|
|
|
kupno kampera półintegra |
| Autor |
Wiadomość |
poptek
zaawansowany

Twój sprzęt: Buerstner Ixeo Time 726G
Nazwa załogi: POPTEK TEAM
|
Wysłany: 2015-01-30, 21:00
|
|
|
| Fux napisał/a: | | poptek napisał/a: | | A za to będzie miał nowe lampy z ledami do jazdy dziennej, których nie posiada ten "nowiutki kamper prosto z fabryki". |
Jakąś dzika frajdę czerpiesz z takiego dogryzania?
Za chwilę ktoś będzie miał lepszego/droższego/młodszego od tego Twojego paździerza i po co Tobie to, ha?
|
Nie mam żadnej tak mi się wymsknęło. Także jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam.
Dobrze o tym wiem, że jak tylko wyjadę za bramę dilera to już za chwilę ktoś będzie miał nowszego/lepiej wyposażanego itd, itp. |
_________________ Pozdrawiam
Tomek. |
|
|
|
 |
jarek73
weteran
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2014 Piwa: 72/94 Skąd: torun
|
Wysłany: 2015-01-30, 21:02
|
|
|
| poptek napisał/a: | | Johny_Walker napisał/a: | Burstner 2015. A więc pomijając pojedyncze przypadki jest tak jak mówiłem.
Oglądałem ten model jubileuszowy 55. Sporo niepotrzebnego i drogiego wyposażenia takiego jak alufelgi, nawigacja zamontowanego po to by zaoferować duży rabat. Ma strasznie ostre krawędzie listwy mocującej stół do ściany. Rozharatałem sobie rękę przesuwając stół. |
Na szczęście mój nie będzie jubileuszowy "55" bo już ich nie ma. A za to będzie miał nowe lampy z ledami do jazdy dziennej, których nie posiada ten "nowiutki kamper prosto z fabryki".
Po za tym niemiaszki wymyśliły że wszystkie podłączenia wody, prądu są ukryte za jednymi drzwiami serwisowymi i nic odstają żadne zakrętki ani gniazdka na boku auta. I ten patent bardzo mi się podoba.
Kurcze nie wiedziałem że takie niebezpieczeństwa na mnie czekały w środku kampera, a mieszkałem w "55" prawie miesiąc. Paru kolegów z forum też go zwiedzało na zlocie w Januszkowicach i nikt nie został rany ani nie zginął.
JW podejrzewam, że musiałeś oglądać "55" w Niemczech i dlatego były takie niedoróbki. Niestety w tym "moim" od polskiego dilera nic takiego nie zauważyłem.
Miałem na razie się nie "chwalić" ale ciężko mi się powstrzymać po takim komentarzu.
Zdjęcia z targów. Na swojego muszę jeszcze trochę poczekać.
Pozdrawiam |
Poptek chwal i ciesz się bo masz czym . Za chwilę odbierzesz zmieniono automatycznie na - bardzo interesujący sprzęt i w drogę dostosuj go do swoich potrzeb i dodaj to co Ci potrzebne i pisz o tym, bo wiele jest osób na tym forum których to interesuję , a postaciami typu JW się nie przejmuj to śmiechota lub patologia jak kto woli i nie ma co się bulwersować wystarczy go olać ( chociaż mi nie raz nie starczyło silnej woli i karmiłem trolla ) |
_________________ DOBA MA 1440 MINUT I ŻADNA NIE WYKORZYSTANA NIE PRZECHODZI NA NASTĘPNY DZIEŃ |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-01-30, 21:38
|
|
|
Tak zastanawiałem się nad tym rozwiązaniem, że wszystkie wloty są za jedną klapą.
Nie czepiając sie, wole oddzielnie wlew wody.
Dlaczego bo wlewam na różne sposoby, to raz : (lejek, pompa, wąż..i patenty zastane na kempingach itp..).
I co tu dużo gadać, parę razy wyskoczył lejąc po bokach, lub przelałem bo się zagapiłem
Prąd blisko.
Tak se marudzę by słodko niebyło tej fajnej marce. I by ten którego imienia wymawiac Nie wolno. Był zadowolony.
A czy kominek lodówki ma..... Chyba, ze na bogato, sprężakowa
?
Fajna bryka. Fajny garaż i wyrko. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): eler1 |
 |
poptek
zaawansowany

|
Wysłany: 2015-01-30, 22:08
|
|
|
| Bronek napisał/a: | A czy kominek lodówki ma..... Chyba, ze na bogato, sprężakowa
? |
Niestety tak dobrze to nie ma. Sprawdziłem są obie kratki na boku wlotowa i wylotowa. Sprężarkowa będzie mrozić piwko w garażu.
Co do wody i prądu to nie mam takich obaw. W końcu skończyłem jakaś szkole związaną z prądem więc chyba dam radę to zabezpieczyć tak aby nie było nieszczęścia. Myślę że maksymalne przesunięcie gniazda do góry i na prawą stronę powinno rozwiązać ten problem. |
Tomek. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-01-30, 22:18
|
|
|
Czyść z pajęczyn za lodówką jak nie masz kominka.
I by okazać satysfakcję , że nie ma ta różowo przerabiaj jak najwięcej bo to frajda prawie taka jak jazda.
|
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2015-01-31, 01:08
|
|
|
| SlawekEwa napisał/a: | | Johny_Walker napisał/a: | | A co on taki garbaty ten kamper? |
Łóżko opuszczane ma w tym garbie. |
Mój też ma i nie jest garbaty. Może to wersja pustynna? Na Maroko? |
|
|
|
 |
poptek
zaawansowany

|
Wysłany: 2015-01-31, 03:59
|
|
|
JW garbik na dachu w porównaniu z płaskim dachem na kamperze ma tą zaletę, że po zamontowaniu solarów, anteny i klimatyzator za nim robił będzie po pierwsze za owiewkę i podczas podróży osłaniał przed pędem powietrza te rzeczy więc nic nie może sobie gwizdać ani rezonansowych od wiatru. Po drugie po zamontowaniu tego wszystkiego za garbkiem wiem że dalej mam podczas podróży 2,75 m maksymalnej wysokości i spokojnie mogę przejeżdżać przez niskie tunele i wjeżdżać na promy. Tą sprawę też przemyślałem przed zakupem.
Myślę nad oklejniem auta więc wersja pustynna może być fajna. Dzięki za pomysł. |
Tomek. |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-01-31, 06:14
|
|
|
Camper AWACS.
Każda sroka..... RACZEJ Paw z hodowli zwanej CT
Kto ma najdłuższego?...
Gdzieś czytałem jak byłem w fazie poszukiwań , że z lekka nisko z tyłu?
Normalne, że producenci muszą coś kombinować. Chociaż by wywoływać takie jak ta dyskusje |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|