Przesunięty przez: janusz 2011-02-11, 14:21 |
Może już czas rozpocząć planowanie wyjazdów na 2009r. |
| Autor |
Wiadomość |
Adamo
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: hymer
|
Wysłany: 2008-09-28, 08:36 Może już czas rozpocząć planowanie wyjazdów na 2009r.
|
|
|
MOŻE JUŻ CZAS ROZPOCZĄĆ PLANOWANIE WYJAZDÓW NA 2009R.
MAJĄC DWÓJKĘ MAŁYCH DZIECI W PRZYSZŁYM ROKU, WCZESNĄ WIOSNĄ PLANUJEMY ZROBIĆ WYPADZIK TAKI OKOŁO 1 TYGODNIA DO: LEGOLAND→EURODISNEYLAND.
MAJĄC NA UWADZE, ŻE JESTEŚMY W MIARĘ MŁODYMI LUDŹMI WYDAJE MI SIĘ, ŻE I DLA NAS ZABAWA BĘDZIE PRZEDNIA.
CO JESZCZE CIEKAWEGO MOGLI BYŚCIE POLECIĆ NA WYJAZD Z 2 MALUSZKÓW ABY MIAŁY JAK NAJWIĘCEJ ZABAWY.
POZDRAWIAM
POCZĄTKUJĄCY KAMPEROWIEC |
| Ostatnio zmieniony przez paf 2008-09-28, 09:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2008-09-28, 08:46
|
|
|
| MOgę Ci polecić Danię. To jest kraj bardzo przyjazny torystom, a szczególnie dzieciom. Na każdym kempingu jest coś dla dzieci. Ostatnio był tam Tadeusz i prawdopodobnie potwierdzi moje zdanie. Wnuk był zachwycony. |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
Adamo
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-09-28, 08:57
|
|
|
| TAK MYŚLĘ O CZYMŚ PO DRODZE BO I TAK NIE PRZELECIMY ZA JEDNYM ZAMACHEM Z BILLUND DO PARYŻA, A MOŻE JEST COŚ PO DRODZE, ABY ZAHACZYĆ. |
|
|
|
 |
paf
Administrator
Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 37/20 Skąd: Pajęczno
|
Wysłany: 2008-09-28, 09:29
|
|
|
Adamo, dział 2009 utworzony i mam jeszcze prośbę NIE DUŻYMI LITERAMI bo to oznacza krzyk w internecie |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2008-09-28, 09:34
|
|
|
Polecamy szczerze i uczciwie.
Dania to kraj przede wszystkim (w naszym odczuciu) dla rodzin z dziećmi. Mnóstwo atrakcji. Przede wszystkim Legoland (jeśli dzieciaki mają od ok. 8 lat, koniecznie powinny zrobić tam prawo jazdy, a dla maluchów polecamy szukanie złota - przeżycia gwarantowane!), tuż obok niego Park Lwów w Givskud, a w Maribo Safari Park http://www.knuthenborg.dk/. Te dwa ogrody zoologiczne wywarły na nas, a szczególnie na dzieciach duże wrażenie. Nie zapomnijcie o drobnych na karmę dla kóz i małpek (niesamowita frajda). Kopuły tropikalne w Randers http://www.regnskoven.dk/, czy Kattegatcenter www.kattegatcentret.com należy koniecznie odwiedzić (można głaskać płaszczki (nasze dzieci nie chciały od nich odejść). Poza tym naprawdę wiele innych atrakcji....... tydzień - zdecydowanie za krótko. W samym Legolandzie 2 dni to minimum. Byliśmy w Danii dwa razy po dwa tygodnie i pojedziemy tam na pewno znowu! |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
Adamo
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-09-28, 09:44
|
|
|
Dzięki Koczorki za podpowiedź- już trzeba myśleć o wydłużeniu wyprawy
Moje maluchy mają 4 i 1 rok
Ale pamiętam jak byłem 18 lat temu w Legolandzie to jest tam mnogo atrakcji również dla dorosłych; no i naleganie mojej połowicy, że ona jeszcze tam nie była Tak więc szukam czegoś jeszcze i dla siebie po drodze
Paf- Janusz już mnie wprowadził w tajniki dużych liter, tak więc sorki, a i w takim razie plany na 2009 czas rozpocząć |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

|
Wysłany: 2008-09-28, 10:07
|
|
|
Adamo
gwarantuję Ci, że będziesz się wyśmienicie bawił (na równi z dziećmi i żoną). Poza tym nie ma dla rodziców większej radości, niż obserwacja szczęścia na twarzyczkach swoich pociech. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
jagnisia
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-09-28, 10:42
|
|
|
Witam! My w składzie: ja, Tomek, Majka, Wujek Tadek i Tata Stanisław jedziemy na zachód Europy. Nasza trasa (główne punkty, bo normalnie zahaczamy o wszystko czemu można się przyjrzeć): Berlin - Holandia ze wskazaniem na Amsterdam - Belgia - Francja ze wskazaniem na zamki nad Loarą i Paryż, powrót Niemcy (Badenia-Winterbergia). Planowany czas podróży to ok. miesiąc. Podglądam i rozczytuję sięw forum CamperTeam, gdyż wiele wskazówek wykorzystamy w naszej podróży. Serdecznie za to dziękuję. Niestety w dalszym ciągu kampera nie posiadamy. Może coś w Niemczech namierzymy, bo w Polsce straciliśmy nadzieję na cokolwiek sensownego. Bajecznych planów na przyszły rok Wam życzę!!! |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2008-09-28, 16:43 Re: Może już czas rozpocząć planowanie wyjazdów na 2009r.
