Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Camping Pra Delle Torri we Włoszech
Autor Wiadomość
jarbuk 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Burstner
Wysłany: 2014-05-20, 17:21   Camping Pra Delle Torri we Włoszech

Witam
Czy był ktoś z Was na tym campingu we Włoszech? Szykujemy w wakacje wyjazd i chcemy zatrzymać się na dłuższy czas na tym kampingu, a mało jest opinii na jego temat.
Postaw piwo autorowi tego posta

Aulos 
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Piwa: 62/37
Wysłany: 2014-05-20, 21:17   

My byliśmy tam dwukrotnie i mamy bardzo miłe wspomnienia z tego campingu. Ze względu na jego rozległość polecam zabrać rowery (dla dzieci mogą być hulajnogi). Kilka naszych wspomnień z tego miejsca odnajdziesz tutaj
Pozdrawiam i do zobaczenia w Italii :spoko

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-05-20, 22:34   

Aulos napisał/a:
My byliśmy tam dwukrotnie i mamy bardzo miłe wspomnienia z tego campingu. Ze względu na jego rozległość polecam zabrać rowery (dla dzieci mogą być hulajnogi). Kilka naszych wspomnień z tego miejsca odnajdziesz tutaj
Pozdrawiam i do zobaczenia w Italii :spoko

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-05-20, 22:38   

Byliście campingiem czy mieszkaliście w domkach. My wybieramy się kamperem i drugi zestaw przyczepą, mamy dzieci od 5lat do 14lat. Słyszałem że jest dużo atrakcji dla dzieci ale plaża jest kiepska i brudna wąska?

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-05-20, 23:00   

Widziałem waszą relację i zdjęcia z wakacji we Włoszech, super! Proszę napisz w jakim terminie byliście w Pra delle Torri

Aulos 
weteran

Wysłany: 2014-05-21, 10:21   

Byliśmy w Caorle zawsze w sierpniu - w 2007 roku w domku mobilehome z firmy Eurocamp; w 2012 naszym kamperem. Plaża faktycznie nie jest specjalnie atrakcyjna, ale nasze dzieciaki wcale nie chciały z niej korzystać, zwłaszcza po tym, jak z ulepionej właśnie piaskowej babki wygramolił się mały krab. :wyszczerzony: Generalnie z morza korzystają tam głównie miłośnicy sportów wodnych, natomiast kąpiele i plażowanie to głównie kompleks basenów (wg informacji marketingowych 34 tys. metrów kwadratowych). Być może nasze dzieciaki nie upragną plaży, bo mają ją dostępną na co dzień (w Kołobrzegu), ale na Pra delle Torri zdecydowana większość dzieci spędzała czas na basenach i obiektach sportowych. Jeżeli macie zaplanowany konkretny termin, to dobrze byłoby zarezerwować miejsce, bo w szczycie sezonu mogą być problemy.

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-05-21, 10:35   

Tak właśnie zrobiliśmy, mamy zarezerwowany termin od 2 sierpnia do 9 sierpnia a wyszło to tak ponieważ szukałem miejsc bliżej Wenecji, ale wszystkie lepsze kampingi mają już wszystko zarezerwowane. Zaczynaliśmy od Marina di Venezia i następne w kolejności, ale nie było miejsc aż do Pra delle Torri, dopiero tutaj znalazły się miejsca pod kampery. Trochę daleko do Venecji i do lepszych miejscowości, mało atrakcji do koła i dlatego pytam o ten kamping.
Byliśmy już na campingu Marina di Venezia i tam koniecznie chciałem zarezerwować miejsca bo jest sprawdzony i polecany, ale niestety brak miejsc.

