|
|
|
szerokość ma znaczenie/ |
| Autor |
Wiadomość |
viki
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2014-04-12, 01:03 szerokość ma znaczenie/
|
|
|
Chciał bym poznać opinię osób które użytkują kampery zintegrowane - mam na myśli takie które są w szerokości = aucie dostawczemu (dla przykładu auta z oferty Elcamp). Martwię się że dla rodziny 2+2 auto zwyczajnie jest za małe. Chodzi głównie o dłuższe postoje i nie pogodę. Dzieciaki wiek 3 i 5 lat.
Do spakowania są 4 rowery, 2 deski windsurfingowe, leżaki + kosmetyczka żony
Moje doświadczenia jako dziecko były że życie toczyło się na alkowie dla mnie a imprezy rodziców "na dole" w starym LMC Liberty 650. Było miejsce na wszystko.
Czy na forum są posiadacze wspomnianych aut i mogą opisać swoje wrażenia ?
Oczywiście plusy auta w obrysie dostawczaka są duże w podróży i aspekcie ekonomicznym, pytanie co dalej na miejscu jak już dojedziemy
Dzięki . |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2014-04-12, 09:31 Re: szerokość ma znaczenie/
|
|
|
| viki napisał/a: | Chciał bym poznać opinię osób które użytkują kampery zintegrowane - mam na myśli takie które są w szerokości = aucie dostawczemu (dla przykładu auta z oferty Elcamp). Martwię się że dla rodziny 2+2 auto zwyczajnie jest za małe. Chodzi głównie o dłuższe postoje i nie pogodę. Dzieciaki wiek 3 i 5 lat.
Do spakowania są 4 rowery, 2 deski windsurfingowe, leżaki + kosmetyczka żony
Moje doświadczenia jako dziecko były że życie toczyło się na alkowie dla mnie a imprezy rodziców "na dole" w starym LMC Liberty 650. Było miejsce na wszystko.
Czy na forum są posiadacze wspomnianych aut i mogą opisać swoje wrażenia ?
Oczywiście plusy auta w obrysie dostawczaka są duże w podróży i aspekcie ekonomicznym, pytanie co dalej na miejscu jak już dojedziemy
Dzięki . |
Co kto lubi po prostu. Albo nieduży szybki albo duży i dostojny.
Nie wiem jak planujesz te deski windsurfingowe przewozić?
Co do przestrzeni to.. zawsze będzie jej za mało, niezależnie od rozmiaru kampera Ja na dłuższy postój rozkładam przedsionek (nie jest to upierdliwe ani skomplikowane) i wtedy naprawdę nie mam żadnych uwag co do przestrzeni.
Autem pojeżdżę jeszcze parę lat, potem jak dzieci urosną będzie trzeba kupić alkowę. Ale jak już dzieci przestaną z nami jeździć to wrócę do blaszaka
ps. Na forum jest co najmniej 3 elcampowców, a raczej neotravellerowców Dwóch innych poznałem na kempingach, wszyscy zadowoleni. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
janus
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
|
Wysłany: 2014-04-13, 07:12
|
|
|
Ja mam jeszcze coś mniejszego niż te nowe na trojaczkach trójkach, ale wystarcza zdecydowanie ...dla dwóch osób.
My nie mamy żadnego problemu z miejscem, a zalety przeważają ew. wady |
_________________ Pozdrawiamy:
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy! |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 208/165 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2014-04-13, 09:15
|
|
|
Uważam że , bardziej od szerokości ważna jest długość ...... w kamperze .Bardziej upierdliwa od szerokości .Na szerokość to raczej zawsze wjedziesz / zależy od umiejętności oczywiście kierowcy / a tyłka na parkingu czy promie nie schowasz
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2014-04-15, 18:23
|
|
|
Nie pytaj lub pytaj w inny sposób
Każda myszka swój ogonek chwali jednym słowem Su tacy i su tacy |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
barwol
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: HYMER Exsis-i 644
|
Wysłany: 2014-04-16, 19:35
|
|
|
Ja szukałem samochodu dość długo (tak z 2-3 lata), rozważałem budowę.. aż pojawiło się to HYMER Exsis-i 644. Wreszcie pojawił się samochód o wymiarach zewnętrznych do zaakceptowania + wadze umożliwiającej zapakowanie czegoś więcej niż kosmetyczki żony. Pojazd wykorzystywany jest przez rodzinę 2+3. Miejsca dość, nawet na odrobienie - równoczesne - trzech lekcji Po moich 9-cio letnich doświadczeniach z przyczepą mogę tylko napisać ROZMIAR MA ZNACZENIE |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|