|
|
|
POZDRAWIAM
POCZĄTKUJĄCY KAMPEROWIEC[/quote]
witam
w sumie sezon 2008 jeszcze w pelni po co snuc marzenia ,na 2009 morze najpierw kilka konkretow z 2008 (opisy podrozy)
mysle ze powinien powstac dzial z opisami wojazy bez mozliwosci komentowania przez innych i zamieszszania zdjec nie majacych nic wspolnego z danym opisem i opisujacym |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-09-28, 17:56
|
|
|
dobry pomysl tym bardziej ze chce jechac do indii to kilka tygodni zajmie mnie opisywanie/chyba ze najme jakiegos drapipiorka/ |
_________________ http://picasaweb.google.com/1medard1
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

|
Wysłany: 2008-09-28, 18:26
|
|
|
Woooow
jestem pod wrażeniem. Podjąłeś bardzo ambitne wyzwanie. Jestem ciekaw, jaką obrałeś trasę. |
|
|
|
 |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-09-28, 18:54
|
|
|
Witam! Zycze koledze powodzenia i licze ze kolega przywiezie ciekawe zdjecia z tamtego regionu. Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
Adamo
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-09-28, 19:28
|
|
|
dzięki DAKOTA za pozdro
Dla nas sezon tak naprawdę dopiero się rozpocznie od przyszłego roku. Dopiero co staliśmy się współwłaścicielami kamperka (z rodzicami) i wpierw musimy zadbać o wszystkie wygody na przyszły sezon. Dlatego dopiero myślimy z żonką, aby feste kamperowanie rozpocząć od wczesnej wiosny, tymbardziej, że nasze dzieciaczki preferują wyższe temperaturki, a na Afrzk jesycye cyas bo mamz duo do nadrobienia.
poydrawiam |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-09-28, 19:32 Re: Może już czas rozpocząć planowanie wyjazdów na 2009r.
|
|
|
| DAKOTA napisał/a: |
w sumie sezon 2008 jeszcze w pelni po co snuc marzenia ,na 2009 morze najpierw kilka konkretow z 2008 (opisy podrozy)
mysle ze powinien powstac dzial z opisami wojazy bez mozliwosci komentowania przez innych i zamieszszania zdjec nie majacych nic wspolnego z danym opisem i opisujacym |
Jest taka możliwość. Jeżeli ktoś będzie chciał aby założyć mu taki wątek, na podobieństwo albumu, w którym tylko on będzie mógł pisać a inni tylko czytać to nie ma sprawy zrobimy. Nie wiem tylko czy nie będzie to sprzeczne z ideą forum, które nawet w nazwie ma "dyskusyjne" Jeśli ktoś ma ochotę spróbować proszę o PW. Jak nie spróbujemy nie będziemy wiedzieć czy to ma jakiś sens. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2008-09-28, 19:37
|
|
|
| Adamo napisał/a: | feste kamperowanie rozpocząć od wczesnej wiosny, tymbardziej, że nasze dzieciaczki preferują wyższe temperaturki, a na Afrzk jesycye cyas bo mamz duo do nadrobienia.
poydrawiam |
Kurcze Adamo wciśnij ten przycisk na pulpicie albo przetłumacz |
|
|
|
 |
|
|