|
|
prom z Genuii do Palermo |
Autor |
Wiadomość |
KECZER
weteran

Twój sprzęt: Gold Camper/Ford Transit. 2,0 TDCI-2006r.
|
Wysłany: 2014-09-30, 12:46 prom z Genuii do Palermo
|
|
|
Koledzy czy ktos trenowal taki przelot promem (oczywiscie po wodzie)
z Genova do Palermo
- aby oszczedzic czas na jechaniu przez wloski but i wiecej czasu spedzic na Sycylii?
prosze o informacje
Grzegorz |
_________________ A teraz chwilowo w kraju ojczystym-
Koniec z ROSJA- ciekawe na jak dlugo.....??? |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2014-09-30, 14:58 Re: prom z Genuii do Palermo
|
|
|
KECZER napisał/a: | Koledzy czy ktos trenowal taki przelot promem (oczywiscie po wodzie)
z Genova do Palermo
- aby oszczedzic czas na jechaniu przez wloski but i wiecej czasu spedzic na Sycylii?
prosze o informacje
Grzegorz |
tu tylko chodzi o kilometry nawet nie o pieniadze , a czas przejazdu i plyniecia ten sam
DAKOTA
ps przezajazd wschodnia czescia wloch na dol mam na mysli |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2014-09-30, 16:00
|
|
|
KECZER napisał/a: | Genova do Palermo |
Kiedyś to analizowałem i chyba Grimaldi tam pływa.
Płynie pewnie z 20 godzin. Też zastanawiałem się nad tym bo przy jechaniu z Polski do Włoch na kołach nie ma szans za 20 godzin zajechać do Palermo. Myśmy to rozwiązali inaczej. Promem na Korsykę. Promem z Korsyki na Sardynię. Promem z Sardynii na Sycylię. Reszta na kołach.
Podobnie fajne rozwiązanie jak jazda do Grecji promem nie na kołach. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
|
Wysłany: 2014-09-30, 17:52
|
|
|
janusz napisał/a: | KECZER napisał/a: | Genova do Palermo |
Kiedyś to analizowałem i chyba Grimaldi tam pływa.
Płynie pewnie z 20 godzin. Też zastanawiałem się nad tym bo przy jechaniu z Polski do Włoch na kołach nie ma szans za 20 godzin zajechać do Palermo. Myśmy to rozwiązali inaczej. Promem na Korsykę. Promem z Korsyki na Sardynię. Promem z Sardynii na Sycylię. Reszta na kołach.
Podobnie fajne rozwiązanie jak jazda do Grecji promem nie na kołach. |
tak ,tak tylko Grimaldi nie plywa z polski, a z Genovy w te 20 godzin to zajedziesz nawet z wyspaniem, i bez platnych autobanow.
DAKOTA
Grandi Navi Veloci
Streckenkarte
Die angezeigten Überfahrten sind den von Ihnen gewählten Abfahrtszeiten am nächsten. Abfahrtzeiten werden ermittelt für bis zu 1 Tag vor oder nach dem von Ihnen gewählten Datum.
Sortieren nach:
Bevorzugtes Datum/Uhrzeit Günstigster Preis Überfahrtsdauer
Genua - Palermo : Grandi Navi Veloci
Genua
Abfahrt: Mi 01 Okt - 23:00
Schiff: La Suprema
Palermo
Ankunft: Do 02 Okt - 20:00
49 Bewertungen
21h 00m
206,00 €
Zusätzliche Informationen: Unterkunft an Bord 'Reservierter Sitzplatz (Pullmansitz)' wurde für die Hinfahrt angefragt. Dies kann auf der folgenden Seite geändert warden.
jeden pasazer + reisemobil |
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2014-09-30, 18:57
|
|
|
DAKOTA napisał/a: | tak ,tak tylko Grimaldi nie plywa z polski, a z Genovy |
Pewnie, że z Genui.
Z Polski do Genui jest jakieś 1300-1400 Km i później jeszcze drugie tyle. Ciekaw jestem ile godzin jechałbyś 3000 km - 2 doby? Najpierw przejedź potem pogadamy. |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
|
Wysłany: 2014-09-30, 19:50
|
|
|
janusz napisał/a: | DAKOTA napisał/a: | tak ,tak tylko Grimaldi nie plywa z polski, a z Genovy |
Pewnie, że z Genui.
