|
|
|
KRETA 2014 z Płw.Pilon w tle |
| Autor |
Wiadomość |
pkazio
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Transit 350 Katamarano 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sty 2011 Piwa: 2/7 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 2015-01-26, 12:29
|
|
|
Basiu i Zbyszku
Bardzo dziękujemy Wam za wspólne trzymiesięczne wojaże po Krecie. Było pięknie i miło, dużo się od Was nauczyliśmy, co mam nadzieję będzie owocować w naszej dalszej niestety samotnej eskapadzie po Krecie. Jeżeli pozwolisz to ( gdy się podciągnę w komputerze) dopiszę kilka naszych spostrzeżeń na Twoim forum jako
dopełnienia tematu a zarazem odpowiedz na pytanie zawarte w podtytule forum.
Pozdrawiamy serdecznie życząc szczęśliwej urozmaiconej w atrakcje turystyczno-przyrodnicze drogi w kierunku domu.
Basia i Kazio Przybylscy
Ps. Zapomniał bym o należnych piwkach , stawiamy za każdą dekadę po piwku
|
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2015-01-28, 14:56
|
|
|
Kaziu dzięki za wpis,pochwal się kto Ci zrobil takie ladne zdjecie do awataru.Jestesmy już w Githio,tu jak zwykle działa internet,czujemy się jak ryby w wodzie.Plyniecie w dzień promem ma swoje uroki.Jednak i tak ten przepływ odchorowałam.Piwko stawiasz ale ono się nie wkleilo,mialam i mam 56.nalezy pod naszym wpisem kliknąć na napis piwo,wyswietli się czy chcesz dac piwo,tak,musisz powtórzyć to 10 razy dzięki.Wpisuj gdzie jesteście ,krótkie wpiski,zezwalam.Kaziu czytaj mape,masz dobra,ja na promie przegladnelam już Peloponez.Wracajac z Moni Triada na Plw.Akrotiri,wyszukalam mala plazke z mapy strzal w dziesiatke.Mysle ze Piotrek wam pomoze,dzwonilam do niego,wy tez.Calujemy serdecznie.Barbara Zbyszek i puszek.ps Tobie za dobre checi 1sze piwko |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 3 piw(a): bogdan, Joan65, pkazio |
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-01-28, 16:54
|
|
|
| Do Githio wracaliśmy my i Niemcy,na Krete plynely 3 kampery.Tak sobie rozmawialiśmy z Kaziem ze szwęda się po Krecie teraz kolo 20 kamperow.Anglicy,Szwedzi,Szwajcarzy.Naprawde z reka na sercu nie spotkala nas żadna przykra sytuacja,a raczej objawy sympatii,drobne grzecznisci,nawt poczęstunki.Githio przywitalo nas deszczem.Jutro Geraki/ruiny bizantyjskiego miasta/Monenwazja/myslimy ze za 5 lat gdy byliśmy/,moze cos odremontowali na gornym miescie.Na Elafonisos musi być pogoda,ma się poprawić w sobote. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
BaWa
weteran

Nazwa załogi: JaroW
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Piwa: 36/62 Skąd: z kamperlandii
|
Wysłany: 2015-01-28, 19:36
|
|
|
W dalszym ciągu będę śledzić Waszą relację tym bardziej ,że byliśmy na Peloponezie i na Elafonisos i na pewno miło będzie zobaczyć Wasze fotki z tych miejsc.
Pozdrawiamy i życzymy spokojnej podróży |
|
|
|
 |
blue60
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro Plus 284TL
|
Wysłany: 2015-01-28, 20:06
|
|
|
My też cały czas towarzyszymy Wam w podróży.
Na ten rok planujemy albo Halkidiki, albo Zatoki Patras i Koryncką, albo Peloponez.
Wszędzie już byliśmy ale na lądzie.Tym razem od strony wody oczywiście. |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2015-01-28, 20:53
|
|
|
|
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-01-29, 08:07
|
|
|
| ,Koko piwko od Ciebie to sama przyjemność.Mysle ze w kwietniu się spotkamy w Cz....Barbara |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
bogdan
stary wyga

