Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
chcę go oglądnąć tylko czy warto?
Autor Wiadomość
wikked 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Chevy G30 5,7l V8
Nazwa załogi: wikked
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2014-01-25, 22:47   chcę go oglądnąć tylko czy warto?

Witam po dłuższej nieobecności. Pojeździłem trochę z przyczepą i jest mały problem- moja rodzinka strasznie narzeka na niewygody. W związku z powyższym planuję zmienić cepkę na kampera. Początkowo zastanawiałem się nad alkową ale im więcej oglądam tym bardziej przekonuje sie do integrala. Ponieważ moja rodzinka jest spora 2+2+pies a kto wie czy kots jeszcze nie dojdzie, już teraz wiem że pomijając niewygody podróży przyczepa sama w sobie jest za mała. Z e wszystkich integrali bardzo wpadł mi w oko ten: http://otomoto.pl/mercede...5-T4147124.html . Dzwoniłem do właściciela i wiem że ma ogrzewanie, klime gazową, zdemontowany kibelek, itp. Nie potrebuję demona prędkości bo na wakacjach nigdzie mi się nie spieszy. Gabaryty są pomijalne bo z przyczepą i tak zdecydowanie trudniej zawrocić niż najdłuższym kamperem. Silnik mi pasuje bo naprawię go przysłowiowym młotkiem i przecinakiem. Z mojego punktu widzenia te zacieki na zdjęciach moga byc po prostu pokłosiem tego że kamper stoi juz dłuższy czas "pod chmurką", ale powiedzcie, proszę, co sądzicie.
Pozdrawiam,
W.
edit: poprawiłem
Ostatnio zmieniony przez wikked 2014-01-25, 23:04, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

darol 
weteran
KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Piwa: 61/24
Wysłany: 2014-01-25, 22:53   

popraw linka :
Jesteś w lesie.
Błąd 404. Nie znaleziono strony

wikked 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2014-01-25, 23:03   

http://otomoto.pl/mercede...5-T4147124.html
chyba sie "kropka" wkradła.

SQ6ELI 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: VW T5 Multivan 2,5 TDI
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2014-01-25, 23:06   

podejrzewam ze ten:
http://otomoto.pl/mercede...5-T4147124.html

Track222 
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Piwa: 89/10
Wysłany: 2014-01-25, 23:14   

33 letni kamper to nie jest wielce atrakcyjne auto. Zdarzają się egzemplarze w doskonałym stanie. To jest kamper do remontu i to dużego, gdyż jest bardzo zaniedbany.

wikked 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2014-01-25, 23:30   

Track222 napisał/a:
33 letni kamper to nie jest wielce atrakcyjne auto. Zdarzają się egzemplarze w doskonałym stanie. To jest kamper do remontu i to dużego, gdyż jest bardzo zaniedbany.

spodziewałem się takiej odpowiedzi. Najgorsze jest to, że naprawdę cieżko jest znaleźć dużą integrę w takich własnie pięniążkach (do 15tys.). ROzumiem, że sugerujesz szukać dalej?

darol 
weteran
KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Piwa: 61/24
Wysłany: 2014-01-25, 23:37   

No trochę zapuszczony to fakt :-/

Track222 
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Piwa: 89/10
Wysłany: 2014-01-25, 23:45   

wikked napisał/a:
........................ spodziewałem się takiej odpowiedzi. Najgorsze jest to, że naprawdę ciężko jest znaleźć dużą integrę w takich właśnie pieniążkach (do 15tys.). Rozumiem, że sugerujesz szukać dalej?

Kwota do 15 tysięcy to nie dużo by kupić kampera w sensownym stanie. Czy nie lepiej za taka kwotę kupić fajną w super stanie przyczepę? Wydaje mi się, ze to było zdecydowanie lepsze wyjście.

wikked 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2014-01-26, 00:09   

mam bardzo fajną przyczepę, ale moje dzieci śpią na siedząco podczas jazdy (w przyczepie podczas jazdy nie mozna przebywać). Ja uwielbiam jeździć nocą- dojeżdżamy w wyznaczone miejsce, ja odpoczywam, trochę snu, itd. Dzieciakom cierpna nogi, 5- latek budzi się z płaczem podczas jazdy- po prostu ich mi szkoda. Tylko dlatego kamper. Podczas ubiegłorocznej wyprawy zjeździliśmy Litwę, Łotwę i Estonię w 4 dni odwiedzając 3 stolice, kapiąc się w Bałtyku we wszystkich odwiedzonych państwach. Nie trawię kampingów, lubię spanie na dziko. Tylko w kamperze moje dziciaki mogą spać wygodnie kiedy ja jadę.

