Ani to sprzęt turystyczny, ani akcesorium, ale lepszego pomysłu na miejsce nie miałem.
http://www.power8workshop.com/ - przenośny, akumulatorowy warsztat. Wiertarka ręczna i stołowa, piła tarczowa, wyrzynarka. No i stół do tego wszystkiego. Wszystko na akumulatorach, składa się do fajnej walizki. Akurat sprzęt, żeby podłubać coś przy budowie czy remoncie kampera, czy innej smoczycy.
No i teraz pytanie: to wszystko fajnie wygląda w teorii, ale miał ktoś może w ręce? Jak to się spisuje w praktyce? Bo bardzo tani sprzęt to nie jest - 1400zł kosztuje najtańsza wersja. Szkoda wyrzucić tyle na zabawkę.
Z drugiej strony - jeśli pracuje akurat, to ma niewątpliwą zaletę w postaci możliwości pomajsterkowania gdziekolwiek, nawet awaryjnych napraw na wyjeździe.
Urządzenie ciekawe dla majsterkowicza (oby akumulatorów było pod dostatkiem). W latach 80 podobny produkt był oferowany przez łódzkie zakłady Prexer (zasilane 220v). W skład wchodziła: pilarka, heblarka, tokarka, uchwyt do wiertarki, szlifierka taśmowa, frezarka.
Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
Wysłany: 2015-01-26, 11:05
Koder
Na moje to sam sobie odpowiedziałeś ,czy warto ,pisząc ze w Praktikerze go mają.Niestety narzędzia tam to z profesjonalizmem nie mają nic wspólnego.Zabawki dla bogatych lub mniej bogatych.Czemu nie ma tam boscha niebieskiego,hilti ,makity?A prawda jest taka ,że na markety nawet bosch zielony czyli amatorski robi gorsze narzedzia i numery te co w marketach sa niedostępne w sklepach z narzędziami.Za tą cenę (800zł) to jak masz ochote to mozna wydać,ale do zastosowań amatorskich.Nie wiem,może kampera zbudujesz .
Tom-ciu, żeby 800zł to by fajnie było - nigdzie poniżej 1400zł nie widziałem. Wiadomo, że to do zastosowań amatorskich. Na pewno przy takich zastosowaniach to zaletą będzie praca akumulatorowa, możliwość zrobienia czegoś w grażu bez prądu czy w końcu kompaktowe wymiary po złożeniu, pozwalające toto schować po pracy na szafie i mieć spokój.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum