Przesunięty przez: Pawcio 2015-01-30, 09:07 |
Ubezpieczenie asistans |
| Autor |
Wiadomość |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2015-01-21, 21:05
|
|
|
WSK wbobowski, aż tak się nie denerwuję, spox. Po prostu dokonałem porównania dla max. zbliżonych warunków, a tu nagle dowiaduję się, że robota psu w d... bo przecież wystarczy 71,88 zł i masz pełne ubezpieczenie za granicą. Z tego też względu postarałem się napisać w sposób bardziej jednoznaczny, co i z czym porównywałem.
Osobiście mam nadzieję nigdy z usług assistance nie skorzystać, czego i Tobie życzę! |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
@ndrzej
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 131/209 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2015-01-22, 15:44
|
|
|
| salut napisał/a: | | @ndrzej napisał/a: | | salut napisał/a: | Jedyną "wadą" ADAC jest nie udzielanie pomocy w promieniu 50km od domu
|
Kochani Salut i Rav, nie wprowadzajcie kolegów w błąd!
Podobnie jak BiG Team i ja korzystałem z ich usług. W moim przypadku było to w odległości ok. 2 km od domu! |
@andrzej gdzie wprowadziłem kogoś w błąd? Napisałem coś o holowaniu czy naprawie samochodu? Miałem na myśli zupełnie inną pomoc, nieoferowną chyba przez nikogo innego.
|
Nie denerwuj się! Ja odpowiadam na to co jest napisane, a nie na to o czym myślisz pisząc! |
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2015-01-22, 16:11
|
|
|
| @ndrzej napisał/a: |
Kochani Salut i Rav, nie wprowadzajcie kolegów w błąd!
...
Nie denerwuj się! Ja odpowiadam na to co jest napisane, a nie na to o czym myślisz pisząc! |
No dobra, a ja we wspólnym worku znalazłem się z okazji .... ? Czy gdzieś wprowadziłem w błąd? |
|
|
|
 |
@ndrzej
weteran

|
Wysłany: 2015-01-22, 16:41
|
|
|
| Rav napisał/a: | | salut napisał/a: | Jedyną "wadą" ADAC jest nie udzielanie pomocy w promieniu 50km od domu
|
Tak, to prawda - musisz wykazać, że jesteś w podróży. |
Najpewniej Ty Rav lepiej czytasz w myślach saluta niż ja i BiG Team...
My rozumiemy również holowanie jako udzielanie pomocy! |
Heraklit |
|
|
|
 |
salut
weteran

Twój sprzęt: Weinsberg Cara Loft 700 MEH
Nazwa załogi: SALUCIKI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2010 Piwa: 108/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-01-22, 17:37
|
|
|
To nie czytanie w myslach przez Rav, tylko dokładne przeczytanie OWU ADAC. A do zdenerwowania jeszcze bardzo daleko
|
_________________ I don't need Google, my wife knows everything !!!
 |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2015-01-22, 20:11
|
|
|
| @ndrzej napisał/a: | | Rav napisał/a: | | salut napisał/a: | Jedyną "wadą" ADAC jest nie udzielanie pomocy w promieniu 50km od domu
|
Tak, to prawda - musisz wykazać, że jesteś w podróży. |
Najpewniej Ty Rav lepiej czytasz w myślach saluta niż ja i BiG Team...
My rozumiemy również holowanie jako udzielanie pomocy! |
No i właśnie dlatego zacytowałem w dniu wczorajszym o 10:20 par.5 z ADAC regulujący pojęcie "bycia w podróży" i zakresu pomocy z nimi związanymi. Wyraźnie też wskazałem, że holowanie, jako jedyne chyba tym paragrafem objęte nie jest (a to zaledwie jeden z kilkunastu punktów assistance).
BTW nie dajmy się zwariować! Nie można oczekiwać, że w kilku, kilkunastu zdaniach posta uda się streścić cały regulamin czy OWU. Jak ktoś czegoś nie doczytał, lub nie wynika mu to wprost z treści posta może najzwyczajniej w świecie ... zapytać, a nie od razu zarzucać wprowadzanie w błąd. Takie działanie naprawdę zniechęca do robienia czegokolwiek. |
|
|
|
 |
@ndrzej
weteran

