Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie
Autor Wiadomość
imcx 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: małe j5
  Wysłany: 2014-04-09, 13:53   Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie

Heja

Przede wszystkim witam - jako że to mój pierwszy post.

Ze względów finansowych myślę o zakupie w niewielkich kosztach auta typu Kamper które umożliwi mnie zamieszkanie w nim przez pewien okres czasu, idealnie w krajach ciepłych typu Włochy, Hiszpania czy Bułgaria.

Coś w granicy 1000-1500EUR, co będzie jeździć (ok silnik i zawias), nie przemoknie nie sprzeda grzyba (szczelne gdzie trzeba) i nie uszkodzi się tam, gdzie istotne (kibel, ogrzewanie).

Pytanie do Was - http://otomoto.pl/peugeot...d-T4273389.html być może ktoś widział to autko bądź forumowicz to sprzedaje - ew. był by chętny obejrzeć czy pomóc w oględzinach - zdjęcia wyglądają spoko, ale to tylko zdjęcia, przebieg niby oryginalny ze względu na niewytartą tapicere, osobiście auta jeszcze nie widziałem.

Pozdro :banan
Postaw piwo autorowi tego posta

bart.ek 
zaawansowany

Twój sprzęt: E86
Piwa: 6/6
Wysłany: 2014-04-09, 14:05   

Żeby się to komuś opłacało przywieźć, sprzedać i coś na tym zarobić to musiał zapłacić za ten samochód paręset-tysiąc euro, zobacz co w Niemczech można za taką kasę kupić...

imcx 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-04-09, 14:46   

no, spoko, ale trzeba po to jeździć do Niemiec, a w Łodzi i tak planuję że będę to mogę obejrzeć, bo niedaleko.

jeździłem już za granicę po auta, z moich doświadczeń wynika że jak nie masz pewnego auta od znajomych czy znajomego garażu, to zmarnujesz tylko czas i hajc, na pobyt, wyjazd i poszukiwania.

strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą więc też się na nich nie zarobi - więc za te poszukiwania czy znajomości jestem skory zapłacić te ekstra 500EUR o których wspomniałeś.

tak czy siak- oglądał ktoś z forum, ew. zna model i wie, na co szczególnie uważać przy oględzinach?

sprzedający wspomniał,że nie pognity i odpala od strzała "nawet jak stoi miesiąc" ;)

Track222 
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Piwa: 89/10
Wysłany: 2014-04-09, 15:03   Re: Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie

imcx napisał/a:
Heja

Przede wszystkim witam - jako że to mój pierwszy post.

..............................:banan

Tak w kwestii formalnej, w pierwszym poście należny się przedstawić. A pytanie o auto w drugiej kolejności. Pozdrawiam

Bigos 
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Piwa: 37/20
Wysłany: 2014-04-09, 15:12   

w tym kamperze to chyba kibelka nie ma . Silnik bardzo głośny, ale bardzo wytrzymały.
Buda ma swoje lata , nie wiadomo jak z rdzą.

imcx 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-04-09, 16:09   

Bigos napisał/a:
w tym kamperze to chyba kibelka nie ma . Silnik bardzo głośny, ale bardzo wytrzymały.
Buda ma swoje lata , nie wiadomo jak z rdzą.

Faktycznie, wygląda na to, że nie ma kibla. No to mniejsza z tym ogłoszeniem :)

Dzięki za odzew.

przemo.d 
stary wyga

Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Piwa: 29/143
Wysłany: 2014-04-09, 20:53   

lepszy rower tyle kosztuje....

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2014-04-10, 01:43   

imcx napisał/a:
strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą
Właśnie prawie się do takiego przymierzyłeś,więc opłaca sie wszystko przywieść bo naiwny zawsze sie znajdzie.Zwłaszcza ,że "tanio" :chytry

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 333/226
Wysłany: 2014-04-10, 07:31   

Ale obecnie na forum gorsze odbudowują i dużo osób im kibicuje,dlatego nie skreślałbym tego.

bart.ek 
zaawansowany

Twój sprzęt: E86
Piwa: 6/6
Wysłany: 2014-04-10, 07:59   

imcx napisał/a:
strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą

rzecz w tym, że w 99% przypadków tylko trupy się opłaca przywozić (po czym odpicować i szukać amatora), bo zdrowe i dobre samochody są w Niemczech droższe niż u nas.

imcx 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-04-10, 15:03   

nie ma kibla, więc odpada - nie będę srał wyłącznie pod chmurką.

temat do zamknięcia...

ew. jeśli chcecie, to chętnie posłucham, co może być do zrobienia w takim autku - zakładając, że silnik i zawias zdrowe i buda nie przecieka, strzelam, że jedynie elektryka może go boleć. + jakieś bzdety od gazu, co to grzeje i chłodzi.

miałem kilka aut, w różnym stanie i z różną historią, ale camper to wyższa półka, więcej dodatków, które są istotne a takimi mogą się nie okazać przy oględzinach dla osoby bez doświadczenia z kamperami.

cena jest przystępna więc jak będę w Łodzi i jeszcze będzie do obejrzenia to może się skuszę rzucić okiem, chociażby po to, by wzbogacić się o doświadczenie.

pytałem już o książkę, niestety brak i dalsza komunikacja też zamarła więc prawdopodobnie jest tak, jak piszecie - trup za 500EUR który być może nie przyjechał nawet na własnych kołach.

na co jeszcze szczególnie polecacie rzucić okiem? na pewno pójdzie na podnośnik jeśli wszystko po pierwszych oględzinach będzie ok.

silnik jest prosty więc myślę, że wszystko tam będzie widać (i słychać) wyraźnie.

pzdr

Odpowiedz do tematu