|
Oszukują w Chorwacji |
| Autor |
Wiadomość |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2008-10-27, 09:45
|
|
|
Stefan, ja nie wartościuję ludzi według przynależności do określonej nacji. Odnosiłem się jedynie do stereotypu hojnego i wielkodusznego turysty z Niemiec, o którym ktoś wcześniej pisał. Pozdrawiam |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
stefan
weteran

Twój sprzęt: Peugeot Tabbert 510
Nazwa załogi: Majka i Stefan
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2007 Piwa: 2/4 Skąd: okolice Duesseldorfu
|
Wysłany: 2008-10-27, 09:53
|
|
|
Witam! | Aulos napisał/a: | | Odnosiłem się jedynie do stereotypu hojnego i wielkodusznego turysty z Niemiec | -to mit z czasow PRL.Wiem co pisze bo ja miedzy tymi ludzmi zyje i w zyciu codziennym ich obserwuje.Dziesiec albo dwadziescia lat temu bylo tu zupelnie inaczej.Od piatkowego popoludnia wszystkie knajpy pekaly w szwach a na autostrade nie szlo wyjechac... Pozdrawiam.Stefan. |
_________________ Psy szczekaja karawana idzie dalej. majkaistefan@googlemail.com
 |
|
|
|
 |
48a-ELANKO
weteran dawniej: 48a-ELANKO

|
Wysłany: 2008-10-27, 09:56
|
|
|
| Namawiamy na wspólną eskapadę Darię i Tomka -TOMMAR.Termin jest super; w tym roku byliśmy we wrześniu, w ubiegłym w drugiej połowie maja i za każdym razem pogoda była rewelacyjna. Wy macie mamuśki i tatuśka, my trzy yorczki (niebawem stadko powiększy się nam :-D) - mamuśki z yorczkami, my do knajpki... no OK! Ich też zabierzemy, bo jeszcze nie spotkaliśmy się z niechęcią do yorków nigdzie, a tym bardziej w Chorwacji !!! |
_________________ Ela i Andrzej
 |
|
|
|
 |
TOMMAR
stary wyga
Twój sprzęt: KARMANN DEXTER 625
|
Wysłany: 2008-10-27, 10:15
|
|
|
planowanie jeszcze nie zaczeliśmy. temam Chorwacji brzmi zachęcajaco i na pewno wart jest rozpatrzenia.
Moze na najblizszym spotkaniu urodza sie jakieś propozycje. Proponuję aby zabrać materiały dotyczace różnych celów wyjazdowych. |
_________________ Nic nie będzie takie jak dawniej.
 |
|
|
|
 |
Mirekaszub
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Sprzedany ale kiedyś kupie następny !
|
Wysłany: 2008-10-27, 10:20
|
|
|
| Polecam kempingi, a jest tam ich parę, na przeciwko wyspy Korcula począwszy od miejscowości Kuciste. A jak ktoś windserfuje to po prostu miodzio. |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 20/22
|
Wysłany: 2008-10-27, 10:45
|
|
|
Kupiliśmy wszyscy kamperki, żeby wojażować.
Nie można się zrażać do żadnego kraju: Chorwacja, Włochy, Polska czy inny kraj jest wart obejrzenia (i w każdym niestety coś może się przytrafić, ale nie można osądzać całego narodu).
We Włoszech uśmialiśmy się do łez, kiedy kelner (podobno znał niemiecki) zamiast zamówionych lodów z owocami, przyniósł nam budyń z polewą czekoladową. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
Jola
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ford Transit buda Rapido
|
Wysłany: 2009-04-08, 09:58
|
|
|
| Oj to były czasy, ale ja bardzo milo wpspominam swoje wojaże namiotowe po Chorwacjiza te promesowe 100$ |
_________________ Jola |
|
|
|
 |
Darek o
trochę już popisał
Twój sprzęt: VW T4 Euro Mobil Euro Sky 550 96 r
|
Wysłany: 2009-07-08, 22:38
|
|
|
Planowałem CRO od początku sierpnia (02-14) ale po analizie opini to raz to chcialem, a dwa to zwątpllem . Marzy mi się Istria z Rovinio chętnie w wiekszym gronie.
pozdrawiam
Darek O |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2009-07-13, 17:37
|
|
|
| Własnie wczoraj po południu również wróciłem z Chorwacji i byłem w tym kraju juz trzeci raz .Tym razem byłem na plitwickich (drugi raz )na wyspie Pag (Szimuni) i na wyspie Krk na autokampingu w Silio.To fakt kantuja na autostradach.Mnie prubowano wrobic na 4 euro ale wielkie jego było zdziwienie kiedy kazałem zwrócic euro i dałem kuny .Nawiasem mówiac zrobiłem próbe uczciwosci.Rada jedna miejcie kuny w sakiewce i obejdzie sie na uczciwosci.Zresztą lepiej zawsze płacic kunami .Tak więc innych nie miałem już wpadek jesli chodzi o opłaty.Polecam kamping w Szimuni bo zobaczyłem autokamping w Nowaliji i obróciłem sie na pięcie i pomimo puznej pory wróciłem do Szimuni na Spokój ,czystosc ,uczciwosc,(nigdy nie brak ciepłej wody).Kto ma dzieci może z rana nawet oddac je za darmo do przedszkola gdzie dzieci w międzynarodowej klasie uprawiaja sport maluja pływaja .i.t.p.Każdy o godzinie 12.00 może brac udział w aerobiku wodnym.Wieczorami dyskoteka dla przedszkolaków i dorosłych.Graja zespoły na żywo i w kolorze.Wszystkie sklepy na terenie wiec mozna sie zaopatrzyc we wszystko na miejscu.Oczywiscie wypożyczalnie rowerów,skuterów desek surfingowych i.t.p.Co prawda nie ma gdzie wyjsc na miasto ale mnie o to własnie szło.Nie spotkałem na autokampingu dużo Polaków bo wszystko na Nowalije.Puzniej pojechałem na wyspe Krk gdzie spędziłem pare dni na autokampingu w Silio.Skromny ale jesli sie rozchodzi o czystosc to jest ok ..Sama miejscowosc mała ale ładna .Przepiękny widok z Kampera na przeciwległe góry i miejscowosc CRIKVENICI.Nie daleko miejscowosc w której są lecznice błota czyli kąpiele błotne (fajna atrakcja)nA KLASIE UMIESZCZAM POWOLI TROCHE ZDJĘC |
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 253/624 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2009-07-13, 19:19
|
|
|
| artanek58 napisał/a: | | nA KLASIE UMIESZCZAM POWOLI TROCHE ZDJĘC |
Na jakiej klasie, daj fotki tutaj. Byłem na Szimuni w 2006 roku. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|