|
|
|
Grecja wyjazd 25 lipiec 2014r. Zapraszamy!!! |
| Autor |
Wiadomość |
futro2606
stary wyga

Twój sprzęt: RAPIDO 9090DF
Nazwa załogi: KRZYSIEK & BEATKA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Sty 2009 Piwa: 11/8 Skąd: BRZEG DOLNY
|
Wysłany: 2014-08-16, 09:42
|
|
|
Witam ,my już od wczoraj jesteśmy w domku. Chciałbym wszystkim podziękować za wspólnie spędzone wakacje. Do zobaczenia następnym razem.
P.S.
Ostatniego dnia pobytu w Grecji tj. 13-go sierpnia spotkaliśmy się z policją i mogę tylko stwierdzić ,że nie jest prawdą ,że od razu wypisują mandaty za kempingowanie na dziko tylko proszą o odjechanie ,zapisują numery rejestracyjne i powracają za jakiś czas. Jeżeli ktoś nie odjedzie to wtedy być może wystawiają mandat. Nie ma sensu dyskutować z policją bo oni i tak "udają greka" , przekazują informację , są stanowczy a jeżeli ktoś myśli ,że załagodził sprawę i policja odjechała i jest wszystko ok to się myli i jest możliwe ,że powrócą ,wtedy pewnie karzą mandatem. Prawdą jest ,że coraz więcej policja zaczyna się czepiać a zatem wszystko idzie nie w tą stroną co trzeba. To już nie ta Grecja gdzie kamperowanie było przyjemnością a tylko ciągłym zastanawianiem się kiedy przyjadą i trzeba będzie jechać dalej.
Za rok prawdopodobnie odpuszczę sobie Grecję i uderzę w kierunku Albani. |
_________________ ...Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień…
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
RODOS
zaawansowany
Twój sprzęt: Knaus Sport Traveller Renault 2,5 dCi 2007
Nazwa załogi: JASKÓŁKI
|
Wysłany: 2014-08-16, 13:05 Chalkidiki
|
|
|
Witamy,
Ciekawi jesteśmy w jakim miejscu interweniowała policja. Czy był wyraźny zakaz kamperowania. W dalszym ciągu rozważamy kierunek Grecja raczej Chalkidiki. Objechaliśmy na dziko całe Chalkidiki w 2011 roku i nigdzie nie było żadnych problemów. Pozdrawiamy |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

|
Wysłany: 2014-08-18, 09:39
|
|
|
| Ogólnie na wjeżdzie na Chalkidki jest duża informacja na temat zakazu kamperowania. Byliśmy także w 2012 roku ale nikt nie przejmował się tym zakazem i było wszystko ok ale w tym roku totalna porażka. Nas policja kontrolowała w miejscowości Vurvuru czy coś w tym stylu. Przepraszam ale nie mam pamięci do nazw i nie przywiązuję do tego wagi. |
_________________ ...Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień…
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-08-18, 10:56
|
|
|
ja widziałem policję raz w Grecji w tym roku jak w Nafplio wsiadali we dwóch na motor , a obok Greczynka wsadzała do auta piątkę dzieci , i tylko jedno miało fotelik. Samochód zaś jak mniemam być pięcioosobowy.
Parkowałem na dziko ile wlezie , wszystko zależy od KARMY . |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 37 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2014-08-18, 10:59
|
|
|
| Bigos napisał/a: | | wszystko zależy od KARMY . |
a to ciekawe ,przyznaj sie więc co zarłes? |
_________________ szymek1967 |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2014-08-18, 11:45
|
|
|
| futro2606"[quote="futro2606 napisał/a: | | ale w tym roku totalna porażka |
byłem w ok. pięciu miejscach na Sithoni. Przed i za Stavros i raz policja przejechała koło nas w tą i spowrotem no i nic nie zrobili o nic się nie pytali. Stoliki mieliśmy porozkładane i markizę rozwiniętą.
A tego ogromnego zakazu przed wjazdem na Chalkidiki to nie widziałem był tylko znak ,że Chalkidiki.
A ktoś dostał mandat? |
_________________ Nie wolno pić alkoholu , bo potem człowiek jest z siebie za bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

|
Wysłany: 2014-09-19, 10:02
|
|
|
| Kolega z Legnicy otrzymał ale na Peleponezie 300 euro ale nie ma zamiaru za niego płacić. |
KRZYSIEK&BEATKA
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|