|
|
Przesunięty przez: janusz 2009-02-02, 00:20 |
Wskaźnik poziomu wody |
Autor |
Wiadomość |
Andi466
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Mitsubishi L 300 Eura mobil 470
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2008 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 2008-10-26, 16:13 Wskaźnik poziomu wody
|
|
|
Czy ktoś wie jak działa wskażnik poziomu wody ?
U mnie po naciśnięciu przełacznika pokazuje ilość wody czystej natomiast brudnej nie pokazuje po przełączeniu przełącznika w drugą strone .
Może ktoś ma schemat .jak działają czujniki w zbiorniku. |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 85/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2008-10-26, 17:31
|
|
|
Nie wiem jak w innych kamperach ale u mnie na kilku poziomach w zbiornikach są wkręcone czujniki a właściwie po prostu końcówki przewodów. Działa to wszystko na zasadzie przewodnictwa elektrycznego wody, jak woda dochodzi do czujnika na odpowiednim poziomie to układ to odczytuje i pokazuje na wskaźniku. Myślę że trzeba zacząć od dokładnego przejrzenia przewodów dochodzących do zbiornika z wodą, szczególnie zbiornik wody brudnej może stwarzać problemy. Dobrze byłoby odkręcić przewody od końcówek tkwiących w zbiorniku bo w zbiorniku brudnej wody często to wszystko jest zanieczyszczone i skorodowane. Trzeba tylko pamiętać o oznaczeniu przewodów aby przykręcić z powrotem jak było. |
|
|
|
 |
Andi466
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Mitsubishi L 300 Eura mobil 470
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2008 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 2008-10-27, 20:21
|
|
|
Dzięki za informację jutro sprawdze połączenia przewodów |
|
 |
henbot
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: kupiłem kampera
Nazwa załogi: ja i żona
|
Wysłany: 2014-11-12, 12:52
|
|
|
ja mam takie ustrojstwo w kamperze z zbiornika wychodzą 4 wkrety i połaczone do takiej kostki ktura jest zalana żywicą i z niej wychodzą dwa przewody jak to działa i jak polączyc z diodami bo umnie to wszystko niejest połaczone z panelem sterującym ,może jakis poglądowy schemacik, |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|