Przesunięty przez: gino 2011-03-20, 10:15 |
ADAC |
| Autor |
Wiadomość |
Martin B
zaawansowany
Twój sprzęt: Laika 312
Nazwa załogi: Klaudia & Martin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2014 Piwa: 27/1 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2014-04-25, 06:55
|
|
|
| Hallo !!! Osobiscie jestem czlonkiem od wielu juz lat ,bylem terz zmuszony na pomoc ADAC co tu duzo gadac ....pomogli .Moim zdaniem to uspokaja dusze i jazda po swiecie jest relaksowa gdy sie wie ,ze pomoc przyjedzie .Kto z was mial wypadek czy auto zepsute i to gdzies na odludziu to wie oczym pisze.Przeczytalem ten list od ADAC oni pisza o WIELU SZKODACH....i dlatego sie wycofuja .Dlatego przypuszczam ze to pomylka albo kolega sie tylko z liczba pomocy pomylil |
_________________ Bledy w moich tekstach,moze znalawca dla siebie zatrzymac
(TO sa owoce mojej 25 letniej ,abstynecji jezykowej-przepraszam) |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2014-04-25, 07:13
|
|
|
W 2005 roku w Polsce podczas urlopu wyladowalem w szpitalu (udar muzgu) Jak juz bylem w stanie do transportu ADAC przyslalo Karetke z pelna obsluga(2 sanitariuszy i doktor)i przewiezli mnie do szpitala w mojej miejscowosci w Niemczech. Kamperek z reszta mojej rodziny zostal dostarczony do domu w tym samym dniu. ADAC przyslalo kierowce ktory przejechal moim kamperem do domu (800 km) i moja rodzina nie miala problemu z dostaniem sie do domu. Mysle ze to jest chyby najlepsza reklama ADAC
|
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-04-25, 07:48
|
|
|
ADAC włamało mi się do samochodu, nie niszcząc niczego....................
Jak idiotycznie zatrzasnąłem w środku kluczyki po 30-40 minutach byli na zadupiu |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2014-04-25, 07:58
|
|
|
Koledzy z Niemiec,mam tylko skromne polskie średnie wykształcenia ale do dwóch potrafię zliczyć .Jeżeli ADAC jest tak profesjonalną firmą to dziwi mnie fakt że w Odessie potrafili dogadać się ze mną po Polsku ale kolejny telefon do mnie był już w jęz.niemieckim.Jeżeli mnie nie chcą to dlaczego nalegają kilkakrotnie na moje dalsze członkowstwo ale tylko na terenie Niemiec.Potrzebują kasy dla swoich obywateli.Wolę wspierać Polski Związek Motorowy,pozdrawiam i życzę bezproblemowych wyjazdów urlopowych |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

|
Wysłany: 2014-04-25, 08:20
|
|
|
| Bogusław i Ewa napisał/a: | Jeżeli mnie nie chcą to dlaczego nalegają kilkakrotnie na moje dalsze członkowstwo ale tylko na terenie Niemiec.Potrzebują kasy dla swoich obywateli.Wolę wspierać Polski Związek Motorowy,pozdrawiam i życzę bezproblemowych wyjazdów urlopowych |
Drogi kolego jesli nie wypowiedziales umowy to sie upominaja o zalegle skladki.
W momencie jak Ci wypowiedziano swiadczenie zagraniczne to powinienes wypowiedziec cala umowe z ADAC, a jak tego nie zrobiles to mysleli ze pozostawiles sobie swiadczenie na Niemcy i dlatego prosili Cie o zaplate zaleglosci. Jak wolisz wspierac PZM to czyn to, tylko dlaczego szukales za granica tego co masz u siebie podobno lepsze.
Piszesz | Bogusław i Ewa napisał/a: | | Potrzebują kasy dla swoich obywateli |
Nie bylo by tak gdybys dopelnil formalnosci do konca czyli wypowiedzial umowe .
A o kase ADAC to sie nie martw starczy dla wszystkich ich czlonkow.
Pozdrawiam bardzo serdecznie |
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2014-04-25, 08:38
|
|
|
Nie napisałem że PZM jest lepsze lub gorsze
Z mojej strony to tyle |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
HarryLey4x4
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
|
Wysłany: 2014-04-25, 08:53
|
|
|
| andreas p napisał/a: | | ... Jak wolisz wspierac PZM to czyn to, tylko dlaczego szukales za granica tego co masz u siebie podobno lepsze. |
Andreas... słów brak na tę Twoją wypowiedź.
| andreas p napisał/a: | | A o kase ADAC to sie nie martw starczy dla wszystkich ich czlonkow. |
No widzisz , cała ta sprawa z wypowiadaniem umowy po drugim zdarzeniu , świadczy o tym,że najwyraźniej ADACowi nie starcza... |
|
 |
andreas p
Kombatant

|
Wysłany: 2014-04-25, 09:23
|
|
|
| HarryLey4x4 napisał/a: | | No widzisz , cała ta sprawa z wypowiadaniem umowy po drugim zdarzeniu , świadczy o tym,że najwyraźniej ADACowi nie starcza... |
Powiem tak .Wielu kolegow ma pretensje do ADAC ze wypowiada umowy, a ilu z tych "poszkodowanych"czytalo zasady funkcjonowania klubu ADAC, zapoznaliscie sie z kilkoma stronami drobnym drukiem zapisanymi w jezyku niemieckim.
Miejcie pretensje do samych siebie bo nie czytacie ,podpisujecie a potem ADAC be bo mnie nie chce.
Wszyscy czytacie to co Wam pasuje a potem pretensje" do garbatego ze ma dzieci prost Nauczcie sie czytac a potem podpisujcie umowy. |
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
HarryLey4x4
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
|
Wysłany: 2014-04-25, 09:25
|
|
|
| andreas p napisał/a: | | Nauczcie sie czytac a potem podpisujcie umowy |
Dziękujemy Ci kolego za radę. Jesteś strasznie pomocny. |
|
 |
tadek
weteran

