Przesunięty przez: janusz 2009-11-03, 20:56 |
Samochód od kolegi z klubu |
Autor |
Wiadomość |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-09-05, 13:15
|
|
|
Witam! KASART napisał/a: | widziały gały co brały | -tak mozna mowic jezeli sie kupuje od obcego z gieldy czy innego ogloszenia.Pamietam ze w watku bylo cos w sensie ze tylko zakup samochodu od kogos znanego na forum jest jakas rekojmia.I ja sie pod tym tez podpisalem.Jest mi zwyczajnie wstyd! Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): ARCADARKA |
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-09-05, 13:26
|
|
|
stefan napisał/a: | Witam! KASART napisał/a: | widziały gały co brały | -tak mozna mowic jezeli sie kupuje od obcego z gieldy czy innego ogloszenia.Pamietam ze w watku bylo cos w sensie ze tylko zakup samochodu od kogos znanego na forum jest jakas rekojmia.I ja sie pod tym tez podpisalem.Jest mi zwyczajnie wstyd! Pozdrawiam.Stefan. |
Nie demonizował bym sprawy. Też się podpisałem. Nie wiemy jak odbywała się transakcja. Nie wiemy czy sprzedający poinformował kupującego. Jeżeli samochód ma jakieś wady to nie znaczy od razu, że ktoś został oszukany. Nie ferujmy wyroków bez znajomości sprawy. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2008-09-05, 14:37
|
|
|
stefan napisał/a: | tylko zakup samochodu od kogos znanego na forum jest jakas rekojmia |
Nie chodzi o idealny stan samochodu bo przy 20 latku to raczej trudne. Chodzi własnie o mozliwość dokładnej informacj na temat stanu i nie ukrywania wad. Można przecież świadomie kupić auto z wadami przewidując koszt ich usunięcia i wliczając go do całości kosztów związanych zakupem. Jak pisze Kasart , dokładnie wiedział co kupuje, i stan samochodu nie przeraża go a wręcz cieszy że będzie mógł własnoręcznie wyremontować kampera. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-09-05, 19:18
|
|
|
Witam! Pamietam z opisu ze mial to byc samochod w BARDZO DOBRYM STANIE za nie male pieniadze. Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
paf
Administrator
Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 37/20 Skąd: Pajęczno
|
Wysłany: 2008-09-05, 22:08
|
|
|
stefan napisał/a: | Witam! Pamietam z opisu ze mial to byc samochod w BARDZO DOBRYM STANIE za nie male pieniadze. Pozdrawiam.Stefan. |
stefan daj już prosze spokój nikt nie ma z tym problemu włącznie z kupującym a ty ciągle o jednym |
|
|
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-09-05, 22:41
|
|
|
Witam! Drodzy koledzy! Ja juz trzy godziny temu dalem! Jaki kraj tacy terrorysci-jak w starym dowcipie albo wierszyku Kerna o Palacu Kultury. paf napisał/a: | ty ciągle o jednym | Nie jestem wcale monotematyczny!Zobowiazuje sie w tej sprawie nie zabierac juz glosu. Pozdrawiam.Stefan. |
 |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2008-09-07, 21:21 ARCADARKA
|
|
|
stefan napisał/a: | Witam! To auto jak pamietam od klubowego kolegi czyli "z dobrych i pewnych rak" mialo byc kupione?Zrob zdjecia i pomyslimy.Pozdrawiam.Stefan. |
Witam serdecznie
Stefan nie znam cię osobiście , ale masz zupełną rację , nie chcę się za bardzo wtrącać
A TEN KLUBOWY KOLEGA TO KTO MOŻE NA FORUM NAPISZE JAKIE TO GÓWNO SPRZEDAŁ I CO DALEJ Z TYM MA ZAMIAR ZROBIĆ
chichi śmichy każdy doradza nowemu koledze KASARTOWI , przecież to na złom się nadaje .................... koledzy gdzie wy jesteście |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2008-09-07, 22:32 ARCADARKA
|
|
|
witam
masz rację Janusz
nigdy nie krzyczałem na forum , ale nie wytrzymałem |
|
|
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-09-07, 23:11
|
|
|
Witam! Janusz tak jak napisal kolega"nie znam Cie osobiscie" ale slyszalem ze z Ciebie bardzo przyzwoity czlowiek.Wez jednak pod uwage ze jestesmy pewna elitarna spolecznoscia.Powiedz zatem czy mamy siedziec cicho jak "naszych bija"?!Rozwaz to prosze.Pozdrawiam.Stefan. |
 |
|
|
|
 |
majsterus
zaawansowany

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2008-09-07, 23:18
|
|
|
jest coś takiego jak "rękojmia"..???