Twój sprzęt: CARTHAGO Chic e-line I44 Fiat Ducato 2.8 JTD
Nazwa załogi: www.pisarczyk.com
|
Wysłany: 2015-01-29, 10:44
|
|
|
Od dłuższego czasu z fascynacją czytamy Wasze relacje, śledzimy waszą podróż od 2013. W tym czasie byliśmy na Peloponezie,
wyprawę na Kretę podziwiamy i trochę „zazdraszczamy”.
Basiu - słowa uznania za styl prowadzenia relacji-czyta się ją z czystą przyjemnością.
Pozdrawiamy
p.s. na drugiej Pielgrzymce staliśmy koło siebie-Marysia i Bogdan. |
_________________ "Nie myśl jak wiele już zrobiłeś ale ile Ci jeszcze zostało..."
www.pisarczyk.com
Maria i Bogdan
 |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-01-29, 18:16
|
|
|
Jestesmy w porcie Pounda .Dziura,mowia big będzie jutro.Co będzie z tym ELAFONISOS Pogoda ma być sobota i niedziela.Nie ma się kogo zapytać ile kosztuje,Chris podpowiadal by plynac skuterkiem.W moim przewodniku pisze sa plaze piaszczyste,ale nie wiem gdzie czy to na pld wsch.cyplu.Tu wszędzie mokra tak dolal deszcz.Niesamowite nic nie ma wokół a internet na 2 kreski udało się wlaczyc.No to super.Jutro mamy prace z pomarańczami.Pounda |
| Ostatnio zmieniony przez Barbara i Zbigniew Muzyk 2015-01-29, 18:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-01-29, 18:25
|
|
|
Pomarancze i cytrusy,na Krecie wiedzieliśmy o rejonach cytrusow,trafialy się gratisy,poczestunek.Na Peloponezie w rejonie Skali/kolo Githio i Lidla/,jest zatrzęsienie cytrusow,mozna powiedzieć ze leza na szosie.Tak bo drzewa sa na skarpie i owoce spadają na asfalt.Smaki rozne,jak stare oddmiany to niedobre.W sadach jest pomarańczowo pod drzewami.Jadac w kierunku Monenwazji,na parkingu wysypane chyba cale auto.Obcinane sekatorem z listkami.Czy uda nam się je dowieźć do domu |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Joan65
początkujący forumowicz
Dołączyła: 31 Paź 2013 Postawił 16 piw(a) Skąd: z Tych z TamTych
|
Wysłany: 2015-01-30, 09:34
|
|
|
Witaj Basiu i Zbyszku,
kilka dni nie zaglądałam i widzę, że Wy już na stałym lądzie.
Jakby jakieś info było potrzebne to dzwoń Basiu , zawsze postaram się pomóc.
My Wam stawiamy całą skrzynkę piw
Pozdrawiamy i zdrówka życzymy |
|
|
|
 |
Forest
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato swap 2,8idtd, 1996r. Dethleffs
Nazwa załogi: Forest Camp
|
Wysłany: 2015-01-30, 12:16
|
|
|
Intrygująco-konsekwentne sprawozdanie. Jesteście dla nas wielcy Trzymajcie tak dalej Mamy nadzieję, że osobiście pogratulujemy Wam w Częstochowie |
|
|
|
 |
BaWa
weteran

Nazwa załogi: JaroW
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Piwa: 36/62 Skąd: z kamperlandii
|
Wysłany: 2015-01-30, 12:43
|
|
|
| Zbigniew Muzyk napisał/a: | Jestesmy w porcie Pounda .Dziura,mowia big będzie jutro.Co będzie z tym ELAFONISOS Pogoda ma być sobota i niedziela.Nie ma się kogo zapytać ile kosztuje,Chris podpowiadal by plynac skuterkiem.W moim przewodniku pisze sa plaze piaszczyste,ale nie wiem gdzie czy to na pld wsch.cyplu.Tu wszędzie mokra tak dolal deszcz.Niesamowite nic nie ma wokół a internet na 2 kreski udało się wlaczyc.No to super.Jutro mamy prace z pomarańczami.Pounda |
My we wrześniu płaciliśmy prom 13 euro Kamper+2 os.Na Elafonisoss jest zakaz kamperowania na dziko ale myśmy stali kilka nocy w porcie, za namową sympatycznego Greka i nikt nam nie zwrócił uwagi. Są dwie plaże obie urocze.......... |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-01-30, 14:11
|
|
|
| BaWa napisał/a: | | płaciliśmy prom 13 euro Kamper+2 os | ,podaj dokładnie jak podaliscie,bo Zbychowi na promie powiedział 22 e.6m kamper plus 2 personen .A powrot to samo ta prawie 50e,dolozymy trochę i prom na Zakyntos.Od osoby jest 0,50 ulgowy i chyba 1e.normalny. Jeszcze pojde ze Zbychem raz,napiszemy to na kartce.Byloby wygodniej kamperem.Pogoda calkowita ma być sobota,niedziela,teraz wieje i padalo.Czy male krzaki listki jak w agreście kwitna na zolto,czy to momoza ,na Krecie takich nie było,tu cale boki wzgórz kwitna. |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-01-30, 14:17
|
|
|
| BaWa,czy możesz do mnie zadzwonić.placisz za minute tak jak w Polsce,dzwonisz na polski numer,ja jestem w romingu.Ja mam dużo minut to do Ciebie oddzwonię.Internet jest tylko na 2 kreski,i momentami się wylacza.Wracamy doGithio,1,5 dnia i 2 noce tak wialo i padalo,fale ogromne,zrezygnowalismy z czekania na Elafonisos.Jedziemy na nocleg do Neo Itilio na mani,moze tam będzie lepiej.Musimy si spieszyć bo pogoda pokazuje cieplo w srode w Zakyntos.barbara |
| Ostatnio zmieniony przez Barbara i Zbigniew Muzyk 2015-01-31, 15:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|