|
|
|
IDEALNY KAMPER-co moim/naszym zdaniem POWINIEN MIEĆ KAMPER |
| Autor |
Wiadomość |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-11-10, 21:28
|
|
|
Wycena to jedno spojrzenie na temat . Poprawcie .
Druga to sprawa bardziej kontrowersyjna , dotycząca preferencji . Znam ludzi , którzy kwestie higieny załatwiają na zewnątrz , jakkolwiek to pojmujemy. ( lasek , kamping , stacja itd) A jak nie ma gdzie to się nie kapią i tyle . ostatecznie siku do kuwety ... Ci temat kiblowy mają po za sobą.
Inni multimedialni . Rutery anteny Tv satelity , itd.
Żarcie i picie ,gotowanie , u innych ...
A rowery , skuter, pontony, wędki..............
Tu nie ma mądrych.
Temat może się przydać nowemu , który buntowniczo kupuje , myśląc ,że zaoszczędzi . Otóż nie . a odłoży tylko ból na później . I nawet będzie żałował ,że mu brak w/w cudeniek, które mógł od razu mieć a uważał ,że to fanaberie.
Szanuje tych co maja minimalistyczne podejście i samo podróżowanie jest dla nich sensem . ja tak nie mam , mnie bardziej pociąga samo planowanie marzenie i w zwiazku z tym dopieszczanie kampera pod katem ..... co by było gdyby i a nuż się przyda. potem jad i fakt nie wszystko się przydaje.
ALE O TYM MOŻE INNY WĄTEK
.Siedzialem sobie w robocie , luzik bo ludzie świętują i nudów , po to się tez tu logujemy ,a nie by załatwiać tylko swoje sprawy i potrzeby interesy . Proponuję dodać kategorie Usera NUDZIARZ |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 565/47 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2014-11-10, 21:36
|
|
|
Dron, koniecznie potrzebny jest dron z kamerką do szukania fajnych miejsc na nocleg
Bronku , bardzo ten kosztorys zaniżyłeś ..... ale rozumiem, że chodzi o to aby nie wystraszyć na starcie tych potencjalnie zainteresowanych
Jak tak czytam tę listę to dochodzę do wniosku, że ....... mam w garażu idealnego kampera ! (no dobra, faxu nie mam, ale kto go dzisiaj jeszcze używa )
A i bym zapomniał jest jeszcze jedna ważna rzecz (też jeszcze nie mam) - coś sensownego do poruszania się lokalnie przy dłuższych postojach , kiedy cały ten kamperowy majlant się porozkłada.
Rowery są do bani bo pedałować trzeba , na tych elektrycznych wygląda się tak samo głupio jak na zwyklych, skutery są p... znaczy gejowskie, a motory za ciężkie.
Smart jest jeszcze bardziej gejowski od skutera , Porsche nie wchodzi mi do garażu a przyczepa odpada - i jak tu żyć Pani Premier, jak żyć ... |
| Ostatnio zmieniony przez joko 2014-11-10, 21:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 37 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2014-11-10, 21:45
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | dotycząca preferencji . Znam ludzi , którzy kwestie higieny załatwiają na zewnątrz |
co to ma wspólnego z preferencją ,e ?
ps. z tego co wiem zwie sie to jakos tak dziwnie nawet |
_________________ szymek1967 |
|
|
|
 |
Den-tal
zaawansowany
Twój sprzęt: Pathfinder
Nazwa załogi: An-To
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2012 Piwa: 26/3 Skąd: Szwecja
|
Wysłany: 2014-11-10, 22:08
|
|
|
| Cytat: | i bym zapomniał jest jeszcze jedna ważna rzecz (też jeszcze nie mam) - coś sensownego do poruszania się lokalnie przy dłuższych postojach , kiedy cały ten kamperowy majlant się porozkłada.
Rowery są do bani bo pedałować trzeba , na tych elektrycznych wygląda się tak samo głupio jak na zwyklych, skutery są p... znaczy gejowskie, a motory za ciężkie.
Smart jest jeszcze bardziej gejowski od skutera , Porsche nie wchodzi mi do garażu a przyczepa odpada - i jak tu żyć Pani Premier, jak żyć ...
No to moze Fiat 500 -dawnych wspomnien czar No a tak poza tym to zupelnie zapomnieliscie ten kominek A jest to opcja osiagalna w Eura Mobil Chalet Style.I nawet drwa do niego nie potrzeba
|
|
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 523/632 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2014-11-10, 22:08
|
|
|
W swoim kamperku mam już wszystko co jest mi niezbędne do przetrwania na wypadzie.
Jestem komformistą, wszystkie moje auta od 14 lat to automaty, więc i w kamperku mi go brakuje.
Ponadto, przydałaby się inteligentna apteczka, żeby sygnalizowała kończący się zapas Sildenafil'u bo bez tego bieda, niemoc, "brak ognia", ochrzan i w ogóle cały wypad do kitu.
I to poważnie piszę, zgodnie z dyrektywą założycielską tematu. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 243/264 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2014-11-10, 22:24
|
|
|
Andrzej o skórę trzeba dbać, fakt. I to o każdą
Dominico przez tel. satelitarny nie działa voip, pingi sa duże. Odpada
Joco o dronie myślałem, ale bardziej, żeby sterowany przez pasażera robił rozeznanie w terenie i wyszukiwał koloru niebieskiego. Taki Dron-Blue-Detector.
Faxu? Całe super "rozwinięte" Włochy jadą na faksach. Przecież oni jak to ciągle powtarzają obcym cywilizacje zbudowali i są najbardziej rozwiniętym narodem, ale zdarzają się tacy, którzy chyba gdzieś byli, bo niepewnie mówią, że chyba Amerykanie ich prześcignęli w technice.
Fax to podstawa.
Den-tal Fiat 500, ale nie benzyna. Mieliśmy to ...chwilę... Pod górkę, żeby nie redukować na 3kę trzeba było włączyć "turbo"... yyy... naciskało się guzik ze śnieżynką i czuło się moc. Tylko gorąco się robiło
|
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
TikTok: Toscaner 2.0
Youtube: Toscaner Vanlife
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2014-11-10, 22:45
|
|
|
Ad Joko . Dron to wisienka na torcie i całkiem nie głupie.
Zaniżyłem biorąc pod uwagę własne patenty i używki...
Sprawa następna upartych na nówki i chytrych chciałem dotknąć do żywego .
To tak jak buda od audi A6 a silnik na gazie. A z opcji to Klima tylko bo bez nie bylo
fax to smartfon i faksujesz bez problemu , przez serwer a Stanach .
niestety są jeszcze takie firmy . Taki NFZ np.
Szymek do .... w naturze nic nie mam . Nawet jak o preferencjach mówimy . Do oszczędzania kibla , wody też . To wybór i opcja . ja uwielbiam wlaśne kibelki nawet w domu chadzam do swego. Inni bez TV i radia bo cenia sobie cisze i tak odpoczywają, marzę o wywaleniu telefonu.
Apteczka.... no to jak wodopój Toscanera . Trzeba by podajnik .... nawet by to fajnie wyglądał . ledy dymy dźwięki . Koczanie ..... patrz jakie piękne widowisko. ! |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2014-11-10, 22:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

|
Wysłany: 2014-11-10, 22:54
|
|
|
| toscaner napisał/a: |
Joco o dronie myślałem, ale bardziej, żeby sterowany przez pasażera robił rozeznanie w terenie i wyszukiwał koloru niebieskiego. Taki Dron-Blue-Detector. |
To nie jest problem techniczny żaden, aby takie coś sobie leciało przed i nad kamperkiem i pokazywało co jest za zakrętem czy za górką, problemem w zasadzie jest tylko zasilanie zapewniające sensownie długi czas lotu.
| Cytat: | | Faxu? Całe super "rozwinięte" Włochy jadą na faksach. Przecież oni jak to ciągle powtarzają obcym cywilizacje zbudowali i są najbardziej rozwiniętym narodem, ale zdarzają się tacy, którzy chyba gdzieś byli ................ |
Ale nawet jak gdzieś byli to i tak pamiętają z tego tylko to co tam jedli, bo cała reszta jest przy tym dla nich mało istotna.
Podobno włoch jak wraca do domu z podróży to pytają go nie o to gdzie był, tylko co jadł |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2014-11-10, 23:04
|
|
|
| joko napisał/a: | | takie coś sobie leciało przed i nad kamperkiem |
w poczatkach motoryzacji .
Z czerwoną chorągiewką na przedzie .............
" | Cytat: | | No Kochanie !!!! Powiedz swojej mamusi niech weźmie tą czerwoną szmatkę do naczyń i jakąś łyżkę drewnianą . A i Okulary te do widzenia w dal .Jedzie z nami na wczasy" | |
|
|
|
 |
PiotrES
trochę już popisał

Nazwa załogi: Jeszcze nie wymyślona
|
Wysłany: 2014-11-10, 23:16
|
|
|
Radar do jazdy we mgle z czyjnikiem zbliżania się do pojazdu poprzedzającego .
Google do jazdy w nocy bo mi się wzrok zjeb..... i nie mogę jeździć po ciemku .
Zawsze dostępny internet
Pewny system anty kradzerzowy i anty włamaniowy
a poza tym to jak w/w. |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

|
Wysłany: 2014-11-10, 23:25
|
|
|
| PiotrES napisał/a: | | Pewny system anty kradzerzowy..... |
Lepiej AC u takiego ubezpieczyciela co szybko i bez szemrania wypłaci odszkodowanie w pełnej należnej kwocie ..... wtedy z głowy przy okazji problem ze zbyciem pojazdu jak się znudzi, wystarczy się wtedy do Rzymu przejechać
| Bronek napisał/a: | :bylo w poczatkach motoryzacji .
Z czerwoną chorągiewką na przedzie .............
|
No masz ..... to mi się często zdarza , że jak coś fajnego wymyślę, to się za chwilę okazuje że nie jestem pierwszy
Ostatnio wymyśliłem ..... koło |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2014-11-10, 23:32
|
|
|
| joko napisał/a: | Ostatnio wymyśliłem ..... koło A ja brzeg |
| joko napisał/a: | | okazuje że nie jestem pierwszy |
A ja już, swojej wybaczyłem .... |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2014-11-11, 07:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 243/264 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2014-11-10, 23:39
|
|
|
| joko napisał/a: |
Ale nawet jak gdzieś byli to i tak pamiętają z tego tylko to co tam jedli, bo cała reszta jest przy tym dla nich mało istotna.
Podobno włoch jak wraca do domu z podróży to pytają go nie o to gdzie był, tylko co jadł |
Tak jest. Oni tylko o dupach i żarciu. Zadzwoni w czasie obiadu taki, powiesz, że jesz to "A co jesz?"
Wczoraj byliśmy tu jedliśmy to i to, dziś jemy tu, wieczorem na kolacje jemy to i to.
Już wolę Irlandię, albo UK... Wczoraj byliśmy tu i tu, piliśmy to i wypiliśmy tyle. Jutro pijemy tam. |
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
TikTok: Toscaner 2.0
Youtube: Toscaner Vanlife
 |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2014-11-11, 11:03
|
|
|
Pytanie.
Czy na takiej drodze z takim znakiem, camper >3,5t może się poruszać?
 |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 70/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2014-11-11, 11:22
|
|
|
| Jeszcze zapomniałem zewnętrzny prysznic |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|