|
|
Pierwszy tegoroczny ... to mało:) to pierwszy wogóle |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz Majchrzak
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugeot 280 L
|
Wysłany: 2014-04-08, 00:27 Pierwszy tegoroczny ... to mało:) to pierwszy wogóle
|
|
|
Dosłownie jak w tytule. Po około miesiącu od zakupu no i po dwóch od podjęcia decyzji o zakupie wybralismy sie na " próbny " wypad kamperem. dzieciaki juz od tygodnia spały na swoich legowiskach przy temperaturze w nocy ok 0 C ! no i moich obawach co do dogrzewania kampera w nocy. Nie moglismy im odmówic i wybralismy sie na pierwszy króciutki wypad nad morze. Nie mamy za daleko więc w drogę.
Pierwszy przysanek - Stare Drawsko, ruiny zamku Drahim Dobre miejsce na krótki odpoczynek. Później juz Sarbinowo. A tam miłe pustki. Szeroka plaża , ładna promenada tuz nad plazą , ale brak ładnego miejsca do spania. Więc kierunek Ustronie Morskie - to juz kurort. Luksusowe hotele, apartamentowce nad samym morzem, ale też spokojne miejsca do spania. Co prawda campingi pozamykane na głucha ale z miejsca przy samej plazy nikt nas nie przeganiał. Noc spokojna tuz za płotem campingu - " pod brzozami " . Swoja droga miejsce campingowe całkiem miłe choć nie dane było z niego korzystac.
Spokojny powrót przez Koszalin , pyszne i tanie jedzonko w knajpce w krępsku - ok 10 km przed Piłą - Zielony Słoń - polecamy.
Stwierdziliśmy że z kamperowców najwczesniej ruszyliśmy w trasę - po drodze nie spotkaliśmy nikogo komu możnaby było choć pomachac przez okno
Jak na pierwszy raz przystało - sporo emocji ale wszystko pozytywnie. Juz planujemy dalszy wypad. Tym razem Rugia. Może ktoś cos doradzi początkującym kamperowiczom w tym temacie??? Pozdrawiamy |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2014-04-08, 00:38
|
|
|
Łukasz Majchrzak napisał/a: | Może ktoś cos doradzi początkującym kamperowiczom w tym temacie??? Pozdrawiamy |
Łukaszu, zapewne przekonałeś się w tym pierwszym kamperowym wypadzie, ile frajdy jest w takiej wolności jaką dzięki kamperowi zyskujesz.
Prosisz o rady, a tych można udzielić tak wiele, że raczej pozwolę sobie na jedną tylko ale cenną - proszę, poczytaj o takich kamperodebiutach na naszych stronach CT. Znajdziesz rad bez liku.
Pozdrawiam i życzę frajdy z rodzinnego kamperowania.
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2014-09-25, 00:47 Re: Pierwszy tegoroczny ... to mało:) to pierwszy wogó
|
|
|
Łukasz Majchrzak napisał/a: | Dosłownie jak w tytule. Po około miesiącu od zakupu no i po dwóch od podjęcia decyzji o zakupie wybralismy sie na " próbny " wypad kamperem. dzieciaki juz od tygodnia spały na swoich legowiskach przy temperaturze w nocy ok 0 C ! no i moich obawach co do dogrzewania kampera w nocy. Nie moglismy im odmówic i wybralismy sie na pierwszy króciutki wypad nad morze. Nie mamy za daleko więc w drogę.
Pierwszy przysanek - Stare Drawsko, ruiny zamku Drahim Dobre miejsce na krótki odpoczynek. Później juz Sarbinowo. A tam miłe pustki. Szeroka plaża , ładna promenada tuz nad plazą , ale brak ładnego miejsca do spania. Więc kierunek Ustronie Morskie - to juz kurort. Luksusowe hotele, apartamentowce nad samym morzem, ale też spokojne miejsca do spania. Co prawda campingi pozamykane na głucha ale z miejsca przy samej plazy nikt nas nie przeganiał. Noc spokojna tuz za płotem campingu - " pod brzozami " . Swoja droga miejsce campingowe całkiem miłe choć nie dane było z niego korzystac.
Spokojny powrót przez Koszalin , pyszne i tanie jedzonko w knajpce w krępsku - ok 10 km przed Piłą - Zielony Słoń - polecamy.
Stwierdziliśmy że z kamperowców najwczesniej ruszyliśmy w trasę - po drodze nie spotkaliśmy nikogo komu możnaby było choć pomachac przez okno
Jak na pierwszy raz przystało - sporo emocji ale wszystko pozytywnie. Juz planujemy dalszy wypad. Tym razem Rugia. Może ktoś cos doradzi początkującym kamperowiczom w tym temacie??? Pozdrawiamy |
Powiem szczerze, że jest mi głupio iż dla mnie, w niezauważalny sposób przemknął gdzieś- tu na forum - kolejny kamperowiec z mojego miasta! Już się poprawiam i serdecznie witam. Jest nas kilkoro w pobliżu którzy mają takie "wózki" - często spotykamy się na pogaduchy, wymieniamy uwagi - większość to spotkania spontaniczne, choć ostatnio o nas ciszej - http://www.camperteam.pl/...t=12483&start=0
Na pewno przy okazji następnego spotkania pozwolę sobie nieśmiało kolegę-hobbystę zaprosić na pogaduchy oraz wymianę doświadczeń. |
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2014-09-29, 23:07
|
|
|
matro napisał/a: | Powiem szczerze, że jest mi głupio iż dla mnie, w niezauważalny sposób przemknął gdzieś- tu na forum - kolejny kamperowiec z mojego miasta! Już się poprawiam i serdecznie witam. Jest nas kilkoro w pobliżu którzy mają takie "wózki" - często spotykamy się na pogaduchy, wymieniamy uwagi - większość to spotkania spontaniczne, choć ostatnio o nas ciszej - http://www.camperteam.pl/...t=12483&start=0 |
Również miło i serdecznie witam kolegę z naszej okolicy, może by tak się spotkać w ten weekend gdzieś w naszej okolicy. Co Wy na to ? |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2014-09-30, 09:54
|
|
|
miciurin napisał/a: | matro napisał/a: | Powiem szczerze, że jest mi głupio iż dla mnie, w niezauważalny sposób przemknął gdzieś- tu na forum - kolejny kamperowiec z mojego miasta! Już się poprawiam i serdecznie witam. Jest nas kilkoro w pobliżu którzy mają takie "wózki" - często spotykamy się na pogaduchy, wymieniamy uwagi - większość to spotkania spontaniczne, choć ostatnio o nas ciszej - http://www.camperteam.pl/...t=12483&start=0 |
Również miło i serdecznie witam kolegę z naszej okolicy, może by tak się spotkać w ten weekend gdzieś w naszej okolicy. Co Wy na to ? |
Przydałoby się zrobić jakieś podsumowanie lata Bo wiadomo, że sezon nigdy się nie kończy
Niestety poszła mi guma od skrzyni oraz kilka innych dupereli - oddaję auto do naprawy więc nie wiem czy dam radę tym razem kamperowo ... |
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|