|
|
|
Borne Sulinowo |
| Autor |
Wiadomość |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2014-07-22, 08:50
|
|
|
| A coś p polu cempingowym w samym Bornym |
|
 |
brams
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2014-07-22, 10:11
|
|
|
darek 61,
weź może pod uwagę pole namiotowe za wsią Nadarzyce, w stronę Bornego.
Byłem tam kilka razy, świetne miejsce na okoliczne wycieczki rowerowe. |
_________________ www.wesolepodroze.pl
 |
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2014-07-22, 16:44
|
|
|
Najprawdopodobniej pojadę z 17 letnią córką.Dlatego nie może być cicho i spokojnie bo razem z żoną dostaniemy na głowę.Dodatkowy problem to 16 letni pies,ledwo dycha,słonce i plaża odpada.Dlatego szukam czegoś w zaroślach by był cień dla psa i blisko centrum rozrywkowe dla najmłodszej córki.Oj się będzie działo. |
|
 |
janek50
stary wyga
Twój sprzęt: na razie w planach
|
Wysłany: 2014-07-22, 22:38
|
|
|
rewir, ja napisałem to co widziałem, mi chciano wcisnąć miód, drahimski, za 40 zł za słoik,nie wiedziałem że jest jako produkt regionalny , dziwnie to przyznają bo z z tym Drahimskim zamkiem to nie ma wiele wspólnego, ja widziałem pod ruinami aż 5 uli a oni z nich wyciągają z tonę miodu , obrotne mają pszczółki, Miód kupują od okolicznych pszczelarzy po 20 zł a za doklejenie naklejki Drahimski miód kasują 10 lub 20 zł więcej drogie są te naklejki . Po drugie , obsługa tych ruin traktowała mnie jak intruza który mąci ich leniwe życie przed sezonem, po trzecie z nudów jak nie ma ruchu w interesie może by tak umyli witryny wystawowe, bo wygladały jakby nie były myte z pół roku.
Masz rację walnąłem się co do tej góry , chodziło mi o Spyczną Górę a napisałem Strękowa, wybaczcie , ale nie wiem jak to zrobiłem. Strękowa Góra to ........... zupełnie gdzie indziej . Jeszcze raz Sorry.
Co do samolocików to musiałem mieć faktycznie pecha, ale żeby aż 2 razy ? , a na Pojezierzu Drawski byłem 3 razy w ciągu roku.
http://photos.nasza-klasa...7786f25e9f.jpeg
http://photos.nasza-klasa...35c2c44162.jpeg
pierwsza fotka to ołtarz w kościółku w Starym Drawsku , niedaleko ruin zamku, a druga to rak w jeziorze Pile. |
|
|
|
 |
rewir
trochę już popisał Śniego, mrozo, zimnolubny drań

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs Globetrotter Burn Edition ;)
|
Wysłany: 2014-07-23, 01:46
|
|
|
Tak jak pisałem, w Zamku to jak się trafi i na kogo. Byłem raz 3 lata temu i usłyszałem naprawdę fajne rzeczy o których wcześniej nie miałem pojęcia. Ale rozmawiałem z turystami, czy też z organizatorami wypoczynku i mieli mieszane uczucia, co do obsługi, czasem bardzo pozytywne, czasem odwrotnie.
Na majówce gościliśmy zlot z zaprzyjaźnionego forum, byli u nas na obiekcie, gościli także w zamku, można poczytać:
Zlot Karawaning.pl
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-07-23, 05:41
|
|
|
Byliśmy ostatnio na kempingu Drawtur. Fakt króciutko ale miło Warto. Nie przyznałem się że Camperteam......była by zniżka |
|
|
|
 |
turystasj
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: przyczepa
|
Wysłany: 2014-07-23, 20:36
|
|
|
| darek 61 napisał/a: | | A coś p polu cempingowym w samym Bornym |
Ośrodek "PRL" , szału nie ma. Prysznic koedukacyjny z rozrywek. Kemping typu wróć na noc po zwiedzaniu.
Co do samolotów to blisko jest przecież http://www.21cpl.wp.mil.pl |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/110 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2014-07-24, 21:54
|
|
|
| rewir napisał/a: | Tak jak pisałem, w Zamku to jak się trafi i na kogo. Byłem raz 3 lata temu i usłyszałem naprawdę fajne rzeczy o których wcześniej nie miałem pojęcia. Ale rozmawiałem z turystami, czy też z organizatorami wypoczynku i mieli mieszane uczucia, co do obsługi, czasem bardzo pozytywne, czasem odwrotnie.
Na majówce gościliśmy zlot z zaprzyjaźnionego forum, byli u nas na obiekcie, gościli także w zamku, można poczytać:
Zlot Karawaning.pl
Pozdrawiam |
Stare Drawsko wraz ze swym Drahimem próbuje się na nowo odrodzić. Myślę, że uwagi odnośnie obsługi zamku powinny trafić do tamtejszych władz, które przez wiele lat walczyły o to by na turystycznej mapie Polski istnieć. I się zaczyna udawać! Na przeciw samego zamku powstała przystań/pomost gdzie turyści -zwłaszcza wodni- ale na dobrą sprawę nie tylko - mogą się za darmo zatrzymać. Przez przypadek zatrzymałem się tam i trafiłem na pewnego Pana który zaczął z ogromną pasją opowiadać mi historię zamku, Starego Drawska, jeziora...od Templariuszy po zatopione łodzie podwodne... możecie go spotkać na Orlenie w Czaplinku Niestety goniły mnie obowiązki i nie mogłem się zatrzymać na dłużej ale obiecałem sobie po tym spotkaniu że wrócę w te rejony kamperem jak i motorówką bo ostatnio można oficjalnie tam pływać łodziami z silnikami spalinowymi (ograniczonych mocą do 40kW)... To tyle jako OT.
DSC07000.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 46 raz(y) 241,76 KB |
|
|
|
 |
rewir
trochę już popisał Śniego, mrozo, zimnolubny drań

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs Globetrotter Burn Edition ;)
|
Wysłany: 2014-07-24, 23:01
|
|
|
| matro napisał/a: |
Na przeciw samego zamku powstała przystań/pomost ... |
Choć nie bez problemów, najpierw zatopiła się jedna kopara, przy wyciąganiu tejże zatopiła się druga ... widziałem jak przejezdni robili zdjęcia rodzinne przy tej nietypowej atrakcji :-) ale jakoś dali rade
| matro napisał/a: | możecie go spotkać na Orlenie w Czaplinku |
dyskretnie zapytam ... taki z wąsami?
| matro napisał/a: | | jak i motorówką bo ostatnio można oficjalnie tam pływać łodziami z silnikami spalinowymi (ograniczonych mocą do 40kW) |
Tak choć z wyłączeniem wszystkich zatok i tego co powyżej na północ od wyspy Bielawy, czyli tak naprawdę połowa jeziora.
I znowu wyszło OT |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/110 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2014-07-25, 00:05
|
|
|
| rewir napisał/a: | | matro napisał/a: |
Na przeciw samego zamku powstała przystań/pomost ... |
Choć nie bez problemów, najpierw zatopiła się jedna kopara, przy wyciąganiu tejże zatopiła się druga ... widziałem jak przejezdni robili zdjęcia rodzinne przy tej nietypowej atrakcji :-) ale jakoś dali rade |
też o tym opowiadał
| rewir napisał/a: | | matro napisał/a: | możecie go spotkać na Orlenie w Czaplinku |
dyskretnie zapytam ... taki z wąsami? |
Tak ... proszę pozdrowić |
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|