|
|
|
Antena do odbioru sygnału DVB-T |
| Autor |
Wiadomość |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 144/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2014-05-08, 08:28
|
|
|
| Tak to już jest: przyczepa to cycepa lub cepka, blaszk to nie kamper. Jedni zazdroszczą innym że mają coć lepszego, inni gardzą tymi co mają coś gorszego. A najwazniejsze to nie siedzieć przed TV, tylko podróżować czym kto ma i mieć z tego radość. Dla mnie mój blaszak to kamper "pełnej krwi". |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2014-05-08, 09:54
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | Dla mnie mój blaszak to kamper "pełnej krwi". |
Kiedyś słyszałem jak jeden baca poczęstował drugiego baraaniinką, ten drugi zobaczył, że na jego porcji mięsa jest pełno włosów i mówi " o wełna", a ten pierwszy odpowiedział " wełna nie wełna byle dupa pełna "
Tak samo jest z kamperami, Camper nie kamper byle było czym podróżować. |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
HarryLey4x4
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
|
Wysłany: 2014-05-08, 18:32
|
|
|
| Bajaga napisał/a: | | Socale napisał/a: | | Nie ma kibla, nie ma kampera - jak to jeden z kolegów mawiał. |
Jest kibel, jest prysznic, jest zlew, jest lodówka, jest 180km/h Kamper czy nie? |
ja to wszystko poza zlewem mam w zasadzie w terenófce , ale kamper toto nie jest |
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2014-05-08, 18:49
|
|
|
| HarryLey4x4 napisał/a: | | Bajaga napisał/a: | | Socale napisał/a: | | Nie ma kibla, nie ma kampera - jak to jeden z kolegów mawiał. |
Jest kibel, jest prysznic, jest zlew, jest lodówka, jest 180km/h Kamper czy nie? |
ja to wszystko poza zlewem mam w zasadzie w terenófce , ale kamper toto nie jest |
z naciskiem na "w zasadzie"
Jakoś nie widzę kibelka i prysznica w terenówce, ale pewnie mam słabą wyobraźnię. A lodówka to zapewne takie cuś wtykanego do gniazda zapalniczki kupowane za 300 zł w Biedronce... Sądzę też że spanie tam w 5 osób nie jest nadmiernie wygodne... |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
HarryLey4x4
weteran

|
Wysłany: 2014-05-08, 19:30
|
|
|
Lodówkę to akurat mam sprężarkową za prawie 4 tysie, więc nie takie tam hoho , co do kibla, to mam wieszaną deskę na zderzaku przednim , prysznic jest przepływowy na gazie, a spanie wygodne w dwie osoby w środku, a z namiotem dachowym long to razem pięć osób wyśpi się nie mniej wygodnie niż w kamperze. Zatem proszę nie kpić .
Znam jednego pseudo "off roadowca" co ze sobą w aucie wozi kibelek z kasetą |
|
 |
Bajaga
Kombatant
|
Wysłany: 2014-05-08, 19:46
|
|
|
| HarryLey4x4 napisał/a: | Lodówkę to akurat mam sprężarkową za prawie 4 tysie, więc nie takie tam hoho , co do kibla, to mam wieszaną deskę na zderzaku przednim , prysznic jest przepływowy na gazie, a spanie wygodne w dwie osoby w środku, a z namiotem dachowym long to razem pięć osób wyśpi się nie mniej wygodnie niż w kamperze. Zatem proszę nie kpić .: |
No z tego kibelka to chyba można kpić?
A prysznic to może i przepływowy jest ale raczej osoba z niego korzystająca nie jest wewnątrz.? Też mam taki do opłukania nóg po powrocie z plaży. |
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 144/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2014-05-08, 20:09
|
|
|
Tu miało być o antenie, a zrobił się wyścig - co kto ma? Jak na kempingu. Czym przyjechał? Co ma w tym kamperze? Jaka satelita?
A gdzie zabawa i wypoczynek? |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
 |
HarryLey4x4
weteran

|
Wysłany: 2014-05-08, 20:51
|
|
|
Tak to jest jak Warszawiak mija Poznaniaka |
|
 |
Bajaga
Kombatant
|
Wysłany: 2014-05-08, 21:59
|
|
|
| HarryLey4x4 napisał/a: | Tak to jest jak Warszawiak mija Poznaniaka |
Raczej miasta nie mają nic do rzeczy.. Tu sama merytoryka jest
A co do anten to raczej duuużo zależy od miejsca w kraju. Są takie miejsca że w zasadzie żadna nie chce działać a w innych kawał drutu zadziała dobrze.
ps. No a z kibelka na zderzaku to chyba można się pośmiać |
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-05-09, 00:16
|
|
|
Mam dwie anteny DVBT . jedna na "Kiju" 4 m i odbiera niemal wszędzie. Z tym ,że wymaga wyjścia zainstalowania , podlaczenia TV do wzmacniacza . To dookolna megasat.
Druga w srodku w szafce pod sufitem - ta odbiera gdzie nie gdzie... tez Trzecia to korona.........
Jest tez automat satelitarny EXTRA 70 cm -............................................
Ale teraz stoję na podwórku u kumpla w Słubicach i jego wypasiona chata zasłania mi satelite . DVBT w szafce nie łapie , Ta na kiju jest w garażu i pada deszcz, jest pierwsza w nocy . Żona śpi, a ja po biesiadzie bym se pooglądał TV !!!!
I OGLADAM I PISZĘ NA STRONIE.
I plus . i IPLA i Polstream . do wyboru .......itd
W Camperze mam dekoder mini Polsatu Router i modem Iplusa. Za stówe mam Internet ,telewizje, telefon z dual kartą na dwa aparaty , nawigacje ...... Kurde... j i jeszcze roaming zniosa ... RAJ ten Kraj
Jest to jakaś alternatywa dla telomanów . Oczywiście to tylko dla rąbnietych ... tak jak ja. . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|