|
|
parking przy akropolu |
Autor |
Wiadomość |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2015-05-21, 11:08 parking przy akropolu
|
|
|
Hejka,aktualnie jestem w Grecji na Evii i mam zamiar w piatek albo sobote podjechac do Aten i se Akropol pozwiedzac,czy ktos moze podrzucic jakies miejsce na parkowanie?Wolalbym w miare blisko,a jakby namiary gps byly to juz wogole ,no i napiszcie ,co w Atenach w jeden dzien oprocz akropolu nalezy zwiedzic jeszcze,z gory dzieki,pozdrowionka |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2015-05-21, 20:32
|
|
|
Pod samym Akropolem jest parking i może poza sezonem da się stanąć.Ja stałem 10 minut pieszo od Akropolu.Parking pusty nawet w sezonie N 37st 57'59" E23st 42'56".
Żelazne punkty zwiedzania to oprócz akropolu Nowe Muzeum Akropolu zmiana warty pod parlamentem |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Bury
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Phoenix + Blaszanka
|
Wysłany: 2015-05-22, 10:18
|
|
|
Jak byliśmy w Atenach to na tym parkingu pod samym Akropolem policjant nie pozwalał wjechać kamperkom . Staliśmy na jakiejś bocznej uliczce i było OK |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2015-05-24, 17:19
|
|
|
Dzieki za podpowiedzi,stanalem jakies 3 km przed Akropolem i reszta piechotka.Ja pierwszy raz w Grecji i wrazenia super,ale jezdza masakrycznie,zreszta parkuja gdzie badz,ja stanalem na platnym parkingu,5€ za dobe,nie mialem sily sie juz cisnac dalej ,bo klakson mi przestal dzialac,a bez tego w Grecji ani rusz |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2015-06-05, 18:21
|
|
|
N 37.99010° E 23.72987°,jakby kto chcial to podaje namiary,tak mi sygic zapisal,wypatrywac duzego P i facet bierze 8 euro na caly dzien(od kampera,od odsobowki 5 E) ,do akropolu okolo 3 km,1km w normalnym jeszcze ruchu ulicznym i potem 2 km juz deptakiem.Ja swoim kamperbusem dojechalem w to miejsce bez problemu |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|