|
ASSISTANCE |
| Autor |
Wiadomość |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-03-19, 21:36
|
|
|
| Musisz podać jednak nr rej do holowania |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.8 JTD - LAIKA Kreos 3009
Nazwa załogi: Kruczki
Pomógł: 13 razy Dołączył: 24 Cze 2010 Piwa: 93/115 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2015-03-19, 21:43
|
|
|
I co wtedy |
_________________ Retirement is the time of your life ... to have the time of your life!
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-03-19, 21:59
|
|
|
mam pakiet vip Plus 1x holowanie do domu tylko w Polsce. I dlatego podajesz co ma być holowane
| Cytat: |
Zawiera usługi:
Działa w Polsce
Działa za granicą
Obejmuje także wypadki
Naprawa na miejscu awarii
Wymiana koła
Dowóz paiwa
Pomoc w otwarciu pojazdu (w razie zgubienie lub uszkodzenia kluczyków)
Transport pojazdu (do najbliższego czynnego warsztatu, a przy jego braku - na parking strzeżony)
Transport pojazdu do domu (w przypadku zdarzeń w Polsce, raz w ciągu roku)
Transport pasażerów z miejsca awarii (tam, gdzie transportowany jest pojazd)
Transport przyczepy (tam, gdzie transportowany jest pojazd)
Parking strzeżony
Nocleg w hotelu (Jedna doba zawsze, gdy nie można naprawić pojazdu do końca doby. Cztery kolejne, gdy usprawnienie pojazdu nie jest możliwe w ciągu 24h)
Wynajem pojazdu zastępczego (5 dób, od razu, gdy naprawa jest niemożliwa przy drodze)
Transport powrotny (do miejsca zamieszkania, gdy nie można naprawić pojazdu w ciągu 24 godzin)
Odbiór pojazdu (podróż dla jednej osoby po naprawiony pojazd)
Usługi informacyjne
Usługi concierge
Zwiększone rabaty na usługi PZM
Rabaty europejskie Show your Card
Rabaty Eurorabat
|
Świadczenia związane z osobą, Tobą
Świadczenie transportu pojazdu do domu dotyczy pojazdu o nr rejestracyjnym:..........
............ |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.8 JTD - LAIKA Kreos 3009
Nazwa załogi: Kruczki
Pomógł: 13 razy Dołączył: 24 Cze 2010 Piwa: 93/115 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2015-03-19, 22:18
|
|
|
| A jaka jest inna możliwość assistance dla nas? ADAC - długo już o tym na forum napisano. |
_________________ Retirement is the time of your life ... to have the time of your life!
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-03-19, 22:39
|
|
|
ADAC chyba lepsze, ale ten nasz.
Miałem ADAC i działa, drzwi mi otwierali.
Teraz msm PZMot.
I nawet w domu kran naprawią
Żonę pociesaą... |
|
|
|
 |
stef
zaawansowany

Twój sprzęt: Kamper Hymer BR 598
|
Wysłany: 2015-03-20, 08:30
|
|
|
| Bronek napisał/a: |
(...)
I nawet w domu kran naprawią
Żonę pociesaą... |
Aby tylko komina nie czyścili
Wczoraj był kominiarz, żona w domu z chorym dzieckiem siedzi. Otwiera drzwi i kominiarz mówi "Może Pani komin przeczyścić ?", żona na to "Tym to się mąż zajmuje, ale przewód kominowy to mógłby Pan przelecieć"... i pokazała mu wejście na dach
Sorry takie na marginesie dyskusji. skojarzyło mi się
A co do SOSPZMOT - to w wersji ponad standardową polisą można wykupić polisę na auto nie zależnie kto jest kierowcą? Czuję, że kamperka będą często pożyczali ode mnie moi bracia... więc przydało by się |
_________________ Załoga: Agnieszka, Stefan oraz Piotuś i Gabrysia.
Sprzęt: było: Xsara picasso 1.8 LPG + KIP 42TTZ; i cudowny T4 EuroSky 550
Jest Hymer BR 544
Zdjęcia z wypraw i nie tylko: http://mojuaz.com |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-10-16, 12:59
|
|
|
Odświeżam.
Dzwoniła do mnie Panienka PZMot ass, że pakiet vip wygasł.
Otóż wg niej holują za granicą , mają jak to określiła sukcesy jeśli chodzi o kampery, gdy wspomniałem o popularności ADAC.
Pakiet VIP zapewnia ochronę za granicą i nie trzeba tak ja ja głupek zrobiłem wykupować dodatkowego zagranicznego!!!
Ja przedłużam poprzez stronę internetową i płacę kartą. Ale kobitka może przesłać druki na maila.
