|
GRECJA |
| Autor |
Wiadomość |
angela_camp
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Challenger
|
Wysłany: 2014-06-02, 16:14
|
|
|
| Basiu gdzies czytalam ze bankomaty w grecji sa tylko w j greckim w sumie dwa razy bylismy w grecji i ani razu tego nie sprawdzilismy stad pytam teraz Ciebie jak to jest bo niestety w tym roku bede zmuszona do korzystania z bankomatu ... czy jest j angielski ??Tak jak wiadomo nie wszedzie w Grecji zaplaci sie karta nawet na stacjach benzynowych zdazalo sie ze tylko gotowka albo chociazby za owoce na targy;-) |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2014-06-02, 16:45
|
|
|
Gotowka na st.benzynowej to taniej o 10centow,na litrze.Ja seniorka,z zablokowana karta na Wegrzech,nigdy nie pobieram euro sama,Prosimy kolo banku kogos.Wogole to trzeba mieć jakas obliczona gotowke ze sobą.Jade do kolegi Dulare,pisal na forum o koncie internetowym,walutowym,bo my chcemy wytrzymać długo/pogoda/,abym mogla z emerytury kupować euro.Platnasci robie sama.Rownoczesnie polecam Ci znalezienie kantora gdzie skupują bilon.Nam się udaje mieć ze 2 kg bilonu/1,2e/.Szkoda ze wszyscy do Grecji jada w wakacje.widze ze dzieci Wasze poszly już do szkoły.Barbara |
|
|
|
 |
angela_camp
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2014-06-02, 17:01
|
|
|
| Zbigniew Muzyk napisał/a: | Gotowka na st.benzynowej to taniej o 10centow,na litrze.Ja seniorka,z zablokowana karta na Wegrzech,nigdy nie pobieram euro sama,Prosimy kolo banku kogos.Wogole to trzeba mieć jakas obliczona gotowke ze sobą.Jade do kolegi Dulare,pisal na forum o koncie internetowym,walutowym,bo my chcemy wytrzymać długo/pogoda/,abym mogla z emerytury kupować euro.Platnasci robie sama.Rownoczesnie polecam Ci znalezienie kantora gdzie skupują bilon.Nam się udaje mieć ze 2 kg bilonu/1,2e/.Szkoda ze wszyscy do Grecji jada w wakacje.widze ze dzieci Wasze poszly już do szkoły.Barbara |
Tak syn w tym roku idzie do drugiej klasy corka od wrzesnia do pierwszej .Troche luzy maja dalo by sie naciagnac miesiac wiecej na wakacje . A tak zostaja lipiec i sierpien cale i troche czerwca .Widze ze lefkada piekna jest tez musimy ja zwiedzic ..koniecznie no i prosto na Peloponez, |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2014-06-02, 17:10
|
|
|
| angela_camp, ja byłem w Grecji już kilka razy wypoczynkowo i naście albo nawet dziesiąt razy służbowo i...nigdy nie trafiłem na bankomat bez obsługi w angielskim. Ale zgadzam się z Basią, że dobrze mieć trochę gotówki ze sobą, bo kilka razy trafiłem na nieczynne bankomaty w małych miejscowościach. |
_________________ Rzuć mnie wilkom na pożarcie,
a wrócę dowodząc watahą.
 |
|
|
|
 |
angela_camp
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2014-06-03, 09:25
|
|
|
| pagand napisał/a: | | angela_camp, ja byłem w Grecji już kilka razy wypoczynkowo i naście albo nawet dziesiąt razy służbowo i...nigdy nie trafiłem na bankomat bez obsługi w angielskim. Ale zgadzam się z Basią, że dobrze mieć trochę gotówki ze sobą, bo kilka razy trafiłem na nieczynne bankomaty w małych miejscowościach. |
No to widzisz takie ściemy cisną w necie ;-) ze tylko w j greckim . Tez wydawało mi się to nierealne no ale warto pytać niż błądzić. |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2014-06-03, 11:45
|
|
|
| Ciekaw jestem kogo mi się uda spotkać jesienią na Balkanach.Angela rób zapiski w notesie,lub jak jesteś dobra to pisz wszystko w laptopie,moze doczekamy się twojej relacji. :kawka:jak to nie masz laptopa ,to może tablet,przeciez molodzi ludzie maja wszystko co dotyczy elektroniki |
| Ostatnio zmieniony przez Barbara i Zbigniew Muzyk 2014-06-03, 18:13, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
angela_camp
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2014-06-03, 13:25
|
|
|
| Zbigniew Muzyk napisał/a: | Ciekaw jestem kogo mi się uda spotkać jesienią na Balkanach.Angela rob zapiski w notesie,lub jak jesteś dobta to piusz wszystko w laptopie,moze doczekamy się twojej relacji. |
ok zostaje mi notes, laptop ukradli w Rzymie;-( |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2014-06-03, 15:35
|
|
|
Myśmy kiedyś sobie założyli zeszyt 96k i mamy w nim zapiski od 2005 roku. A i gdzie rozgrywki w kości czy remika jest zapisać |
|
|
|
 |
angela_camp
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2014-06-03, 17:27
|
|
|
| pagand napisał/a: | Myśmy kiedyś sobie założyli zeszyt 96k i mamy w nim zapiski od 2005 roku. A i gdzie rozgrywki w kości czy remika jest zapisać |
A moze kupic wiekszy przeistoczy sie w ksiazke o podrozach;-)) ktora moze ktos przeczyta ;-) |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2014-06-03, 17:39
|
|
|
, jak ja dawno nie grałem....
|
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2014-06-03, 18:07
|
|
|
[quote="Fux"]jak ja dawno nie grałem....ja tez,na granie musza jechać wnuki,corka i ziec,oni graja calymi godzinami w Bulgarii,moj Zbysiu nie wezmie kart do rak.Ktos mu musial dawno temu cos zrobić przy graniu w karty. |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2014-06-03, 18:10
|
|
|
| pagand napisał/a: | | Myśmy kiedyś sobie założyli zeszyt 96k i mamy w nim zapiski od 2005 roku. | ,Zbyszek na każdy rok ma taki książkowy kalendarz i w nim zapiski wyjazdowe.mamy ich 5.Ale bym pograla w Karty |
|
|
|
 |
angela_camp
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2014-06-03, 19:13
|
|
|