|
|
|
Austria Neusiedler See czyli Jezioro Nezyderskie |
| Autor |
Wiadomość |
DarKu
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford E450 Chateau Thor 31L
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2013 Piwa: 9/10 Skąd: Austria
|
|
|
|
 |
HENRYCZEK
weteran
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lis 2011 Piwa: 81/131 Skąd: Południe
|
|
|
|
 |
DarKu
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford E450 Chateau Thor 31L
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2013 Piwa: 9/10 Skąd: Austria
|
Wysłany: 2014-07-22, 20:26
|
|
|
Spedzony weekend nad jeziorem to byla frajda dla nas jak i dla dzieciakow, spotkalismy tam forumowego kolege Idziik ktory co prawda sie nie udziela na forum ale chetnie zaglada tutaj, oczywiscie pozdrawiamy serdecznie jesli chodzi o sam kamping to wedlug mojej oceny super miejsce, czyste, spokojne blisko do wody, plaza jednak kamienista z odrobina piasku jedyne co mi przeszkadzalo to ... zraszacze do trawy o 7 rano ale da sie przezyc hehe, za dobe zaplacilismy 42,50€ za 3 dorosle osoby i jedno dziecko, za 6cio latka nie placilismy nic, w tym byl samochod prad worek na smieci, na kempingu mozna oproznic kota, lecz w zasadzie nie trzeba w ogole uzywac swojej toalety, na terenie osrodka jest kilkadziesiat czystych WC, sa prysznice, pralnia, zmywalnia naczyn, nie mylic ze zmywarka tą najlepiej zabrac ze soba jesli chodzi o wode w jeziorze to niestety jest ona nieprzejzysta, 20cm pod woda juz nic nie widac, jest to pewnie spowodowane wciaz unoszacym sie w wodzie piaskiem, aby moc poplywac trzeba przejsc w wodzie okolo 200metrow poniewaz jest wciaz plytko, dane z internetu podaja ze srednia glebokosc jeziora to 70cm, ale wydaje sie byc wiecej, woda jest ciepla, jest to idealne miejsce dla serferow i kite-ow.Osobiscie Polecam, ja tam jeszcze wroce oczywiscie czas spedzilismy na kampingu w Podersdorf am See, no i nie zapomnijcie o rowerach, mnostwo sciezek rowerowych, jest gdzie sie udac
No i spotkany czeski kolega
 |
|
|
|
 |
grzeg73
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugeot J5
|
Wysłany: 2014-08-03, 19:29
|
|
|
| Ja byłem nad jeziorem Nezyderskim przejazdem 19-20,07,14 a konkretnie w Podersdorf am See i też uważam że warto się tam wybrać. Miejsce idealne dla dzieci jest bardzo czysto. Jednak kempingowałem na parkingu przed wejściem nr2. |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2014-08-05, 19:45
|
|
|
Często tam jeste,tak jak w Rust
26-27 -07 byliśmy nad Zicksee- tez jest fajnie
A w niedziele jak wracaliśmy to wstąpiliśmy tu
http://www.dorfmuseum.at bajer polecam 4 godziny zwiedzania i wspomnień |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|