MIEJSCA OBSŁUGI KAMPERKA |
Autor |
Wiadomość |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2015-04-27, 13:22 MIEJSCA OBSŁUGI KAMPERKA
|
|
|
utwórzmy listę miejsc do serwisowania kamperka
szara woda, "kotek", woda czysta.
prośba aby tutaj znalazły się tylko adresy i namiary GPS a nie inne opinie
Prośba do administratora aby usuwał z tego tematu inne "dyrdymały"
Może taka lista pozwoli zostawić saperki w spokoju
Pozdrawiam
Andrzej |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2015-04-27, 13:49
|
|
|
W ubiegłym roku Endi pisał o takim miejscu w Kołobrzegu, na terenie oczyszczalni ścieków:
- zrzut szarej
- kaseta WC
- pobranie świeżej wody / certyfikat Sanepidu /
- koszt całkowity – 5 zł
N54° 9' 38.6152" / 54.16072645
E15° 31' 21.671" / 15.52268639
http://vbest.com.pl/gps?l...taj_%21#przesun |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2015-04-27, 14:07 Re: MIEJSCA OBSŁUGI KAMPERKA
|
|
|
moskit napisał/a: | utwórzmy listę miejsc do serwisowania kamperka
|
dane o których piszesz są na bieżąco wprowadzane na mapkę miejsc kamperowych FREE lub prawie free ***w Polsce . Jest ich bardzo mało ale są
zapraszam do korzystania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami i nowymi miejscami w Polsce i najbliższej okolicy
https://www.google.com/ma...aqjjjCOrE&msa=0
|
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2015-04-27, 14:32
|
|
|
BIORCA, czy jest gdzieś legenda do kolorów szpilek na mapie miejscówek? Nie bardzo wiem jak rozróżnić miejsca zrzutu od miejsc gdzie można zanocować... Nie chodzi o to żebym się czepiał bo zdarzało mi się korzystać z Twojej mapy i jestem za nią bardzo wdzięczny, problem w tym że nie znalazłem dotąd legendy... |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2015-04-27, 14:35
|
|
|
Jak znaleźć w tym gąszczu znaczników, miejsca do serwisowania kamperka, brak opisu kolorów znaczników itp. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2015-04-27, 14:38
|
|
|
...kolory szpilek są przypadkowe choć moje , sprawdzone osobiście miejsca są zawsze niebieskie ... mapka nie rozróżnia miejscówki pod względem kamperowych udogodnień , opis i zdjęcia przypisane miejscu na forum daje pełną wiedzę czego można się spodziewać . Ogólnie wszystkie miejsca gwarantują SEN a z resztą to często trzeba wyciągnąć saperkę i poprosić gospodarza o kran
Sposób i kolejność poruszania się w zbiorze jest następujący :
1. wybierasz rejon Polski gdzie chcesz pojechać
2. powiększasz
3. klikasz na ikonkę
4 w okienku pojawia się link do opisu i fotek
5 . jak pasuje to zapamiętujesz a jak nie to może coś obok będzie pasowało ...
6. jedziesz , zwiedzasz
7. wracasz i dzielisz się spostrzeżeniami o tym miejscu / zawsze coś się mogło zmienić. cena, albo i miejsce mogło zostać zamienione w autostradę lub wieżowiec
8. inni juz tam nie pojadą albo pojadą jak opinia będzie fajna |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2015-04-27, 15:01
|
|
|
To może najwyższy czas wzorem innych podobnych zagranicznych map, wprowadzić znaczenie kolorów, I tak np. zielonym oznaczać MOPy, stacje benzynowe i nne miejsca przyjazne dla obsługi kamperów. klikając znacznik otwiera się ramka z obrazkami Bar, Wc. Natrysk, Kamper z wanną pod spodem, itp. Adam nie idź po bandzie tylko zaskocz nas pozytywnie. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2015-04-27, 17:58
|
|
|
Polska to jeszcze dziki kraj pod względem udogodnień ,,, jak będzie co zmieniać i wyróżniać to chętnie pozmieniam ale na dziś nie ma co ruszać tematu ... zachód może się pochwalić zapleczem kamperowym no i mapki takowych są komercyjne , podpięte pod portale i inne firmy zarabiające na właścicielach miejsc i reklamach . Moja mapka ma tylko ułatwić planowanie i nic więcej .
Ale by nie było tak smutno to powiem , że obserwując te bardziej rozwinięte rejony Europy nie trafiłem na mapkę tamtejszych miejscówek free lub prawie free . Oni nie czuja chyba tego bluesa MY , Polacy taki spis mamy i nie jeden Niemiec , Francuz , Szwed czy Czech dostał ode mnie namiar na link do FREE mapki . Wiem , że skorzystali i są zadowoleni ...no i o to mi chodziło a dzięki Koderowi i wersji na androida korzystających jest coraz więcej |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2015-04-27, 20:11
|
|
|
„BIORCA” – mapa, którą stworzyłeś przy pomocy kolegów jest nie do przecenienia . Każde plany naszych (i nie tylko naszych) wyjazdów są z udziałem Twojej mapy. Szczytem komfortu kamperowca są jeszcze inne dane – jak np. ktoś nieśmiało na forum CT klasyfikuje fachowców od gazu, ktoś jeszcze podaje wyjątkowych „ludków” od elektryki, uszczelnień, obudowy itd. Wiem, że to wszystko można znaleźć na forum, ale byłoby rewelacją to wszystko usystematyzować i podać tak jak Twoją mapę. Robota na miarę pracy dyplomowej – np. z turystyki. Może ktoś się odważy i popełni coś podobnego. Przecież materiału do badań miałby tyle ile jest „ludków” w CT. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2015-04-28, 16:39 Re: MIEJSCA OBSŁUGI KAMPERKA
|
|
|
BIORCA napisał/a: | moskit napisał/a: | utwórzmy listę miejsc do serwisowania kamperka
|
dane o których piszesz są na bieżąco wprowadzane na mapkę miejsc kamperowych FREE lub prawie free ***w Polsce . Jest ich bardzo mało ale są
zapraszam do korzystania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami i nowymi miejscami w Polsce i najbliższej okolicy
https://www.google.com/ma...aqjjjCOrE&msa=0
|
Moim zamysłem jest zrobienie mapy tylko do serwisu kamperka. Na pewno sporo miejsc będzie się powtarzało z Twoją bardzo fajną i wypracowaną mapą ale można pracować na twojej mapie oznaczając innym kolorem
Dopiero później o tym pomyślałem
Pozdrawiam
Andrzej |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2015-04-28, 17:10
|
|
|
ok... przejrzę mapkę i postaram się odznaczyć inaczej miejscówki tylko do obsługi kampera , tylko znów jest problem / na przyszłość bo teraz to tych miejsc co kot napłakał / jak oddzielić miejscówkę tylko z kranem i dziurą do kota z taką co to jeszcze ma kawałek asfaltu do przekimania ??? Przecież to zupełnie inne funkcje
może już podpowiecie , które numerki powinny się wyróżniać ? |
|
|
|
 |
|