Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
KRETA 2014 z Płw.Pilon w tle
Autor Wiadomość
Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 299/637
Wysłany: 2015-01-18, 20:19   

Zbigniew Muzyk napisał/a:
.Komplecik na Twoja prosbe zostaniemy jaszcze 10 dni.

Tylko 10 :shock:
A do marca to nie łaska :)
Co Zbychu na to?
:spoko

KrzySówka 
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato Autostar
Nazwa załogi: Krzysztof i Iwonka
Piwa: 16/25
Wysłany: 2015-01-19, 09:04   

Wspaniały wyjazd, super relacja i piękne zdjęcia. Czytamy z zapartym tchem mając nadzieję ,że kiedyś też tak pojedziemy. Pozdrawiamy i czekamy na ciąg dalszy :spoko

Bronek 
Kombatant

Piwa: 478/990
Wysłany: 2015-01-19, 09:32   

No dobra ludzie to ludzie .

A jak wasz czworonożny przyjaciel odbiera uroki . ????
Postaw piwo autorowi tego posta

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 330/226
Wysłany: 2015-01-19, 14:21   

Kiedyś mój ojciec spędził 3 lata na Syberii. Jak dzisiaj wszyscy by mu zazdrościli. :diabelski_usmiech

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/48
Wysłany: 2015-01-19, 22:18   

Witajcie, podaję Wam namiary na bezpłatny parking w Atenach na którym już wiele załóg nocowało, miedzy innymi i my. To jest ten słynny - mocno pochyły :mrgreen: :spoko

Arakinthou 35
Athina 117 41, Grecja
37.966562, 23.715912

Kuba L. 
stary wyga

Wysłany: 2015-01-19, 22:25   

Podaję namiary na jeszcze jeden parking niedaleko tego pochyłego:

Kleous 1
Athina 118 51, Grecja
37.970978, 23.715635

Basiu, możecie skopiować i wpisać te koordynaty w mapy google i włączyć funkcję: EARTH, wtedy obejrzycie sobie te oba parkingi na zdjęciach.. na jednym nawet stoi kamper :haha: :spoko oczywiście oba są na wzgórzu Akropolu.

Kuba L. 
stary wyga

Wysłany: 2015-01-19, 22:36   

A z tego parkingu:

Filopappou Hill
Athens 105 55, Grecja
37.969549, 23.722819

wchodzicie na Akropol w stronę kas, jest to główne miejsce parkingowe dla podjeżdżających autobusów z wycieczkami z całego świata, teraz jest poza sezonem to może uda się Wam znaleźć spokojnie miejsce żeby zaparkować kampera, jeżeli nie to polecam boczną uliczkę na której my i jeszcze inny kamper z polski spokojnie parkowaliśmy:

Garivaldi 23
Athina 117 42, Grecja
37.968108, 23.723746

Powodzenia! :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 358/407
Wysłany: 2015-01-22, 12:42   

Kuba bardzo Ci dziekuje.Poniewaz u nas wiele spraw jest nie planowanych,tak się stało i tym razem.Wg.wszelkich znakow na niebie i ziemi,wyplyniemy 28 środa do Githio na Peloponezie.Ja myslalam /tak mi powiedziano/,ze zima tem prom nie plynie.Wiec:Githio-Geraki-Neapoli-Elafonisos/może uda się motorkiem/,Mistra,Pilos/Golden beach/,Vojdokidia,Kilini,Zakyntos/trzymajcie kciuki by się udało/,może da się bezpośrednio na Kefalonie,jezeli nie to,mostem na Lefkade,/plaze zachodnie/,Porto Katsiki znamy.Powrot nie wiem,jakis spontan w zaleznosci od pogody,gdzie nie ma gor,bo tam może być snieg.Wczoraj Zbigniew się kapal w zat.Souda.temp.wody 16-17 st.Pogoda dopisuje.Barbara

Wyświetl szczegóły
Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2015-01-22, 12:47   

Jedziemy do Stavros,prawddopodobnie,sa juz znajomi polacy.Przy pomocy Krystiana i ich pradu może uda nam się zakonczyc cala Krete.Powrot,krotkie wpisy gdzie jesteśmy.koniec po powrocie.

Wyświetl szczegóły
Dana 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Reimo VW
Nazwa załogi: Koty
Wysłany: 2015-01-22, 16:13   

witaj Basiu i Zbyszku.
Czytałam wszystkie wasze opisy Grecji.Sa bardzo ciekawe a zdjecia piekne.
Byłam tez z wami na Elefonisse gdzie byliscie z chudym i moim synem Piotrem.
Bardzo Was podziwiam za odwage pobytu zima na Krecie, ale jak słysze od Piotra to teraz temperatura w
Palachori 19km od elefonisse jest superowa 22stopni .Piotr mile Was wspomina i przesyła usciski.
cieszy mnie tez fakt ,ze przedluzyliscie swoj pobyt na Krecie nie przestraszyliscie sie chwilowej zmiany
pogody, bo jak słyszałam były tez dni bardzo wietrzne nie zachecajace do dalszego pobytu.
Ta wietrzna pogoda dla Was była mniej ciekawa ale dla surferow superowa.
Takze dla kazdego cos miłego.
Słysze ze juz wracacie do Polski.Zycze szczesliwej podrozy.
Moze sie kiedys spotkamy.
Ja z moim kotem /Andrzejem/ jedziemy w maju do Grecji
Mysle ze tez odwiedzimy Krete i piekna Elefonisse tak zachwalana przez Piotra.
ciesze sie ze Was poznałam chociaz wirtualnie
:spoko

jedrek49 
weteran
badz zawsze usmiechniety

Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Piwa: 52/3
Wysłany: 2015-01-24, 08:55   