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-05-21, 10:40   

A może byliście na Marina di Venezia i możecie porównać te dwa miejsca? Dopytuję tak o ten camping Pra delle Torri dlatego, żeby nie było rozczarowania dla naszych znajomych którzy jadą pierwszy raz na Campering, a ja ich namawiałem i pokazywałem zdjęcia z wakacji na Marina di Venezia która jest wspaniała i ma rewelacyjną plaże bardzo szeroką i długą z piaskiem.
W tym Pra delle Torri tylko ten temat mnie zastanawia, bo opinie są podzielone, że plaża jest brudna wąska i woda brudna???????????

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-05-21, 10:47   

Byliśmy też na campingu Lido Union, też fajny ale brak miejsc. Tam są rewelacyjne piaskowe plaże i fajne parcele na Campery każda oddzielona żywopłotem,
Może masz porównanie Pra delle Torri do tych dwóch campingów?

Aulos 
weteran

Wysłany: 2014-05-21, 22:37   

Nie znam tych campingów i nie mogę ich porównać :spoko

rewir 
trochę już popisał
Śniego, mrozo, zimnolubny drań

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs Globetrotter Burn Edition ;)
Piwa: 17/3
Wysłany: 2014-05-22, 21:18   

jarbuk napisał/a:
A może byliście na Marina di Venezia i możecie porównać te dwa miejsca? Dopytuję tak o ten camping Pra delle Torri dlatego, żeby nie było rozczarowania dla naszych znajomych którzy jadą pierwszy raz na Campering, a ja ich namawiałem i pokazywałem zdjęcia z wakacji na Marina di Venezia która jest wspaniała i ma rewelacyjną plaże bardzo szeroką i długą z piaskiem.
W tym Pra delle Torri tylko ten temat mnie zastanawia, bo opinie są podzielone, że plaża jest brudna wąska i woda brudna???????????

Ja byłem z dzieciakami 1 i 4 w ubiegłym roku na koniec Września i mimo to było dużo ludzi, plaża faktycznie ładniejsza dużo szersza i bardziej czysta niż w PDT gdzie byliśmy dwa lata wcześniej po drodze do Cro, super kompleks basenowy to takie małe miasteczko gdzie masz wszystko co potrzebne do życia sklepy, imprezy, pizzerie, baseny, animacje obawiam się tylko jak to wygląda w sezonie bo my byliśmy jak pisałem na samą końcówkę, a to jest taki moloch :) jak masz jakieś pytania pisz postaram się pomóc. ps. teraz doczytałem że już tam byłeś ;-) wybacz z pracy piszę. Ale podsumowując moim zdaniem MdV jest ciekawsza od PDT :-)

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-06-14, 11:59   

Tak jak pisałem na Marina di Venezia byliśmy już dwa razy i mam super wspomnienia, bardzo fajny luksusowy camping, ale w tym roku nie ma już miejsc i sąsiednie campingi też są zajęte. Miejsca znaleźliśmy dopiero na Pra delle Torri i dlatego tak dopytuję o ten Camping i porównuję do MDV ze względu na to że zabieramy znajomych trzy rodzinki, jadą pierwszy raz a widzieli zdjęcia i słyszeli opowieści z MDV i boję się żeby nie było rozczarowania.
Najgorsze jest to że będąc już na Marina di Venezia inne campingi są już ryzykiem i jedzie się z niepewnością czy na pewno będzie Fajny. W opisach i ocenach zdania są podzielone, martwi mnie słaba ocena plaży w Pra delle Torri. że brudna i wąska?????????
Faktycznie tak jest?

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-06-14, 12:22   

Marina di Venezia jest duża ale bardzo czysta zadbana i na to zwracamy uwagę. Duże baseny i mnóstwo atrakcji a mamy rodziny z dziećmi tak, że jest to dużym plusem.

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-06-14, 12:24   

Dla porównania byliśmy we Włoszech dwa lata temu na campingu Albatros w Toskanii, też fajny duży i czysty. Może masz porównanie?

jarbuk 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-06-14, 12:26   

Martwi mnie ,że ten region gdzie jest Pra delle Torri jest mało polecany i mało atrakcyjny.
Jest tam coś ciekawego do zwiedzenia?

Odpowiedz do tematu