|
|
|
Ducato I różnice przedlift a polift |
| Autor |
Wiadomość |
Bango
trochę już popisał
Twój sprzęt: Ducato 93 2,5 td transporter nie camper
|
Wysłany: 2014-12-21, 22:53 Ducato I różnice przedlift a polift
|
|
|
Witam,
Mam ducato I długi furgon przeszklony, Jest on z 91 roku,niedawno kupiłem drugiego na części Ducato I od znajomego i troszkę on różni się od mojego.
Mój ma kierunki pod a zapasowy przy lampach, u mnie dolna linia szyby w drzwiach bocznych idzie poziomo a w drugim po skosie do góry. Różnią się też lusterka, nowszy nie ma uchylanych trójkątnych szyb bocznych.
W nowszym jest już inny kufer od nawiewów i wentylator jest w innym miejscu, teraz pytanie:
czy w polifcie nawiew jest wydajniejszy (ma 3 zakresy siły dmuchania) i czy cały kufer podpasuje do mojego ?
Zauważyłem też różnicę przy drążku zmiany biegów. u mnie idzie do skrzyni tylko metalowa rurka, w polifcie widać jakąś linkę jeszcze ?
Czy jeszcze są jakieś różnice ?
Pozdrawiam
Błażej |
|
|
|
 |
Bango
trochę już popisał
|
Wysłany: 2015-02-03, 21:42
|
|
|
| Chcieliśmy przełożyć zacisk przedni z polifta i nie podchodzi do przedlifta. Mechanik dzwonił że nowszy zacisk nie podejdzie |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2015-02-03, 21:52
|
|
|
| Polift ma inny, lepszy układ ogrzewania i zmiany biegów. Reszta to drobiazgi jak kolory, drzwi, lampy,wlew paliwa czy przełączniki. Technicznie nie ma różnic. Hamulce różnią się w zależności od rozmiaru felgi. |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 297/155 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2015-02-03, 22:10
|
|
|
| Jeżeli zaciski nie da się zamienić to nie kwestia liftu, tylko modelu. Jeden z nich to “18” a drugi “14”. Różnią się miedzy sobą właśnie układem hamulcowym, zawieszeniem (sworznie, wahacze) łożyskami kół , kołami, przełożeniami w skb itd. |
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
Bango
trochę już popisał
|
Wysłany: 2015-02-07, 10:58
|
|
|
| eMKa, masz rację, z tym że ducato I były od 10 do 16 jeżeli chodzi o ładowność. Mój jest 10 a kupiłem na części 14tkę. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|