|
|
|
Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie |
| Autor |
Wiadomość |
imcx
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: małe j5
|
Wysłany: 2014-04-09, 13:53 Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie
|
|
|
Heja
Przede wszystkim witam - jako że to mój pierwszy post.
Ze względów finansowych myślę o zakupie w niewielkich kosztach auta typu Kamper które umożliwi mnie zamieszkanie w nim przez pewien okres czasu, idealnie w krajach ciepłych typu Włochy, Hiszpania czy Bułgaria.
Coś w granicy 1000-1500EUR, co będzie jeździć (ok silnik i zawias), nie przemoknie nie sprzeda grzyba (szczelne gdzie trzeba) i nie uszkodzi się tam, gdzie istotne (kibel, ogrzewanie).
Pytanie do Was - http://otomoto.pl/peugeot...d-T4273389.html być może ktoś widział to autko bądź forumowicz to sprzedaje - ew. był by chętny obejrzeć czy pomóc w oględzinach - zdjęcia wyglądają spoko, ale to tylko zdjęcia, przebieg niby oryginalny ze względu na niewytartą tapicere, osobiście auta jeszcze nie widziałem.
Pozdro |
|
|
|
 |
bart.ek
zaawansowany
Twój sprzęt: E86
|
Wysłany: 2014-04-09, 14:05
|
|
|
| Żeby się to komuś opłacało przywieźć, sprzedać i coś na tym zarobić to musiał zapłacić za ten samochód paręset-tysiąc euro, zobacz co w Niemczech można za taką kasę kupić... |
|
|
|
 |
imcx
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-04-09, 14:46
|
|
|
no, spoko, ale trzeba po to jeździć do Niemiec, a w Łodzi i tak planuję że będę to mogę obejrzeć, bo niedaleko.
jeździłem już za granicę po auta, z moich doświadczeń wynika że jak nie masz pewnego auta od znajomych czy znajomego garażu, to zmarnujesz tylko czas i hajc, na pobyt, wyjazd i poszukiwania.
strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą więc też się na nich nie zarobi - więc za te poszukiwania czy znajomości jestem skory zapłacić te ekstra 500EUR o których wspomniałeś.
tak czy siak- oglądał ktoś z forum, ew. zna model i wie, na co szczególnie uważać przy oględzinach?
sprzedający wspomniał,że nie pognity i odpala od strzała "nawet jak stoi miesiąc" |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 89/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2014-04-09, 15:03 Re: Mały Camper 2,5 Peug J5 z Łódzkiego - opinie
|
|
|
| imcx napisał/a: | Heja
Przede wszystkim witam - jako że to mój pierwszy post.
..............................:banan |
Tak w kwestii formalnej, w pierwszym poście należny się przedstawić. A pytanie o auto w drugiej kolejności. Pozdrawiam |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-04-09, 15:12
|
|
|
w tym kamperze to chyba kibelka nie ma . Silnik bardzo głośny, ale bardzo wytrzymały.
Buda ma swoje lata , nie wiadomo jak z rdzą. |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
imcx
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-04-09, 16:09
|
|
|
| Bigos napisał/a: | w tym kamperze to chyba kibelka nie ma . Silnik bardzo głośny, ale bardzo wytrzymały.
Buda ma swoje lata , nie wiadomo jak z rdzą. |
Faktycznie, wygląda na to, że nie ma kibla. No to mniejsza z tym ogłoszeniem
Dzięki za odzew. |
|
|
|
 |
przemo.d
stary wyga
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 29/143 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2014-04-09, 20:53
|
|
|
| lepszy rower tyle kosztuje.... |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2014-04-10, 01:43
|
|
|
| imcx napisał/a: | | strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą | Właśnie prawie się do takiego przymierzyłeś,więc opłaca sie wszystko przywieść bo naiwny zawsze sie znajdzie.Zwłaszcza ,że "tanio" |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-04-10, 07:31
|
|
|
| Ale obecnie na forum gorsze odbudowują i dużo osób im kibicuje,dlatego nie skreślałbym tego. |
|
|
|
 |
bart.ek
zaawansowany
Twój sprzęt: E86
|
Wysłany: 2014-04-10, 07:59
|
|
|
| imcx napisał/a: | | strzelam, że trupów nie opłaca się przywozić bo i tak się nie sprzedadzą |
rzecz w tym, że w 99% przypadków tylko trupy się opłaca przywozić (po czym odpicować i szukać amatora), bo zdrowe i dobre samochody są w Niemczech droższe niż u nas. |
|
|
|
 |
imcx
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-04-10, 15:03
|
|
|
nie ma kibla, więc odpada - nie będę srał wyłącznie pod chmurką.
temat do zamknięcia...
ew. jeśli chcecie, to chętnie posłucham, co może być do zrobienia w takim autku - zakładając, że silnik i zawias zdrowe i buda nie przecieka, strzelam, że jedynie elektryka może go boleć. + jakieś bzdety od gazu, co to grzeje i chłodzi.
miałem kilka aut, w różnym stanie i z różną historią, ale camper to wyższa półka, więcej dodatków, które są istotne a takimi mogą się nie okazać przy oględzinach dla osoby bez doświadczenia z kamperami.
cena jest przystępna więc jak będę w Łodzi i jeszcze będzie do obejrzenia to może się skuszę rzucić okiem, chociażby po to, by wzbogacić się o doświadczenie.
pytałem już o książkę, niestety brak i dalsza komunikacja też zamarła więc prawdopodobnie jest tak, jak piszecie - trup za 500EUR który być może nie przyjechał nawet na własnych kołach.
na co jeszcze szczególnie polecacie rzucić okiem? na pewno pójdzie na podnośnik jeśli wszystko po pierwszych oględzinach będzie ok.
silnik jest prosty więc myślę, że wszystko tam będzie widać (i słychać) wyraźnie.
pzdr |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|