|
|
czeczenia |
Autor |
Wiadomość |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-10-01, 16:37
|
|
|
dzieki za mile slowa co prawde mowiac niewidze w moich podrozach nic szczegolnego co najwyzej ciekawosc swiata i ludzi a co do bezpieczeniestwa to jak sie jest w niewlasciwym czasie w niewlasciwym miejscu i porze to wszystko moze sie zdarzyc nawet w wlasnym lozku co do samochodyu to jest dettlef choc juz znaki fabryczne zamalowalem ale mysle ze niczym sie nie rozni od innych "dzziadkow" no moze tym ze troszke dluzsze trasy robi.
dzieki za oferte fis i byc moze uda sie z niej skorzystac w nastepnym roku ,choc i w tym roku wracajac z kazachstanu jechalem przez moskwe i prakowalem mysle ze nienajgorzej przez 3 dni /moze to nagroda byla ze nikt sie nie czepil / dowod nizej
moskwa - sluzbowy parking.jpg super parking wszedzie blisko i piekny widok szczegolnie noca |
 |
Plik ściągnięto 8043 raz(y) 55,01 KB |
|
_________________ http://picasaweb.google.com/1medard1
 |
|
|
|
 |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-10-01, 18:10
|
|
|
ciag dalszy z czeczeni a scislej z groznego
44 - grozny bramy tylko w groznym byly.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 63,4 KB |
45 - grozny brama juz jest jeszcze tylko okna i jak nowe.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 75,91 KB |
46 - grozny ,brama piekna jak cale zabudowanie bo nowe.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 47,49 KB |
47 - grozny eetrnit to podstawowy material na pokrycie dachow.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 65,67 KB |
48 - grozny pomimo uplywu czasu i wielkiego wysilku w ukryciu i odbudowiejeszcze sie zobaczy co nie co.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 65,12 KB |
49 - grozny - czasem widac zniszczenia wojenne jakby to bylo wczoraj.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 55,47 KB |
50 - grozny - jesli sie pominie wojskowych i milicje to miasto jest wyludnione a faceta zobaczyc to zadkosc.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 53,52 KB |
53 - grozny -i tu tez jest rozen z kurakiem.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 51,84 KB |
54 - grozny - znaczna czesc miasta byla zamknieta przez armie i omon.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8017 raz(y) 47,72 KB |
|
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-10-01, 18:46
|
|
|
Medardzie.
Czy wsie czeczeńskie sprawiają równie ponure wrażenie? Jacy dla takiego wędrownika są miejscowi - przyjaźni czy nieufni? Jak reagują na polskie barwy i symbole? Chodzi zarówno o Czeczenów jak i o Rosjan.
Pytań do Ciebie mam bez liku, ale zostawię je do naszego spotkania. :-D |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
pilocik
zaawansowany

Twój sprzęt: peugeot J5 PILOTE R640 1988 2,0
Nazwa załogi: Ala i Maciej
|
Wysłany: 2008-10-01, 19:34
|
|
|
Szkoda że nie możemy się spotkać w najbliższym czasie, bo też mielibyśmy wiele pytań i chętnie posłuchalibyśmy Twoich opowieści. Ty jesteś prawdziwym podróżnikiem a my jesteśmy tylko turystam. Pozdrawiamy i życzymy realizacji kolejnej wyprawy do Indii, ale na nas nie możesz liczyć niestety.Dla nas na razie to za daleko.Dopiero zaczynamy przygodę z kamperowaniem. |
_________________ Maciej z załogi pilocik pozdrawia
 |
|
|
|
 |
MAREKH
weteran

Twój sprzęt: LMC na DUKATO
|
|
|
|
 |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-10-01, 21:17
|
|
|
to juz przedostatnia sesja z czeczeni /fotki/
mysle ze na zlocie bede w stanie odpowiedziec zadowalakaco na wiekszosc pytan ale tylko w zakresie swoich spostrzezen i nielicznych rozmow ale niedlatego ze niechcialem tylko tam naprawde niewidac ludzi a bylem 3 dni /z czego wiekszosc czasu przestalem na punktach kontrolnych ale tez pogadalem /
i jeszcze kilka fotek i temat czeczenie bedzie zakonczony
marek nie tylko z chorwacji w/g mnie bardziej zniszczona byla i jest bosnia ale to moje spostrzenie przez ostatnie lata jak tam jezdze i jest mnie bardzo smutno bo znam tamte strony od dawna o nikt nie potrafi odpowiedziec dlaczego tak sie stalo tym bardziej mnie to dziwi kiedy bedac na pobrzebie tito kolejki do jego mauzoleum ciagnely sie kilometrami postarma sie kiedys dac fotki z tych krajow
55 - grozny -blokowisko ale ludzi tez nie widac.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7951 raz(y) 47,67 KB |
56 - grozny - szkola.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7951 raz(y) 66,78 KB |
57 - grozny - ochrona punktu kontrolnego.jpg to jeden z piekniejszych punktow :) i nie widac jak stoja z boku z jakimis karabinami/nieznam sie na broni bo nie bylo etatu na marszalka :)/ |
 |
Plik ściągnięto 7951 raz(y) 35,33 KB |
58 - grozny - brama ktora prowadzi na wschod do dagestanu.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7951 raz(y) 35,95 KB |
59 - grozny - juz za miastem.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7951 raz(y) 51,41 KB |
60 - pozegnanie groznego.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7951 raz(y) 38,39 KB |
61 - pozegnanie groznego.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7951 raz(y) 45,11 KB |
62 - juz za groznym i coraz mniej kontroli.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7951 raz(y) 27,65 KB |
|
 |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2008-10-02, 11:42
|
|
|
witam
interesowaly by mnie informacje praktyczne z calej podrozy , jak z tankowaniem , pieniadze czy karta ,gdzie wymieniac , jaka walute dobrze miec $ czy euro ,czy jakies specjalne pozwolenia ,wizy sa potrzebne
pozdrawiam z Sycyli
i zycze jeszcze wielu takich podrozy |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
medard
weteran Saint Medard

|
Wysłany: 2008-10-03, 19:39
|
|
|
i kilka ostatnich fotek z czeczeni
co praktycznych info to tam placi sie gotowka/przewaznie/musisz przed zaplacic potem dostaniesz paliwo ja wymienialem euro choc bez problemu plaqcilem tez ta waluta i paliwo bylo w roznych cenach tj od 16 do 25 rubli /wymiana przewaznie 1 uero=36 rubli/a ceny byly uzaleznione gdzie sie tankowalo ja np mialem spore zapasy paliwa wiec jadac i widzac ze np z kanistra mozna dostac po 16 to ile sie dalo tyle tankowalem
co do wiz to w rosji sa obowiazkowe trzeba sie liczyc z dosyc znaczna korupcja kontrolujacych ale i byly bardzo sympatyczne kontrole gdzie czestowano czajem , arbuzem pozwolono i p[okazano gdzie mozxna sie wykapac w zrodlanej wodzie ale i byly kontrole ktore byly demonstracja wladzy , sily, szczeku broni i wymuszania podarku ale i tu mozna bylo sie niezle posmiac wystarczylo niewiele , udawac ze sie nic nie rozumie no prawie nic
co do noclegow to staralem sie zawsze parkowac na jakim punkcie kontrolnym ktory wydawal sie przyjaznym dla mnie w bylo w czym wybierac
i na koniec wstawie tu kilka fotek z dalszej czesci mojej podrozy gdzie i tam w sposob niecodzienny wyrazono szacunek dla auta /napisano na masce /
te ostatnie fotki to nie z czeczenii i mysle ze zacheca do obejzenia dalszych fotek z mego wyjazdu pozdrawiam
63 - byczek tez by zatankowal.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 32,43 KB |
64 - przyjazny punkt kontroly gdzie mozna nawet sie rozgrzeszyc.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 27,47 KB |
65 - jeszcze czeczenia-a z tylu juz zachod.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 26,58 KB |
67 - calodobowy rynek na trasie.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 32,49 KB |
66 - gory kaukazu nad ktorymi przelatywaly helikoptery.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 28,04 KB |
to juz chyba dagestan napewno zegnam sie z czeczenia.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 48,65 KB |
na kazachskim stepie-gorka sie obsunela lacznie z kamperem.jpg ale zachod slonca byl piekny |
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 41,72 KB |
kazachstan - i na stepie obowiazuja przepisy a co.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 42,96 KB |
kazachstan - bajkonur i dowartosiowanie mnie na masce kampera-czolgu sie nie boi.jpg tanka nie bojatsa :) |
 |
Plik ściągnięto 7861 raz(y) 50,23 KB |
|
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|