Z Polski do Genui jest jakieś 1300-1400 Km i później jeszcze drugie tyle. Ciekaw jestem ile godzin jechałbyś 3000 km - 2 doby? Najpierw przejedź potem pogadamy. |
Janusz to i to to to samo tylko w innych jezykach
a pytanie brzmialo ::Koledzy czy ktos trenowal taki przelot promem (oczywiscie po wodzie)
z Genova do Palermo
prosze o informacje
wiec ja nie licze drogi z polski
Keczer to sobie chyba tez obliczy sam, ja podalem trase promem dla jednej osoby + camper w jedna strone ,nie plynalem ale rozmawialem z ludzmi ktorzy plyneli , ja jechalem na kolach kilkakrotnie na dol i w 20 godzin czy to z Wenecji czy tez z GENUI/GENOVY dojedziesz z palcem JW
i napisalem ze wychodzi czasowo na to samo , pienieznie tez , tylko mniej kilosow nabijesz autem
nie wiem co w tym jest ciezkiego, do zajarzenia
co do 3 kafli to sie nie wyrazam ,
DAKOTA |
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2014-10-01, 11:37
|
|
|
DAKOTA napisał/a: | nie wiem co w tym jest ciezkiego, do zajarzenia |
No właśnie tez nie wiem czemu nie możesz zrozumieć, że KECZERowi właśnie chodzi o te kilometry które już będzie miał nakręcone w Genui. Nie startuje z Włoch tylko z Polski. Może Ty, ja i Keczer 1500 km przejedziemy kamperem w 20 godzin, ja i chyba większość kamperowców nie przejedzie 3000 kilometrów w 40 godzin.
Jestem gotów z Tobą założyć się, że z Wiednia do Palermo kamperem nie zajedziesz w ciągu 24 godzin a tak to wychodzi zakładając, że z Genui do Palermo w ciągu 20 godzin.
Abstrahując już od tego, że wysiadając/zjeżdżając z promu podróżnicy są wypoczęci i mogą robić to po co tam pojechali, czyli zwiedzać. Jak dojedziesz na kołach po 24 godzinach jazdy jaką będziesz miał kondycję do zwiedzania?
Moja rada dla Grzegorza, jeśli masz taką możliwość płyń promem, naprawdę warto. Podobnie jak warto dla człowieka mającego ograniczony czas wakacji (pracującego jeszcze) i chcącego coś zobaczyć a nie plażować, do Maroka Promem i do Grecji promem. A uważam, że jeżeli ktoś ma preferencje plażowo-barowe to wygodniej jest samolotem i z biurem podróżny do hotelu przy plaży. Warszawa - Palermo 2,5 godziny |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
|
Wysłany: 2014-10-01, 12:06
|
|
|
z Genova do Palermo
prosze o informacje
Hallo
ja odpowiadalem na to pytanio-zdanie , co mial na mysli Keczer ??? nie jestem jasnowidzem , z bardziej precyzyjna odpowiedzia poczekam az keczer sprecyzuje mysli i zamiary swe
DAKOTA
janusz napisał/a: | DAKOTA napisał/a: | nie wiem co w tym jest ciezkiego, do zajarzenia |
No właśnie tez nie wiem czemu nie możesz zrozumieć, że KECZERowi właśnie chodzi o te kilometry które już będzie miał nakręcone w Genui. Nie startuje z Włoch tylko z Polski. Może Ty, ja i Keczer 1500 km przejedziemy kamperem w 20 godzin, ja i chyba większość kamperowców nie przejedzie 3000 kilometrów w 40 godzin.
Jestem gotów z Tobą założyć się, że z Wiednia do Palermo kamperem nie zajedziesz w ciągu 24 godzin a tak to wychodzi zakładając, że z Genui do Palermo w ciągu 20 godzin.
Abstrahując już od tego, że wysiadając/zjeżdżając z promu podróżnicy są wypoczęci i mogą robić to po co tam pojechali, czyli zwiedzać. Jak dojedziesz na kołach po 24 godzinach jazdy jaką będziesz miał kondycję do zwiedzania?
Moja rada dla Grzegorza, jeśli masz taką możliwość płyń promem, naprawdę warto. Podobnie jak warto dla człowieka mającego ograniczony czas wakacji (pracującego jeszcze) i chcącego coś zobaczyć a nie plażować, do Maroka Promem i do Grecji promem. A uważam, że jeżeli ktoś ma preferencje plażowo-barowe to wygodniej jest samolotem i z biurem podróżny do hotelu przy plaży. Warszawa - Palermo 2,5 godziny |
|
 |
|
|
|
 |
KECZER
weteran

|
Wysłany: 2014-10-01, 12:33
|
|
|
Mili Koledzy
pytanie bylo zwiazane z ograniczeniami w ilosci posiadancyh dni urlopowych!
Ja wiem ze prom z Genuii do Plaremo plynie 21 godzi, i taka podroz na kolach to spore zmeczenie drogą i upalem w samochodzie, a takze stala uwaga kierowcy na trasie.
Dlatego pomyslalem o promie aby choc zmeczenia nie bylo.
Do Genuii z Warszawy dojade bez problemu i szybko bo po drodze wlasciwie jedna autostrada (praktycznie do Klagenfurtu mozna dojechac za 10-12 godzi- po moich rosyjskich doswiadczeniach za kierownica po 12-14 godzin) to czysta przyjemnosc 12 godzi na autostradach Europy.