TomekM 
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Piwa: 29/24
Wysłany: 2014-01-26, 00:46   

Z tym spaniem podczas jazdy to moim zdaniem kiepski pomysł. W razie ostrego hamowania czy uderzenia szanse na wyjscie bez szwanku maleją. Ale każdy ma swój pomysł na życie.

wikked 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2014-01-26, 01:02   

TomekM napisał/a:
Z tym spaniem podczas jazdy to moim zdaniem kiepski pomysł. W razie ostrego hamowania czy uderzenia szanse na wyjscie bez szwanku maleją. Ale każdy ma swój pomysł na życie.

A czym sie różni spanie podczas jazdy od siedzenia przy stoliku jak i tak kamper pełnoletni nie ma pasów?. p.s. jak dzieci śpią to ja nie śpię bo prowadzę ;)

marcellos
trochę już popisał

Twój sprzęt: szukam
Piwa: 1/1
Wysłany: 2014-01-26, 01:28   

Jeśli jest rejestrowany na określoną ilość osób to raczej pasy posiada. A nawet gdyby pasów nie posiadał, to ja i tak bym je zamontował. W życiu nie wpuściłbym dziecka do auta bez pasów!!!

Piszesz, że Ty nie śpisz, bo prowadzisz. Ok. ale ktoś z naprzeciwka zasnąć może. Wytłumaczysz to potem dziecku jeśli coś mu się poważnego stanie? Cieszę, że masz do siebie takie zaufanie, ja bym się nie odważył.

wikked 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2014-01-26, 01:55   

marcellos napisał/a:
Jeśli jest rejestrowany na określoną ilość osób to raczej pasy posiada. A nawet gdyby pasów nie posiadał, to ja i tak bym je zamontował. W życiu nie wpuściłbym dziecka do auta bez pasów!!!

Piszesz, że Ty nie śpisz, bo prowadzisz. Ok. ale ktoś z naprzeciwka zasnąć może. Wytłumaczysz to potem dziecku jeśli coś mu się poważnego stanie? Cieszę, że masz do siebie takie zaufanie, ja bym się nie odważył.

po pierwsze: masz dzieci? Jeśli tak, to przypuszczam, że dobrze wiesz, że na własne dzieci uważa sie bardziej niz na kogokolwiek.
po drugie: pasów montować nie można samemu, nie mozna ich kupić na szrotach i giełdach. Nawet jeśli takie zdobędziesz to montaż jest bezprawny i niedopuszczalny. Samemu to sobie możesz zamontować Kolego wiatraczek na desce żeby Cie studził w gorące dni
po trzecie: nic nie pisałem o zaufaniu do moich umiejętności. Powiem więcej: jeżdżę bardzo dużo i pewnie właśnie z tego powodu mam bardzo ograniczone zaufanie do siebie a tym bardziej do innych.
po czwarte: po co tyle nerwów w Twojej wypowiedzi?

marcellos
trochę już popisał

Twój sprzęt: szukam
Piwa: 1/1
Wysłany: 2014-01-26, 02:25   

Po pierwsze: jak najbardziej mam dzieci i dlatego nie woziłbym ich pojazdem bez pasów.
Po drugie: jak najbardziej możesz zrobić stosowny stelaż i zamontować pas (zobacz jak koledzy przebudowują auta na kampery) lub zlecić to jakiejś firmie np. przerabiającej dostawczaki na busy. Nie wiem też, dlaczego zakładasz poszukiwanie pasów na szrotach i giełdach? Możesz kupić nówki sztuki (także na giełdzie), żaden problem.
Po trzecie: cieszę się, że masz ograniczone zaufanie do siebie i innych - patrz punkt 1
Po czwarte: spox. nie ma żadnych nerwów w wypowiedzi, poza podniesieniem tonu z wykorzystaniem wykrzyknika (jak sądzę o to Ci chodzi).

janus 
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
Piwa: 42/47
Wysłany: 2014-01-26, 09:36   

Dzieci bez pasów i fotelików - biegające po kamperze w czasie jazdy - lub "idące siusiu" gdzieś po drodze w czasie pokonywania np. ronda :stop: :stop: :stop:
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy!

Odpowiedz do tematu