Droga Presov - Kosice |
Autor |
Wiadomość |
kubryk1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Esprit 2,3 D

|
Wysłany: 2014-08-16, 18:19 Droga Presov - Kosice
|
|
|
Mam pytanko - czy na drodze z Presova do Kosic trzeba miec winietkę ew. czy można pojechac droga alternatywną, bezpłatną. |
_________________ andrzej |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/151 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2014-08-16, 19:09
|
|
|
Winietkę trzeba mieć ale jest droga alternatywna chyba nie mniej....gorsza . Nie wiem nie jeździłem nią |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
zbychu
weteran
Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Piwa: 19/9 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2014-08-16, 20:09
|
|
|
Autostrada D1 Presov - Kosice jest płatna , ale jest alternatywna obok droga nr 68 niepłatna o dł. 21km. Pamiętaj aby doże wjechać na skrzyżowaniu -ruch okrężny . Przed granicą Węgierską masz jeszcze jeden odcinek nowej autostrady też płatnej/winietka/ R4 , radzę ją ominąć też starą drogą nr 68 , nie nadrabiasz nic w km. |
_________________ ZBYSZEK I STASIA
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-08-17, 08:43
|
|
|
Też wjechałem od Węgier na autostradę przed Koszycami bez winiety,ale jakoś inaczej nie dało się. Obwodnicę wokół miast autostradowe powinny być bezpłatne. |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2014-08-17, 09:18
|
|
|
Dokładnie tak jak napisał Zbychu.Trzymaj się 68-ki aż do przejścia węgierskiego |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
kubryk1
weteran

|
Wysłany: 2014-08-17, 12:04 Droga Presov - Kosice
|
|
|
Dzieki wszystkim za poradę! Hołowczyc po dłuższym namyśle podpowiedział tak samo! |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2014-08-17, 12:55
|
|
|
a jak bedziesz wracał spowrotem to sie nie zagap zaraz za granicą trzeba skręcic w lewo przez ruiny starego przejścia ja się zagapiłem i nie dało się już zawrócić i zapłaciłem 10 eu za winietke stała policja na końcówce zjazdu z aparaturą mobilna do sprawdzania winieteki wyłapują bezbłędnie |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2014-08-17, 23:03
|
|
|
Bim napisał/a: | a jak bedziesz wracał spowrotem to sie nie zagap zaraz za granicą trzeba skręcic w lewo przez ruiny starego przejścia ja się zagapiłem i nie dało się już zawrócić i zapłaciłem 10 eu za winietke stała policja na końcówce zjazdu z aparaturą mobilna do sprawdzania winieteki wyłapują bezbłędnie |
Z tego wnioskuję , że ja się zagapiłem, ale bez reperkusji. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2014-08-18, 08:31
|
|
|
zbyszekwoj napisał/a: | Z tego wnioskuję , że ja się zagapiłem, ale bez reperkusji. |
No może troche pomotałem jak zwykle pomyliły mi sie lejce napisałem jw skreć w lewo. W lewo jest główna drogą wjazdowa na autostrade ten nowy odcinek w kierunku Koszyc i Presova czyli powrót w kierunku Polski.
Reperkusji nie było bo na tym dojeżdzie jest budka z możliwością kupna winiety i stoji policja i wyłapuje tych co juz kończą trase z koszyc w kierunku Węgier
Ten nowy odcinek autostrady jest juz płatny pytałem po wykupieniu winiety policjantów stojących na czatach także tzeba uważać zeby się nie zagapić jadąc 68 i nie wjechać na autostrade |
|
|
|
 |
MrTommy
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fendt Diamant 650
Nazwa załogi: Tommy's Family
|
Wysłany: 2014-08-18, 10:29
|
|
|
Panowie, czy dla zakichanych 10 EUR warto szukać dziury w całym?
to tylko 42 PLN!!!
Co innego, jeśli zależy nam na trasie widokowej, przejazdach krajobrazowych, czy poznawaniu ciekawych miejsc po drodze, jeśli zaś chodzi o szybkie nieprzemieszczenie się z punktu A do punktu B, to sorry, winietka i jazda a nie rzeźba w g...e i szukanie objazdów. |
_________________ Come fly with me.................
Zamieniłem Kampera na przyczepę, cieszyć sie czy płakać?
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2014-08-18, 15:12
|
|
|
MrTommy napisał/a: | Panowie, czy dla zakichanych 10 EUR warto szukać dziury w całym?
to tylko 42 PLN!!!
Co innego, jeśli zależy nam na trasie widokowej, przejazdach krajobrazowych, czy poznawaniu ciekawych miejsc po drodze, jeśli zaś chodzi o szybkie nieprzemieszczenie się z punktu A do punktu B, to sorry, winietka i jazda a nie rzeźba w g...e i szukanie objazdów. |
Myślę że ten wątek jest dla tych co właśnie jak to ładnie ująłeś artystów
tu punkt a-b tam a-b i jak się np dojedzie do Grecji to na paliwie zaoszczędzonym i na autostradach zostanie na waciki |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 357/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2014-08-18, 15:54
|
|
|
Bim masz racje,ale my tez się pomyliliśmy,bo wieczorem nie widać za Spiskim Hradem,dlatego mamy widokowo swoja trase przez Rożnawe,Ozd,i Eger gdzie do wyboru jak ktoś chce się zrelaksować w 5 miejscowościach baseny termalne.Nie każdy chce Buk ,rerklamowany obecnie na forum.Barbara |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2014-08-18, 16:22
|
|
|
MrTommy napisał/a: | to tylko 42 PLN!!! |
42 zł za 21 km, jeszcze tracić czas na znalezienie punktu sprzedaży, czysta głupota. Tam jest bardzo dobrze oznaczone gdzie wjazd na płatną drogę i trudno przegapić.
42 zł to ok. 8 l wina. |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2014-08-18, 18:26
|
|
|
JaWa napisał/a: | MrTommy napisał/a: | to tylko 42 PLN!!! |
42 zł za 21 km, jeszcze tracić czas na znalezienie punktu sprzedaży, czysta głupota. Tam jest bardzo dobrze oznaczone gdzie wjazd na płatną drogę i trudno przegapić.
42 zł to ok. 8 l wina. |
A w dwie strony to ...16 l wina i 2 razy szukanie winiety. Ale paniska nie piją cienkiego winka. |
|
|
|
 |
kubryk1
weteran

|
Wysłany: 2014-08-18, 19:43
|
|
|
Ot i z prostego pytania zrodziła sie głupawa dyskusja. Nie taki miałem cel stawiając pytanie. Poniewaz uzyskałem odpowiedź, że mozna pojechać i z winieta i bez niej, co całkowicie mnie zadawala, proponuję zamknąc temat, bo niektórzy respondenci po prostu sie osmieszają swoimi wypowiedziami. Starajmy sie dyskutować stricte na zadany temat... |
|
|
|
 |
|