|
Wysłany: 2015-01-23, 14:11
|
|
|
Rav, za analizę porównawczą stawiam Ci .
Za brak precyzji przy interpretacji niektórych przepisów ADAC - |
Heraklit |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2015-01-23, 16:26
|
|
|
@ndrzej trzeba było tak od razu (nawet bez piwa), wiedziałbym co skorygować miast bić pianę. Szerokości i bezawaryjności! |
|
|
|
 |
Filip
zaawansowany
Twój sprzęt: Bavaria T73
|
Wysłany: 2015-01-23, 16:46
|
|
|
Ja korzystam z SOS PZMot i jest ok. Zepsulo mi się łożysko w Macedoni ale warsztat znalazlem sam, sam dojechalem i naprawilem za swoje. Jak jest nawet tanie ubezpieczenie to się śpi i wypoczywa spokojnie. Holowanie z autostrady zapenwnia nawet tanie ubezpieczenie a za naprawe nikt nie zwróci. Kasę swoją trzeba wyłożyć. Pozdrawiam
Filip :-) |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/309 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2015-01-23, 17:08
|
|
|
| Filip napisał/a: | Ja korzystam z SOS PZMot i jest ok. Zepsulo mi się łożysko w Macedoni ale warsztat znalazlem sam, sam dojechalem i naprawilem za swoje. Jak jest nawet tanie ubezpieczenie to się śpi i wypoczywa spokojnie. Holowanie z autostrady zapenwnia nawet tanie ubezpieczenie a za naprawe nikt nie zwróci. Kasę swoją trzeba wyłożyć. Pozdrawiam
Zapłaciłeś za swoje i co zwrócili Ci ? |
|
|
|
 |
Rav
weteran
|
Wysłany: 2015-01-23, 18:57
|
|
|
| Filip napisał/a: | Ja korzystam z SOS PZMot i jest ok. Zepsulo mi się łożysko w Macedoni ale warsztat znalazlem sam, sam dojechalem i naprawilem za swoje. Jak jest nawet tanie ubezpieczenie to się śpi i wypoczywa spokojnie. Holowanie z autostrady zapenwnia nawet tanie ubezpieczenie a za naprawe nikt nie zwróci. Kasę swoją trzeba wyłożyć. Pozdrawiam
Dlatego w wariancie minimum "ściągnięcie za granicą z trasy do warsztatu lub na parking" starczy assistance za 72 zł o którym pisał wbobowski. Jeśli zechcesz dorzucić do pakietu kraj, to już suma wzrasta w okolice 200 zł.
Co do naprawy, awarii itp. część pakietów np. rzeczony ADAC uwzględnia usprawnienie auta na miejscu i pokrywa kosz do 200 Euro.
Wszystko kwestią kalkulacji. Jeśli miałbym jeździć tylko po Polsce olałbym jakikolwiek assistance. Jeśli natomiast oddalam się 2-3 kkm poza granice Polski, to jednak wolę mieć ubezpieczenie, najlepiej takie, które w przypadku grubej awarii ściągnie mi auto do kraju (usuwanie grubej usterki w Norwegii, czy Finlandii nie będzie tanie).
Oczywiście, jak wszędzie są elementy pisane drobnym drukiem - np. ADAC nie będzie ściągać auta, które ma szkodę całkowitą (a w przypadku 10 i więcej latków niewiele trzeba, aby ten próg osiągnąć). |
|
|
|
 |
Filip
zaawansowany
Twój sprzęt: Bavaria T73
|
Wysłany: 2015-01-24, 11:08
|
|
|
| Nie starałem sie o zwrot. Nie wiem czy miałem to w umowie. Ja traktuje assistanse jako darmowe holowanie np. Z autostrady to warsztatu. Samo holowanie nawet w Polsce może okazać sie drogie a co dopiero za granica. Naprawę i tak muszę płacić za swoje |
|
|
|
 |
qdlaty_78
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Beisl 94'
Nazwa załogi: Ekipa z BAZYLA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Lip 2013 Piwa: 19/22 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-03-04, 10:07 Re: asistance
|
|
|
| andrzej34sto napisał/a: | W mbank masz na całą Europę i na właściciela, niezależnie od pojazdu i jego wieku,premium ok 25zł za mc,ale warunek,żeby było ważne musi być wykupione min 30 dni wcześniej ,tam masz awarię,holowanie, brak paliwa, zatrzasniecie kluczyków, sam korzystam od kilku lat,nie miałem problemów nawet korzystałem na drodze nie raz |
Mi odmówili bo ubezpieczenie dotyczy aut osobowych i dostawczych do 3,5 t. Kamper według nich nie należy do żadnej z tych kategorii. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-03-04, 10:20
|
|
|
Koljeny fakt ,że to ni pies ni wydra a propos ograniczeń prędkości .
Mam PZMot Vip pakiet . Do holowania trzeba podać Nr Rej. samochodu .
Reszta działa na osobę, plus naprawy jakieś w domu .
Gdy zagranica
Na zagranicę wykupuję PAZmot - dodatkowy pakiet jakieś 70 zł .
Plus EKUZ
plus dodatkowe ubezbpiecznie np. " EUROPA" łącznie z psem i też jest przypadkowo assistance. 400 zł |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2015-03-04, 12:22
|
|
|
Właśnie te interpretacje. Ja mam w GetinBanku , dzwonili i potwierdzli że kampery są uwzględniane. Napisałem pismo do banku ,żeby potwierdzili, nie odpisali.Nie każdy kojarzy co to kamper. |
|
|
|
 |
|
|