Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
camper dla 5-cio osobowej rodziny
Autor Wiadomość
jarek73 
weteran

Piwa: 72/94
Wysłany: 2014-06-04, 19:32   

Kod:
Wg mnie spanie w alkowie dla dorosłych jest takie sobie, a spanie na piętrowych łóżkach przez dorosłych jest jeszcze bardziej takie sobie :oops: Czyli oba auta mają układ do d. :mrgreen: Pomyśl o tych kwestiach.

Bajaga a jaki ja mam wybór przy trójce dzieci ? gdzie mam spać  w namiocie ? ten rozkład jest dla nas optymalny . Spałem w alkowie co prawda przez tydzień i było Ok. ( i nie mieszajcie mi już rozkładu i czy alkowa czy nie bo ochuje............  :? )
Postaw piwo autorowi tego posta

jarek73 
weteran

Wysłany: 2014-06-04, 19:32   

Kod:
Wg mnie spanie w alkowie dla dorosłych jest takie sobie, a spanie na piętrowych łóżkach przez dorosłych jest jeszcze bardziej takie sobie :oops: Czyli oba auta mają układ do d. :mrgreen: Pomyśl o tych kwestiach.

Bajaga a jaki ja mam wybór przy trójce dzieci ? gdzie mam spać  w namiocie ? ten rozkład jest dla nas optymalny . Spałem w alkowie co prawda przez tydzień i było Ok. ( i nie mieszajcie mi już rozkładu i czy alkowa czy nie bo ochuje............  :? )

jarek73 
weteran

Wysłany: 2014-06-04, 19:34   

sorry za formę postu cos nie wyszło w tym wklejaniem

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 107/7
Wysłany: 2014-06-04, 19:42   

jarek73 napisał/a:
sorry za formę postu cos nie wyszło w tym wklejaniem

Można znaleźć układ z tylnym łóżkiem podwójnym. Ja mam blaszaka z tylnym podwójnym łóżkiem z zamykaną sypialnią i mam 3 dzieci. Radzę szukać auta z podwójnym łóżkiem z tyłu i będziesz zadowolony :ok

ps. A jak mi dzieci podrosną to też kupię większe auto z sypialnią z tyłu i są takie bo przeglądałem wstępnie.

Bajaga&Instruktori

Johny_Walker 
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Piwa: 45/20
Wysłany: 2014-06-04, 20:08   

Ja wziąłem z podwójnym łóżkiem z tyłu i garażem pod spodem. Mamy też drugie łóżko podwójne nad stolikiem, ale dopóki rodzina nam się nie powiększy śpimy w trójkę z tyłu. :)

jarek73 
weteran

Wysłany: 2014-06-04, 20:14   

bajgaga a mógłbyś w kleić jakies zdjęcia lub schemat swojego auta i czy to naprawdę się sprawdza przy 3 dzieci

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 107/7
Wysłany: 2014-06-04, 21:53   

jarek73 napisał/a:
bajgaga a mógłbyś w kleić jakies zdjęcia lub schemat swojego auta i czy to naprawdę się sprawdza przy 3 dzieci

Jak znajdę jakieś zdjęcia to wkleję, mój jest robiony na moje zamówienie wg. indywidualnego projektu. Ale tak czy owak dla 5 os rodzinki polecam opcję z łóżkiem małżeńskim z tyłu, alkową i centralnym łóżkiem robionym ze stolika, no albo jak nie za wielkie dzieci to blaszaka indywidualnego jak u mnie :)

Bajaga&Instruktori

jarek73 
weteran

Wysłany: 2014-06-12, 20:52   

Panowie jestem co raz bliżej zakupu i znowu zamęt w głowie . Czy ktoś z Was jeżdzi półintegrą z opuszczanym łóżkiem w 5 osób i może coś o tym napisać . Wiem że alkowa z dwoma stolikami i piętrowym łóżkiem z tyłu jest teoretycznie lepsza ale nie wiem o co chodzi jakoś mi nie pasuje ( odczucia zupełnie nie poparte ni czym tylko jakoś tak )

oli
zaawansowany

Piwa: 25/1
Wysłany: 2014-06-12, 21:35   

półintegra z opuszczanym łóżkiem fajna ,ale nie dla 5 ciu osób .Możesz kupic ,ale jak już pisałem wyjazd dla ciebie w 5 osób to będzie nie przyjemność ,a kara ,po prostu będzie wam za ciasno . Ja pisze dlatego ,bo wiem z praktyki ,chociaż maksymalnie jeżdżę w 4 osoby .Jak wiesz mam taki który ci nie za bardzo pasuje czyli 2 stoliki ,i dwa łóżka z tyłu ,ale wg mnie jest to najbardziej praktyczny układ dla dużej rodziny.Nie chcę się chwalić ale miałem kamperków nascie róznych .Nie ma idealnych ale dla ciebie niestety widze tylko duży z alkową .Zrobisz jak uważasz ,ale sam widzisz że nawet przy dużej kasie jest trudno cos kupic