Zrobię to na wiosnę
Tel 223858463
Ps. Podaje się nr samochodu do holowania , ale można go zmienić raz w roku dzwoniąc do nich.
Assistanse obejmuje wszystkie auta osoby (vip) jedynie holowanie do domu tylko podane. Za granicą holują do warsztatu. Zresztą to się rozwija w dobrym kierunku . Proponuję dzwonić i pytać . Takie samo zainteresowanie zwróci być może uwagę na kampery ! |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2015-10-16, 16:32
|
|
|
Bronku, ale to jest jakiś żart?
pytam, bo napisałes to w temacie prima aprilisowym
ja nie żart, to przeniosę Twój post do tematu związanego z ubezpieczeniem |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-10-16, 16:33
|
|
|
ok walnołem szukaj " PZMOT" napiasłem newsa z ostatnich t min. mego życia i zapomniałem Podziwiam czujność
Oczywiście przenieś , bo prawda. A jak działa ? Na szczęście nie musiałem sprawdzać
Mam nawet apkę na tablecie , dedykowaną tej firmie . Budzi nadzieję , że pomału nasze polskie firmy zaczną konkurować. Dlatego warto wspierać takie działania |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2015-10-16, 16:53
|
|
|
ok Bronku, przeniesione |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2015-10-24, 12:59
|
|
|
| Johny_Walker napisał/a: | | Słyszałeś żeby komuś udało się skorzystać z jakiegokolwiek "bezpłatnego" ubezpieczenia bankowego? Ja jeszcze nie słyszałem, ale może ktoś? |
W tych bankowych mają udziały w firmach ubezpieczeniowych, ale tak są wyszczególnione pojazdy że nie wiadomo czy kampera obejmuje. Pracownik Getinbanku dzwonił do swojej centrali i muwi że obejmują, ale zadałem pytania na pismie i nie odpowiedzieli. Dodatkowo ubezpieczyłem w PZMot.Na szcęście nic się nie przydało. |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2015-10-24, 13:36
|
|
|
Często otwieram i likwiduję konta i karty.
Mam taką zasadę że zawsze rezygnuję z wszelkich płatnych ubezpieczeń kart, kont asistance itp. Banki mają duże pieniądze ze sprzedaży tych ulotnych ubezpieczeń, a dzięki obwarowaniu wieloma kuriozalnymi warunkami niemal nigdy nie muszą wypłacać odszkodowań.
Darmowe OK, ale dodatkowo płatne nigdy. |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2015-10-24, 20:45
|
|
|
Tak patrzę Bronek, że pakiet VIP o którym mówisz to cena 310 zł. Mimo wszystko ma zakres węższy aniżeli ADAC droższy o ok. stówkę. Są jakieś konkretne powody dla których wybierasz PZMOT?
Pytam, bo sam póki co mam ADAC, ale w marcu bodajże mam odnowienie. Zważywszy na fakt konieczności wypowiedzenia ADAC z wyprzedzeniem 3 miesięcy czasu nie mam tak wiele, a póki co niczego lepszego nie widzę. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-10-24, 20:54
|
|
|
Nie mam doświadczrnia , bo niekorzystałem z PZMot , ale w pierwszym roku z ADAC, otwierali mi zatrzaśnięte auto. OK
Dla ciekawości zmieniłem i tyle , czekam na awarię z utęsknieniem , to podam szczegóły.
Powod pośredni , że to nasi.
I się rozwijają w dobrym kierunku. Kontakt b. dobry. Po naszemu. |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2015-10-25, 14:24
|
|
|
Tak mielę warunki i:
SOS PZMOT (smaczki):
- holowanie do miejsca zamieszkania (w wariancie VIP za 310 zł), jest dostępne 1 raz w roku i w odległości max. 20 km! Czyli jest to świadczenie wirtualne
- jeśli masz nocleg powyżej 1 doby to pojazdu zastępczego już nie dostaniesz (bez względu na wariant ubezpieczenia)
- ubezpieczenie jest na zgłoszony pojazd i to dodatkowo prowadzony przez dysponenta pojazdu (pewnikiem osoba wskazana jako właściciel w DR) (ADAC jest na ubezpieczonego)
Jak bym nie przymierzał to ADAC ma najszerszy zakres (zresztą pisałem o tym w wątku: http://www.camperteam.pl/...=asc&start=15). Cenowo od wariantu VIP PZMOT nie odskakuje wysoko, a jednak oferuje znacznie więcej, na wszelkie pojazdy prowadzone przez członka. Jest tylko jedna wada ADAC: w sytuacji stresowej być może będzie problem ze znalezieniem rozmówcy władającego polskim, czy angielskim, a wtedy z posiadania ubezpieczenia będzie dupa. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
|
|