Trasa Cieszyn-Komarom.HU przez Zilinę Priviedzę |
Autor |
Wiadomość |
arek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: J5 pilote
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Paź 2007 Piwa: 4/10 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 2014-04-17, 13:53 Trasa Cieszyn-Komarom.HU przez Zilinę Priviedzę
|
|
|
Proszę o opinie na tema przejazdu trasą jak w temacie czy warto czy lepiej jechać autostradą na Bratysławę chodzi mi o czas i teren. Z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
bart.ek
zaawansowany
Twój sprzęt: E86
|
Wysłany: 2014-04-17, 22:15
|
|
|
Ja ostatnimi czasy pokonuję tę trasę parę razy w miesiącu, ale jeżdżę trochę inaczej.
Konkretnie - od wjazdu na Słowację: Czadca - Żylina, dalej 140km po autostradzie, zjazd Hlohovec, potem Nitra - Nove Zamky - Komarno.
Trasa od polskiej granicy do Żyliny czasem jest dość zatłoczona ciężarówkami, poza tym jest parę miejsc, gdzie lepiej trzymać się ograniczeń szybkości.
Odcinek autostradowy bez problemów - jedzie się gładko i przyjemnie.
Trasa Hlohovec - Nitra to niecałe 30km, parę wiosek po drodze i chwilami trochę kręto.
Przez Nitrę przejeżdża się bez problemów, nawet w godzinach szczytu i dalsza droga do granicy węgierskiej to, pomijając miejscowości z ograniczeniami szybkości, długie proste odcinki.
Generalna uwaga - policji jest sporo, lepiej pilnować się i przestrzegać przepisów. |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2014-04-18, 12:42
|
|
|
Bez sensu przez cieszyn, lepiej ominąc i poleciec przez zwardon, bynajmniej my tak robimy. |
_________________ www.campertrip.pl |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2014-04-18, 17:40
|
|
|
My zawsze jedziemy przez Cieszyn na D1 potem na Hlohovec do Nitra, potem drogą 64 do samego Komarom tak jak pisze bart.ek, . Droga fajna i przyjemna, w tym roku zero problemów, przebudów itd... W najbliższym czasie od Żiliny pojedziemy cały czas drogą 64 coby nie płacić za autostrady. |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
bart.ek
zaawansowany
|
Wysłany: 2014-04-18, 18:50
|
|
|
eMWu napisał/a: | Bez sensu przez cieszyn, lepiej ominąc i poleciec przez zwardon, bynajmniej my tak robimy. |
Droga z Bielska do Zwardonia jest dobra jak się jedzie w nocy, za dnia ruch jest spory, po drodze jest sporo rond i skrzyżowań, ja ją omijam.
Jeśli chce ktoś ominąć Cieszyn to jest jeszcze jedna opcja - droga przez Skoczów - Ustroń - przejście graniczne Leszna Górna i wyjeżdża się w czeskim Trzyńcu. Jedyne co można na trasie napotkać to sarny, jelenie i innych mieszkańców lasu |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 196/159 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2014-04-18, 19:45
|
|
|
eMWu napisał/a: | Bez sensu przez cieszyn, lepiej ominąc i poleciec przez zwardon, bynajmniej my tak robimy. |
Napisz jak to różowo wygląda po czeskiej stronie |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
arek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: J5 pilote
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Paź 2007 Piwa: 4/10 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 2014-04-18, 19:50
|
|
|
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ale mi chodziło o tą trasę alternatywną do autostrady,znam trasę przez Nitrę /autostrada/ ale może ktoś coś powie o drodze przez Priviedzę /wzniesienia,roboty itp/ |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2014-04-18, 19:54
|
|
|
arek, napisz zapytanie do Artanka.... o ile dobrze pamiętam to on właśnie tamtędy smiga.... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
bart.ek
zaawansowany
|
Wysłany: 2014-04-19, 10:57
|
|
|
MILUŚ napisał/a: | eMWu napisał/a: | Bez sensu przez cieszyn, lepiej ominąc i poleciec przez zwardon, bynajmniej my tak robimy. |
Napisz jak to różowo wygląda po czeskiej stronie |
Jadąc przez Zwardoń omija się Czechy i wjeżdża na Słowację przez Skalite i Czadcę. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 324/84 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2014-04-19, 11:12
|
|
|
bart.ek napisał/a: | Jadąc przez Zwardoń omija się Czechy i wjeżdża na Słowację przez Skalite i Czadcę. |
Też jeździłem tą drogą , z dwa lata temu droga tragedia. Po remoncie troszkę lepiej.
Obecnie jeździmy autostradą do Nitry i dalej na Komarno. Ostatni raz przez Priviedzę jechałem ponad 20 lat temu. Kojaży mi się z górkami i zakrętami oraz ciągłymi miasteczkami i wioskami.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 196/159 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2014-04-19, 14:15
|
|
|
bart.ek napisał/a: | .................
Jadąc przez Zwardoń omija się Czechy i wjeżdża na Słowację przez Skalite i Czadcę. |
No właśnie............nie napisałeś najważniejszego że wjeżdża się z w miarę dobrej polskiej S69 w słowacką bardzo wąską drogę wijącą się wśród słowackich wiosek .Jechałem nią raz : pierwszy i ostatni .Było to w lipcu zeszłego roku .Po za tym nie wiem czy czasowo jest krócej ? Biorąc pod uwagę notoryczny problem z przejazdem przez Żywiec . Nie polecam !!!
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2014-04-25, 16:15
|
|
|
MILUŚ napisał/a: | Było to w lipcu zeszłego roku .Po za tym nie wiem czy czasowo jest krócej ? Biorąc pod uwagę notoryczny problem z przejazdem przez Żywiec . Nie polecam !!! |
tak patrze na mape.... i dalej polece przez zwardon bo niechce mi sie 30 kilometrów nakladac z powodu korka w Zywcu ktory łatwo ominać
Jestem ciekaw jak widzicie te drogi przez słowacje ( nie jadąc autostradą), jakos niechce mi sie wiezyc ze są takie rewelacyjne. Same wioski po drodze. |
_________________ www.campertrip.pl |
|
|
|
 |
|