Twój sprzęt: Carthago C-line Ducato 3.0 4,5DMC
|
Wysłany: 2014-04-25, 10:18
|
|
|
Znowu Andreas pojawia się, żeby pouczać głupich polaczków.
Naucz się człowieku pisać gramatycznie, bo i po polsku i po niemiecku walisz takie byki, że skóra cierpnie. |
_________________ Jem polskie jabłka i piję grecką metaxę do popołudniowej kawy. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): Yans |
 |
andreas p
Kombatant

|
Wysłany: 2014-04-25, 11:04
|
|
|
Niestety takie jest zycie jak sie nie ustawisz d..a zawsze z tylu |
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
sławek w.
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
Nazwa załogi: Sławek W
|
Wysłany: 2014-04-25, 15:02
|
|
|
| andreas p napisał/a: | | sławek w. napisał/a: | | piotr.sto napisał/a: | | andreas p napisał/a: | | Witam ja juz 5 razy korzystalem z ADAC i to bardzo konkretnie (przewoz karetka, sciaganie kampera do miejsca zamieszkania po wypadku ) i jestem wdalszym ciagu jego czlonkiem bez problemow |
Niewykluczone, że obywateli Niemiec traktują inaczej niż np. Polaków, których uważają za cwaniaków i naciągaczy... |
Również na to stawiam |
Koledzy od wielu lat jestem z ADAC i wiem ze jest to Klub z wysoka klasa. Zolte anioly ich nazywaja i maja racje. Swiadcza uslugi wysokiej klasyi nigdy nie nawalil jak bylem w opalach.Pierwszy raz slysze ze po 2 -krotnej pomocy wypowiedzieli umowe. Wydaje mi sie ze gdzies zostalo cos przemilczane przez naszego kolege z tym wypowiedzeniem umowy.Wiem ze wszystkich traktuja jednakowo bez wzgledu na kraj z jakiego jest ich czlonek. Pozdrawiam serdecznie. |
Nie wiem co masz na myśli, że przemilczane coś zostało - Grecję już opisałem, tam nic nie podpisywałem - dojazd i powrót lawety bez załadunku ok. 20 km razem. W Polsce łączny dystans - mam "raport wykonania" Startera - 46 km. Dojazd 4 km, holowanie na lawecie 25 km, powrót 17 km, wszystko wyszczególnione. Pojazd to Opel Corsa.
Kolego Andreas - nikt nie pisze, że jakość usług jest zła, wręcz przeciwnie uważam, że jest bardzo dobra, natomiast chciałbym abyś przytoczył pkt. regulaminu który mówi o tym, że wypowiadana jest umowa po określonej ilości zdarzeń/usług, bo jak piszesz nie czytamy umowy drobnym drukiem zapisanym.
"Powiem tak .Wielu kolegow ma pretensje do ADAC ze wypowiada umowy, a ilu z tych "poszkodowanych"czytalo zasady funkcjonowania klubu ADAC, zapoznaliscie sie z kilkoma stronami drobnym drukiem zapisanymi w jezyku niemieckim. |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 70/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2014-04-25, 17:15
|
|
|
| ciekawe co wpisał Grek? |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-04-25, 17:51
|
|
|
| tadek napisał/a: | Znowu Andreas pojawia się, żeby pouczać głupich polaczków.
Naucz się człowieku pisać gramatycznie, bo i po polsku i po niemiecku walisz takie byki, że skóra cierpnie. |
Panowie trochę spokojniej , bez spinania. jak najbardziej rozumiem działania ADAC wobec Niemców i "inne" działania wobec naszej nacji , a kto wie czy również nie innych.
Taka polityka firmy. Nie doszukujcie się drugiego dna. Idąc tym tropem, mozna by zadac pytanie dlaczego Amazon wysyła za darmo przesyłki w Stanach a do nas już każe płacić , lub czemu angielski Amazon nie obsługuje Polski.
majówka za pasem , flaszke trzeba wypić i sie rozmarzyć - WIOSNA |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

|
Wysłany: 2014-04-25, 19:27
|
|
|
| Cytat: | Panowie trochę spokojniej , bez spinania. jak najbardziej rozumiem działania ADAC wobec Niemców i "inne" działania wobec naszej nacji , a kto wie czy również nie innych.
Taka polityka firmy. Nie doszukujcie się drugiego dna. Idąc tym tropem, mozna by zadac pytanie dlaczego Amazon wysyła za darmo przesyłki w Stanach a do nas już każe płacić , lub czemu angielski Amazon nie obsługuje Polski.
majówka za pasem , flaszke trzeba wypić i sie rozmarzyć - WIOSNA
_________________ |
I takimi milymi slowami Bigos rozladowal napiecie w pewnym rejonie Europy |
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
|
|