Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Blenda nad przednią szybą .
Autor Wiadomość
janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2015-05-22, 13:14   

BIORCA napisał/a:
nie robią i nie planują

Bo seryjna produkcja zamykałaby się 3-4 sztukach na rok. :haha:

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 563/753
Wysłany: 2015-05-22, 13:23   

janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
nie robią i nie planują

żartujesz sobie ? Gdyby to coś kosztowało tyle co zestaw czterech owiewek na okna w drzwiach + nawet coś tam to zbyt gwarantowany ... ludzie , Polacy , lubią stroić swoje fury .
Postaw piwo autorowi tego posta

madzienkab
początkujący forumowicz

Wysłany: 2015-06-13, 10:39   

Też szukam jakiejś skutecznej osłony na przednią szybę do t4 - te foliowe odblaski mnie już zaczynają do szału doprowadzać bo cały czas się to odpina i spada

Skwarek 
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Piwa: 378/170
Wysłany: 2015-06-13, 12:26   

Jak nędzne są fabryczne osłony to każdy wie komu słonko zajrzało od frontu, a szczególnie gówniane są w ducato I. Jakieś takie małe ceratowe czarne kapcie.

Nie podobały mi się więc jakiś czas temu je przerobiłem i powiększyłem tak by pasowały do mojego wzrostu i pola widzenia. A pasażerce dodatkowo zamontowałem wyjęte z jakiegoś samochodu panoramiczny monitor full color HD aby mogła się przeglądnąć. ;)

Po rozebraniu starych osłon.
Powiększenie polegało na dospawaniu kilku drutów do istniejących i odpowiednim ich wygięciu. Całość obłożyłem pianką PE do paneli i obszyłem tym samym co na suficie.
teraz może sobie świecić.

Może pójdź w tym kierunku by udoskonalić to co jest a nie obkładać się nowymi kłopotliwymi gadżetami.

Osłon2.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 223,32 KB

izola
[Usunięty]

Wysłany: 2015-06-13, 20:43   

Cytat:
Może pójdź w tym kierunku by udoskonalić to co jest a nie obkładać się nowymi kłopotliwymi gadżetami

Skwarek . fajniutko to zrobiłś

Cytat:
A pasażerce dodatkowo zamontowałem wyjęte z jakiegoś samochodu panoramiczny monitor full color HD aby mogła się przeglądnąć. ;)

,,, a ja dla mnie za kierownicą. na te osłony zamocowałam mój Tablet i tak podczas szukania postojówek - parkingów z Maps,Me nie potrzebuje sie gimnastykować- mam wszystko w zasięgu ręki ,,, a jak niepotrzebne to osłone z tabletem pod sufit i wszystko gra i buczy ,,, :mrgreen:

Skwarek 
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Piwa: 378/170
Wysłany: 2015-06-13, 21:22   

Dzięki Izola.
Właśnie Twój wcześniejszy wpis o tablecie, co to z kwasiaka robiony jest uchwyt.
Zainspirował mnie by wmontować na stałe w osłonę kierowcy smarfona z jakimiś programikami.
Mógłby nawet robić jako rejestrator. U was to niedopuszczalne.

W szufladzie leży kilka już niepotrzebnych to dlaczego ich nie wykorzystać.
Pomyślę nad tym pomysłem.
:spoko

Niedziela... uzupełnienie....

Sprawdziłem, rejestrator w osłonie przeciwsłonecznej jest do bani bo osłona za bardzo się trzęsie i film wychodzi jak z trzęsienia ziemi 7 stopni. ;)
Ale jako podosłonowy przewodnik turystyczno-postojowy to OK.
Chyba zacznę robić nową osłonę dla kierowcy, ale jeszcze trochę pokombinuję by móc w osłonę wstawiać różne smartfony bo ciągle ich przybywa w szufladzie i to coraz nowocześniejsze. :haha:

mmbu 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Transit Riviera120 '93
Piwa: 3/4
Wysłany: 2015-06-17, 17:19   

janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
nie robią i nie planują

Sama osłona (przynajmniej dla mnie) nie jest problemem. Największy problem , to mocowania. Seryjna produkcja rozwiązała by ten problem. Musiałoby być przynajmniej 15szt. w miesiącu pod konkretny samochód przez przynajmniej 2 lata. Po roku może zacząłbym zarabiać. Koszt takiej osłony/spojlera/blendy/winddeflerctora musiałby wynosić 600-700PLN. Osobiście miałem problem z bagażnikiem w osobówce i też nie uśmiechało mi się płacić tysiaka w niemczech za kawałek plastiku.Dodatkowo przykręcanego na trzy śruby, które każdy w nocy pod blokiem może odkręcić. Zrobiłem sam i... Pierwszy odleciał przy 110km/h, wersja beta wytrzymała do 130, a obecna łamie się przy 160km/h. Jak ktoś ma dobry plan montażu i potrzebuje termoformowania, to zapraszam z kawałkiem plexi.

Odpowiedz do tematu