a większość polecała....cóż tak bywa czasami |
|
|
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-09-07, 23:22
|
|
|
Witam! majsterus napisał/a: | est coś takiego jak "rękojmia" | -bylo kiedys cos takiego jak honor.Zostal tylko "rekoczyn". Pozdrawiam.Stefan. |
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-09-07, 23:41
|
|
|
Nie wiem dla czego ale mieszamy tu dwie sprawy. Jedna to samochód KASART'a i jego zakup transakcja o której tak naprawdę nic nie wiemy, a dyskutujemy jakbyśmy byli podpisani na umowie kupna sprzedaży. Z dyskusji wynika że KASART nie ma żalu do sprzedającego tylko my mamy. Proponował bym więcej w tym miejscu o tym nie pisać, tylko pisać o naprawie samochodu. Całą dyskusję o tym czy kupowanie samochodu od kolegi z klubu jest bezpieczniejsze, poprowadzić w bardziej odpowiednim miejscu. Np w dziale kupujemy samochód, jako dyskusję bardziej ogólną o problemie kupowania samochodu.
stefan napisał/a: | Witam! Janusz tak jak napisal kolega"nie znam Cie osobiscie" ale slyszalem ze z Ciebie bardzo przyzwoity czlowiek.Wez jednak pod uwage ze jestesmy pewna elitarna spolecznoscia.Powiedz zatem czy mamy siedziec cicho jak "naszych bija"?!Rozwaz to prosze.Pozdrawiam.Stefan. |
Nie chodzi mi o to by nie dyskutować o tym. Trzeba o wszystkim co nas dotyczy tylko może w odpowiedniejszym miejscu. Przypuszczam że nie tylko KASART kupił samochód od forumowicza i nie na 100% sprawdziło się to, że może być pewien że dobrze kupił. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Tolo-Digli
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato
|
Wysłany: 2008-09-08, 08:42
|
|
|
Nie chcę tu nikogo winić ani bronić to może spotkać każdego z nas w obie strony sprzedający wie i powie kupującemu że prawy przód alkowy jest do zrobienia a o tym że ma tył zgnity może sam nie wiedzieć a kupujący zacznie grzebać i im dalej w las tym więcej krzaków takie jest życie a teraz jest już w takim gąszczu że musi z niego wyjść kasart kolego ARCADARKA stwożył arcydzieło które myślę wyglądało gożej ,Darek jest wporzo a i inni też ci pomogą tu są wspaniali ludzie tylko się niepoddawaj i tak już jest po zawodach,a może trzeba było tego nieruszać puki się kupy trzymało |
_________________ NIE TY MI JESTEŚ WROGIEM .LECZ TWOJE HOBBY PRZYJACIELEM
 |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2008-09-08, 09:13 ARCADARKA
|
|
|
Witaj Tolo
Oczywiście kolegę KASARTA czeka bardzo dużo pracy i wytrwałości , ja zareagowałem tylko dla tego , że samochód został kupiony od ( kolegi klubowego ) a nie od sprzedawcy podwórkowego . Jesteśmy podobno jedną wielką rodziną , a to widać na zlotach , jak jesteśmy głodni spotkań z przyjaciółmi i nowymi adeptami . Poruszyłem tylko temat , aby w Camperteamie było jak najmniej takich nie przyjemnych sytuacji, przecież ktoś wydał na to swoje pieniądze jak KASART napisał wszystkie pieniądze , nie zmienimy świata wiemy , że musimy być w życiu czujni jak waśka , ale w ( Camperteamie ) jeszcze za rekomendacją, że tylko małe poprawki gumką myszką , chyba pomyłka
Pozdrawiam i kończę ten wątek
do zobaczenia na zlocie |
|
|
|
 |
stefan
weteran

|
Wysłany: 2008-09-08, 10:25
|
|
|
Witam! Tolo-Digli napisał/a: | Nie chcę tu nikogo winić ani bronić | - ciekawa teza! Tyle gnilo i smrodu nie bylo?I to mowi doswiadczony kolega?! Kiedys mowili: Milcz wasc wstydu oszczedz.Ale przy takiej ilosci totumfackich widac ze wiele mozna.Pozdrawiam.Stefan. |
 |
|
|
|
 |
|