|
Grecja wyjazd 25 lipiec 2014r. Zapraszamy!!! |
| Autor |
Wiadomość |
angela_camp
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Challenger
|
Wysłany: 2014-07-26, 10:52
|
|
|
| gino napisał/a: | | Paulus napisał/a: | | Piękna zatoczka, plaża , postój na dziko i totalny luz |
|
Ja radze uważać byliśmy w tym roku policja jeździła Włosi byli camperami nawet krzesełka nie wyciągnęli, póki nie wyciagnięcie niczego przed kampera nic Wam Policja nie zrobi ale luzu jak kiedyś już nie ma trochę ta policja denerwująca pozdrowienia |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 37 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2014-07-26, 11:26
|
|
|
| slawwoj napisał/a: | | Paulus napisał/a: | My wyjeżdżamy w czwartek po południu. planowany nocleg na Węgrzech i dalej ostro na Grecję.
Planuję dojechać do Toroni w piątek wieczorem ale jak wyjdzie inaczej to też dobrze:).
W zeszłym roku byłem tam i byliśmy zachwyceni. Piękna zatoczka, plaża , postój na dziko i totalny luz |
Niezłe tempo - 2 tys. km w jedną dobę.
Ja jeślibym tak potrafił to jeździłbym Na Grecje na łykendy. |
o w morde !
piknie,piknie
jezdzilbym na łikendy - to dobre
kolego za te spostrzezenie nalezy ci sie łikend ale w kabarecie |
_________________ szymek1967 |
|
|
|
 |
kubanski
doświadczony pisarz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lut 2010 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2014-07-26, 12:52
|
|
|
| Witam.Proponuję nie stawać na zakazach No camping,Przejechaliśmy cały Peloponez od zachodniego wybrzeża aż do Monemvassi.300 eur mandatu z Loutra Kilinis już mamy.Kamper pozostawiony przy plaży,pozamykany,bez żadnych oznak kamperowania.Godz.17.00.Podjechaliśmy 10 minut wcześniej .Pozdrowienia z Monemwassi. |
| Ostatnio zmieniony przez kubanski 2016-11-14, 09:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Forest
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato swap 2,8idtd, 1996r. Dethleffs
Nazwa załogi: Forest Camp
|
Wysłany: 2014-07-26, 18:30
|
|
|
Potwierdzam. Nie stoimy na zakazie ale policjanci kazali wszystkim odjechac na cemping. Niestety bylem juzcw tawernie |
|
|
|
 |
Paulus
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: fiat ducato PLA
|
Wysłany: 2014-07-27, 16:52
|
|
|
W tym roku jakaś masakra z tą policją. Tam gdzie w zeszłym roku staliśmy na całego teraz spisują i każą jechać na kemping. Można ewentualnie tylko parkować bez wyciągania grantów. c
Cały urok wolnej Grecji upada. |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

Twój sprzęt: RAPIDO 9090DF
Nazwa załogi: KRZYSIEK & BEATKA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Sty 2009 Piwa: 11/8 Skąd: BRZEG DOLNY
|
Wysłany: 2014-07-27, 17:15
|
|
|
| Paulus! jesteśmy na campingu Katerina(blisko Satri)...pomimo namiarów nie znaleźliśmy Was więc wjechaliśmy na camping! Nie bardzo sami chcieliśmy stać na "dziko"! |
_________________ ...Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień…
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

|
Wysłany: 2014-07-27, 17:50
|
|
|
Paulus napisz swój numer telefonu i odezwij się. Nie wiemy co robić i gdzie dalej jechać. Może masz jakiś pomył??? |
_________________ ...Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień…
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
Paulus
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: fiat ducato PLA
|
Wysłany: 2014-07-27, 18:35
|
|
|
| 606605086 stoję na kempingu kalamitsi 10 km od was. |
|
|
|
 |
jarek49
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer Eriba 2005 r.
Nazwa załogi: jarkowie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sie 2012 Piwa: 9/1 Skąd: Puszcza Kampinowska
|
Wysłany: 2014-07-28, 08:25
|
|
|
Witam.
Kolega Paulus napisal---mit wolnej Grecji upada---
Ja bylem caly czerwiec na Peloponezie,w miejscach ,gdzie w ub.roku stalem bezproblemowo
teraz gdzie nie stanalem przyjezdzala policja i kazala odjechac, w jednym przypadku--natychmiast. Zadnych oznak kamperowania.
Elaia Messinia// zach. wybrzeze // , dalej Finiki beach ok. Finikoudi , plaza Karathona kolo
Nafplio.
Na plazy Karathona powiedzialem policjantce ,ze wypilem drinka, odpowiedziala,natychmiast
odjechac ,bo dam mandat 300 E.
Wlasnie mialem kupowac kampera i powstal duzy znak zapytania czy to robic ?
Grecja do tej pory byla jedynym krajem do wolnego kamperowania w Europie.
Prosze piszcie swoje spostrzezenia w tym temacie.
Myslalem ,ze to ja mialem takiego pecha.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-07-28, 08:37
|
|
|
Czytając te opisy coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą kierunku podróży. |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

|
Wysłany: 2014-07-28, 08:54
|
|
|
Czytając to wszystko wylądowaliśmy na razie na kempingu Katrina obok miejscowości Sarti. Nie mam pomysłu co robić dalej tym bardziej ,że jednak nie mam odwagi stać na dziko sam a nie możemy się spotkać. Myślę ,że ze dwa ,trzy dni posiedzę na kempingu i może jak dojedzie ktoś jeszcze to razem uderzymy gdzieś dalej może na dziko może na kemping. Paulus znam fajny kemping za miejscowością Sarti zaraz płynę zobaczyć czy są miejsca i może podjedż do nas i ruszymy razem. |
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

|
Wysłany: 2014-07-28, 18:15
|
|
|
| Dziś przypadkiem znalazłem nieczynny kamping na końcu Sarti gdzie są rozbite namioty i kilka przyczep zupełnie za free. Jest woda ale prądu brak ,policja nie ma prawa się czepiać bo jest to teren niczyi . |
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 89/10 Skąd: Krosno

|
Wysłany: 2014-07-28, 18:51
|
|
|
| futro2606 napisał/a: | | Dziś przypadkiem znalazłem nieczynny kamping na końcu Sarti gdzie są rozbite namioty i kilka przyczep zupełnie za free. Jest woda ale prądu brak ,policja nie ma prawa się czepiać bo jest to teren niczyi . |
"Jest woda ale prądu brak" - dobre
Szanowny Kolego tydzień temu wróciłem z Grecji, stałem na dziko i nie było żadnych problemów. Bardzo lubię wypoczywać na Sithoni i znam ja dość niezłe. Pozdrawiam!!! |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2014-07-28, 19:01
|
|
|
| jarek49 napisał/a: | Elaia Messinia// zach. wybrzeze // , dalej Finiki beach ok. Finikoudi , plaza Karathona kolo
Nafplio. | to zla wiadomość,najfajniejsze wolne plaze.Finiki,kolo restauracji juz w zeszłym roku był szlaban postawiony,w Karthonie podobno roznie.Lecz Elea poniżej Zaharo,to było najbezpieczniejsze miejsce,z tym ze duza ilość terenu zaorano i postawiono napisy teren prywatny.Oj niedobrze,ale do pol września może się zmieni.Pozdrawiam Barbara |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|