Witam
Basiu
do Turcji sa potrzebne wizy dzwonilem w tym tygodniu do ambasady tureckiej i powiedziano mi ze wizy mozna zalatwic przez internet
Pisalas basiu do mnie na SKYPA i tam Ci podalem adres internetowy do ambasady
Pozdrawiamy Was serdecznie zdrowia ,zdrowia i szerokiej drogi

jedrek49

chudy 
weteran

Twój sprzęt: LAIKA 700 Ford Transit 2,4tdi 2008
Piwa: 64/3
Wysłany: 2015-01-24, 08:59   

Basiu a dlaczego z tymi dniami tak oszczędnie? Przecież pogoda się polepsza! Bedzie cieplej, jaśniej i przyjemniej. My jesteśmy już w domu, wtłoczeni w harmider spraw, które są ważne a jeszcze tak niedawno były nieistotne. Do czego się az tak bardzo spieszycie? Porozmawiajcie z wnukami na skype i dalej w drogę, w zakątki, których jeszcze nie widzieliście. Ogrzewanie poczeka, przecież wy go i tak nie potrzebujecie.
Może w następnym roku Cypr- badam sprawę z dzikością camperowania w dość zabudowanym wybrzeżu i warunki pogodowe na windsurfing lub kitesurfingu albo Rodos? Tam czesałby wiatr Puszkowi pysk dość często. Stawiam piwo, ze jednak zostaliście! Pozdrawiamy załoga chudego.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2015-01-24, 10:34   

Dagmara dzięki,ale Zakyntos i Peloponez tez piękne,moze się wszystko uda.Juz mi się chce być na stalym ladzie.W srode byliśmy w Kalives nad zat.Souda,15 km od portu.Zbyszek się kapal bez pianki.Woda 16-17st.Na laikach dziś zmiany.Bardzo mało pomidorow,cukine po 3 euro,natomiast wysyp zieleniny:szpinak, salaty rozniste,kapusta,brokuly,szczypiorki,rzodkiewka,buraki.Ceny dużo droższe.Objadamy się ta tansza mizidra,z czego ona jest :?: Pozdrawiamy Barbara,Zbyszek no i puszek.

Wyświetl szczegóły
Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Wysłany: 2015-01-25, 11:04   

Do wszystkich :!: .Zrobilismyna Krecie 2700kilometrow.Objechalismy ja wg.nas naokoło.Niektore miejsca po dwa lub trzy razy.Polecamy cala Krete oraz Grecje.Nasza pisanina przyczynila się do przyjazdu 3 zalog kamperowych.Jest to kraj przyjazny dla wszystkich.Kretenczycy przesympatyczni ludzie.Nie wiemy jak jest w scislym sezonie.Pomalu trzeba wracac do domu.5,lutego będzie 5 miesięcy od naszego wyjazdu.Da się przezimować tak jak w cieplych krajach.Lecz na scisle zimowanie jedzie się zima.My mielismy wspaniale wakacje.Jeszcze 3 dni temu Zbigniew się kapal.Jadac wczoraj na spotkanej plazy było 4 osoby kapiace się.Mamy dziś do dyspozycji prad internet,ale po wklejeniu zdjęć okazało się ze jest ich do dnia wczorajszego ok.900.To za dużo na przegladniecie ich,zmniejszenie,zrobienie wpisow.Do końca marca skoncze,ale chyba :?: w domu.Jezeli będzie okazja to zrobie krótkie wpisy,lub do kolegow wysle sms,a oni dadza Wam wiadomości co u nas :?: Mamy czas dziś do 13tej greckiego czasu.Potem Moni Triada tu blisko i przejazd do Kissamos,gdzie jest port i plynie prom do Githio na Peloponezie.Potem calkowita improwizacja,jak wyjdzie z mapy.Serdeczne dzięki za wszystkie pocieszjace wpisy,za podglądy itp.Barbara Muzyk

Wyświetl szczegóły
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Joan65
alekug 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Renaułt Traffic
Piwa: 14/7
Wysłany: 2015-01-25, 11:57   Kreta - Grecja w/g Muzyków

Witam Was kochani ! Jako początkujący kamperowicze podziwiamy waszą odwagę, tak wielką chęć podróżowania . Cieszymy się że doceniacie każdy przeżyty dzień , cieszycie się pięknem otaczającej Was przyrody , urokiem morza i gór i co najważniejsze podzieliliście się tym pięknem z innymi . Jesteśmy wdzięczni za przepiekny blok o Grecji , który zawiera tak wiele pięknie zrobionych i wystawionych zdjęć z opisem każdego miejsca . Czekamy z niecierpliwością na resztę zdjęć i koniecznie wraz z opisami .Dowiedzieliśmy się że jesteście z Krakowa i Was piesek nazywa się Puszek .My także wybieramy się do Grecji pod koniec czerwca na Sithonie i jak będziemy mieli siłę , gdy nie będzie dużych upałów to na Peloponez . Pozdrawiam Was życzę szczęśliwego powrotu do domu - Aleksander z Rzeszowa . :spoko

Odpowiedz do tematu