jarek73 
weteran

Wysłany: 2014-06-12, 22:21   

Oli sorry za moją upierdlowść ale czy miałeś okazję jeździć taką półintegrą w 5osób i było słabo czy po prostu tak uważasz. ja wiem że kombinuje i zmieniam plany i zdanie ale to mój pierwszy samochód który chciałbym mieć ok. 6 lat ( nie licząc zabytków które sprzedadzą moje dzieciaki pisząc na allegro że tata naprwdę dbał ;) i

oli
zaawansowany

Wysłany: 2014-06-12, 22:48   

miałem półintegre na mercedesie sprinterze teoretycznie na 4 osoby --autostar bardzo fainy ale w zasadzie na 2 osoby .dałem mu nawet przydomek miłosny ,bo taki praktyczny .Może na 4 osoby uszedł by ,ale na 5 ?.to sa wszystko niestety auto produkowane na 2 góra 4 osoby i to jest max ,a ty masz jeszcze psa .fakt ze jak kupiłem pierwszego kamperka --hymer betford blitz 4 0sbowy ,to tez myslalem ze lepszy nie jest potrzebny .wg mnie połintegra jest dla twojej rodziny za mała ale może wypowiedzą się inni ,chociaż dużych rodzin na forum jest nie za wiele może się mylę.jak bys kiedyś przejeżdzał przez moje miasto to chętnie zapraszam praktycznie pogadamy

oli
zaawansowany

Wysłany: 2014-06-12, 23:25   

Jeżeli chcesz kupic auto na 6 lat to niestety musisz kupic duży .Dzieciaki będą coraz większe a więc będą potrzebować coraz więcej miejsca .wiem ze już chciał bys kupic ,ale sam już nie wiesz co .spokojnie podchodz do sprawy ,no kamper niby nie kobita zawsze możesz zmienić ale chyba lepiej jeszcze przemyslec .

papamila 
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Piwa: 121/5
Wysłany: 2014-06-13, 04:22   

Jarek73
nowe konstrukcje z łóżkiem opuszczanym nad stolikiem
spokojnie mieszczą 5 osób do jazdy
niektóre mają nawet 6 miejsc do spania
możesz zobaczyć wymienione modele na stronie naszej wypożyczalni
model 302 - 2(3) spania z tyłu, 2 na łózku nad stolikiem, 1 po złożeniu stolika
model 303 - 2 spania z tyłu, 2 na łóżku nad stolikiem, 2 po złożeniu stolika
poza tym masz duży garaż i łazienkę z osobnum prysznicem

inna sprawa to ładowność- tu już trzeba uważać bo przy 7,5m aucie masz ok 550kg

pamiętaj,
przestrzeń, to jedyna rzecz jakiej nie dokupisz do kampera

Rodzinka 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2014-06-21, 18:57   

:spoko Witam!
Jesteśmy 5 osobową rodzinką z raczej małymi dzieciakami. Planujemy kupić kamperka do 40tys zł tak na początek. Powiedzcie mi jak to jest z pasami w takim wozie? Czy dzieci jeżdżą w pasach , fotelikach itd? bo nie wszystkie kampery w takich rocznikach mają w ogóle pasy. Jak to wygląda w przepisach ? czy dzieci mogą "biegać luzem" bo trochę mi się to wydaje niebezpieczne. Pozdrawiam

miciurin 
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Piwa: 17/83
Wysłany: 2014-06-21, 19:15   

Rodzinka napisał/a:
:spoko Witam!
Jesteśmy 5 osobową rodzinką z raczej małymi dzieciakami. Planujemy kupić kamperka do 40tys zł tak na początek. Powiedzcie mi jak to jest z pasami w takim wozie? Czy dzieci jeżdżą w pasach , fotelikach itd? bo nie wszystkie kampery w takich rocznikach mają w ogóle pasy. Jak to wygląda w przepisach ? czy dzieci mogą "biegać luzem" bo trochę mi się to wydaje niebezpieczne. Pozdrawiam

Witaj rodzino :spoko

My jeździły z dziećmi zapietymi w fotelikach dziecięcych nawet w nocnych trasach jak śpią. Bezpieczeństwo na pierwszym miejscu. Jak stajemy to dopiero puszczany je luzem :)

Odpowiedz do tematu