Jechanie przez "but" jakby automatycznie wymusza postoje i zwiedzanie - bo sie
wydaje ze szkoda omijac ciekawe miasteczka.
PLAN wakacyjny mamy taki cale 2 tygodnie dla Sycylii zwiedzanie i troszki plazowania, dlatego trzeba tam jak najszyciej sie dostac i z minimum zmeczenia.
TERAZ juz wie ze prom to dobry pomysl, dziekuje za wskazowki firm promowych
dopasuje terminy zamowie bilety i oby do lata 2015.
Grzegorz |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2014-10-01, 12:58
|
|
|
DAKOTA napisał/a: | co mial na mysli Keczer ??? nie jestem jasnowidzem |
Szkoda.
Przydałby się na forum drugi jasnowidz, taki normalniejszy nie przewidujący jutro paliwa po 12 zł.
DAKOTA, |
|
|
|
 |
KECZER
weteran

|
Wysłany: 2014-10-01, 14:23
|
|
|
janusz napisał/a: | Szkoda.
Przydałby się na forum drugi jasnowidz, taki normalniejszy nie przewidujący jutro paliwa po 12 zł. |
A kto jest PIERWSZYM Jasnowidzem na naszym Forum???
|
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
|
Wysłany: 2014-10-01, 15:09
|
|
|
KECZER napisał/a: | Mili Koledzy
pytanie bylo zwiazane z ograniczeniami w ilosci posiadancyh dni urlopowych!
Ja wiem ze prom z Genuii do Plaremo plynie 21 godzi, i taka podroz na kolach to spore zmeczenie drogą i upalem w samochodzie, a takze stala uwaga kierowcy na trasie.
Dlatego pomyslalem o promie aby choc zmeczenia nie bylo.
Jechanie przez "but" jakby automatycznie wymusza postoje i zwiedzanie - bo sie
wydaje ze szkoda omijac ciekawe miasteczka.
Grzegorz |
a to zmienia diametralnie sens zapytania ,
moje rozwazania
granica Wloch -Genua okolo 600 kilometrow
Granica - powiedzmy Perugia to tez okolo 600 km
na drugi dzien zostaje 1100 , od Neapolu darmowe autostrady (za dokladnie probuje to tlumaczyc i zas wyjda niedomowienia)
czyli moim zdaniem nie zwiedzajac nic (po drodze), zaoszczedzisz na czasie i kasie.
OK zmeczenie tez gra role to sie zgadzam.
Moi znajomi z Rosji ,Litwy ,Lotwy , leca letadlem do Wloch wypozyczaja campera juz wczesniej i zwiedzaja na co maja ochote, i maja (powiedzmy)2 tygodnie urlopu + 4 godziny na lotnisku i w samolocie x 2 .
No i prom to tez "atrakcja" przez duze A , jak to brzmi potem ;;;
a my bylismy na Sycyli, i plynelismy promem ohhh,ahhhhh.
DAKOTA
Ps.na blogu opisalem , takie spotkanie z Litwinami w St.Tropez. samolot Wilno - Milano, camper Lazurowe Wybrzeze (2 tygodnie zwiedzania i plazowania )i nazad do Milano-Wilno.
Nie kwestionuje plyniecia do Grecji , bo przejazd i wnerwianie sie na granicach bylej Jugoslawi to jest warte te 600 euro.I przynajmniej przywieziesz to na co masz ochote , a nie jakis brudny Jugolski celnik bedzie ci grzebal w bagazniku , lazil po calym aucie , zagladal we wszystkie szafki i robil stresa. |
 |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 569/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2014-10-01, 16:22
|
|
|
Ok, merytorycznie. Płynąłem z Palermo do Genui w opcji Camping on board. Super rozwiązanie. Oszczędność czasu i zmęczenia. Płynie faktycznie coś ponad 20 godzin. My płynęliśmy Grandi Navi Velocci. Bilety kupiliśmy w porcie na 2 lub 3 dni przed odpłynięciem. Mogliśmy wtedy wybrać najtańszą opcję. Bilety były wtedy tańsze od kupowanych przez internet o niemal połowę. Z tego co wiem pływa tam kilka linii. Chętnie odpowiem na inne pytania w tej kwestii. |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/308 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2014-10-01, 16:27
|
|
|
Co oznacza opcja camping |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2014-10-01, 17:04
|
|
|
slawwoj napisał/a: | Co oznacza opcja camping |
To oznacza, że auto stoi na specjalnym "otwartym", (z oknami) pokładzie z podłączeniem do prądu. Śpi się w kamperze ale korzysta z zasobów całego promu, restauracje, sklepy, baseny itp.
PICT1802.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 6236 raz(y) 52,81 KB |
PICT1813.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 6236 raz(y) 40,58 KB |
PICT1857.JPG Tutaj akurat do Grecji z Włoch. Bilety kupiliśmy 10 min przed odpłynięciem z Ankony. |
 |
Plik ściągnięto 6236 raz(y) 26,06 KB |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|