Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotele obrotowe z Galaxy do Ducato 95-00
Autor Wiadomość
MajTeam 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Tymczasowo nic ale ....... coś na rzeczy jest
Nazwa załogi: MajTeam z kamperem Stefano ;-)
Piwa: 13/2
Wysłany: 2014-02-15, 21:40   Fotele obrotowe z Galaxy do Ducato 95-00

Witam.
Wiem że wiele razy był poruszany temat foteli do Fiata ( przycisk Szukaj jest mi znany ) ale nie widzę konkretów wiec......

Dziś zakupiłem fotele obrotowe z Galaxy. Ponieważ pogoda była dość przyjemna postanowiłem przymierzyć i zamontować je w moim camperku Ducato II. Po wykręceniu starych foteli i przystawieniu ich do nowych okazało się iż rozstaw śrub jest podobny wysokość wstępnie też więc nowy fotel pod pach w łożyłem do samochodu.

I tu zaczęły się schody. Okazało się że nowe fotele są o wiele wyższe więc stwierdziłem że wyciągnę skrzynkę i co aby je wyciągnąć muszę wyjąć zbiornik wody, rozebrać siedzisko itd.
Przyglądając się stwierdziłem że przerobie skrzynkę bez demontażu.

Jednak od czego są koledzy na forum.

Pytanie

czy któryś z kolegów montował fotele od Galaxy do Ducato II i ma zdjęcia lub pomysł jak najprościej je zamontować ?
Postaw piwo autorowi tego posta

yaro 65 
zaawansowany

Twój sprzęt: Sprinter 212D
Piwa: 10/9
Wysłany: 2014-02-15, 22:13   

W tym wątku JaroW trawił temat tak gdzies od 3 strony.

pozdr. Jarek

dyha
zaawansowany

Piwa: 16/14
Wysłany: 2014-02-16, 13:13   

Fotele faktycznie na oryginalnych skrzynkach są za wysokie .W moim Ducato II okazało się że najprościej będzie wykonanie nowych podestów z kątowników
Chyba strona 3
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10376
Sprawdź jeszcze w którą stronę obracają Ci się fotele bo raczej do wewnątrz ,ale temat jest łatwy do rozwiązania poprzez wycięcie jednego sworznia -bolca. :spoko

papamila 
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Piwa: 121/5
Wysłany: 2014-02-16, 14:20   

gdzieś kiedyś opisywalem
ale pozwolę sobie przypomnieć
do ducato II zakładalem fotele od forda windstara
pasowały bez najmniejszych przeróbek
miały za to po dwa podłokietniki, były skórzane z podgrzewaniem
no i kosztowały po 100zł

kamp5.jpg
Plik ściągnięto 2965 raz(y) 47,08 KB

DarKu 
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford E450 Chateau Thor 31L
Piwa: 9/10
Wysłany: 2014-02-16, 18:23   

skorzane fotele to juz luksus a do tego podgrzewane :szeroki_usmiech ale nie napisale czy obrotowe :szeroki_usmiech ja w swoim Iveco zamontowalem fotele obrotowe z Renault Espace, typowo fotele obracaja sie do wysiadania wiec wymagaly malej przerobki mianowicie zamiana plastykowych talerzy z lewego na prawy i na odwrot oraz malego naciecia w plastyku na bolec blokujacy, lecz tak jak w twoim przypadku byly za wysokie, z pasazera fotelem problemu nie bylo poniewaz byla tam stara skrzynia ktora wymagala tylko obciecia 5 cm od dolu, natomiast w przypadku kierowcy fotela roboty bylo wiecej, musialem wyrzucic dolna konstrukcje ktora miala okolo 10 cm wys, w zamian dolozyc dwie szyny metalowe po 4 cm wysokosci, jednak jeszcze dodatkowym problemem byla krzywa podloga tzn fabrycznie :szeroki_usmiech na szczescie fotel ma regulacje obnizania i podnoszenia czesci przedniej i tylnej wiec podniesienie z tylu na dwa zabki i z przodu na jeden zabek wyrownalo siedzisko.
A tak to wyglada

A tu mozesz zobaczyc jakie szyny zamontowalem pod siedzenie kierowcy przed zatapicerowaniem, strona 4 http://www.camperteam.pl/...=15320&start=45

Odpowiedz do tematu