Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dyskryminacja Camperów w Łebie?
Autor Wiadomość
jerry1 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2015-06-25, 18:50   Dyskryminacja Camperów w Łebie?

Tak sobie oglądając campingi na plany 2015 zwróciłem uwagę na Łebę. Ale cóż, wszystkie tamtejsze campingi stosują chyba dyskryminację samochodów typu camper, bo nie wiem jak to nazwać i skąd to się bierze.
Otóż np Łebski camping za samochód typu BUS chce 16zl (auto niewiele różni się wymiarami od campera) przyczepa DUŻA 20, z autem 31 za to camper 35!!
Nie mam pojęcia co kieruje ludźmi ustalającymi takie ceny, myślą, że jak ktoś ma campera to jest niesamowicie bogaty? Przyczepa też ma zbiorniki na wodę itd, a przyczepa duża i do tego auto wychodzi i tak taniej jak camper, może campery roznoszą jakieś specyficzne zarazki bo naprawdę nie rozumiem takiego podejścia do ludzi.
Postaw piwo autorowi tego posta

Bronek 
Kombatant

Piwa: 478/990
Wysłany: 2015-06-25, 18:54   

Nie zarazki!
Roznoszą specyficznych, ludzi
To gorsze od dżumy

:szeroki_usmiech

MAWI 
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Piwa: 100/17
Wysłany: 2015-06-25, 21:24   

ie
Bronek napisał/a:
Roznoszą
tylko rozwożą . Ale istotnie .Dwa tygodnie temu byłem z rodzinką Czyli Kamper i bus Staliśmy obok siebie .Staliśmy kilka dni na AMBRE. Potwierdzam cytowane ceny . Ale pretensji nie wnoszę. :spoko :spoko :spoko

ambre.jpg
Plik ściągnięto 3349 raz(y) 78,96 KB

ambre1.jpg
Plik ściągnięto 3349 raz(y) 82,3 KB

Johny_Walker 
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Piwa: 45/20
Wysłany: 2015-06-26, 09:30   

Gdzie stanąć na dzień lub dwa w Łebie jeśli ktoś nie lubi kempingów? Da się jeszcze wjechać do portu jak kiedyś?

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 325/20
Wysłany: 2015-06-26, 10:45   

ja byłem 18.06 w Łebie odwożąc rodzinę do OW Górnik. jechałem kamperem ze względu na ilość bagażu i rowery.
wjechałem na teren OW Górnik tuż nad morzem, aby się rozładować, ale facet z bramki zapytał czy chcę zostać dłużej, więc jest to możliwe. o cenę nie zapytałem.
w czwartek będę tam znowu.

ale nasuwa się drugie pytanie, czy nie lubisz kempingów, czy też nie lubisz płacić?

ja rzadko korzystam z kempingów i jeżdżąc cały rok na weekendy korzystam z agroturystyki, ale płacąc.
w okolicach Łeby jest chyba takich 15 miejsc.

Johny_Walker 
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Piwa: 45/20
Wysłany: 2015-06-26, 11:10   

Nie lubię płacić bo jestem oszczędny (skąpy). Nie lubię płacić za rzeczy których nie potrzebuję i nie używam, a na ich podstawie jest wyliczona cena usługi jak np. sanitariaty. No i to że wiele kempingów jest położonych dalej od miejsc które mnie interesują, niż jestem w stanie samodzielnie zaparkować. Np. Baśka Voda w Chorwacji i pół kilometra do plaży. To samo w Międzyzdrojach. Nie lubię stać w kolejce do recepcji, pilnować przestrzegania regulaminu i godzin wjazdu i wyjazdu. Niepotrzebne mi to. Potrzebuję tylko gdzieś stanąć, zrzucić ścieki i nabrać wody.

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 108/7
Wysłany: 2015-06-26, 17:10   

Johny_Walker napisał/a:
Gdzie stanąć na dzień lub dwa w Łebie jeśli ktoś nie lubi kempingów? Da się jeszcze wjechać do portu jak kiedyś?

Można stać wzdłuż ul. Nadmorskiej. Do plaży max 100m. Jak dla mnie rozwiązanie gówniane ale darmowe :mrgreen:

Bajaga&Instruktori

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 325/20
Wysłany: 2015-06-26, 17:17   

Bajaga napisał/a:
Można stać wzdłuż ul. Nadmorskiej. Do plaży max 100m. Jak dla mnie rozwiązanie gówniane ale darmowe :mrgreen:

no tak, ale masz pod oknem sznur przechodniów zaglądających do okien, ale jak zrobisz zrzut ścieków, a może nawet wyprowadzisz do rynsztoka kota, to warunki zrobią się idealne. i do plaży blisko i pusto w około.

jak potrzebujesz wodę, to zajmując się budownictwem drogowym robiło się tak: od wodociągów dostawałeś hydrant z licznikiem i klucz, mogłeś podpiąć się do każdej studzienki,

Johny_Walker napisał/a:
Nie lubię płacić bo jestem oszczędny...
...Potrzebuję tylko gdzieś stanąć, zrzucić ścieki i nabrać wody.

ale za ścieki i za wodę się płaci, znaczy to że chcesz aby ktoś zapłacił za Ciebie.
to nie lepiej zostawić kampera na takiej ulicy Nadmorskiej, umyć szyby w kilku osobówkach czy pójść pod kościół i normalnie zapłacić za swoje ścieki i wodę jak człowiek?

jerry1 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2015-06-26, 19:28   

Stawanie na dziko to jedno, a ścieki to co innego, nie ma nic złego w staniu za free, po to się ma campera, ale na ulicy to względna przyjemność.
Ale odbiegamy od tematu, dlaczego np auto-bus (nie autobus) płaci 15zł a camper 40? Ma tak samo 4 koła, waży podobnie...za przyczepę - dużą i auto zapłacę mniej niż za kampera, to naprawdę dyskryminacja albo chęć nabicia sobie kasy, w końcu kamperami jeżdżą bogacze bo albo mają swoje auta za 200tys albo z wypożyczalni za 400zł/dzień...

toscaner 
Kombatant
vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Piwa: 241/267
Wysłany: 2015-06-26, 20:07   

A ile zapłaci taki zwykły Jumper/Ducato? Jak do płacenia to jest kamperem czy busem?
Budowa domka ze złomka

Szalony 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Peugeot Boxer 3.0 2008r. 195KM
Nazwa załogi: Szalona ekipa zamkowozu :)
Piwa: 5/3
Wysłany: 2015-06-26, 21:49   

toscaner napisał/a:
A ile zapłaci taki zwykły Jumper/Ducato? Jak do płacenia to jest kamperem czy busem?

Obawiam się że policzą jak za kampera :evil: no w końcu to kamper jak by nie patrząc :bajer

tom-cio 
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Piwa: 68/144
Wysłany: 2015-06-27, 05:51   

gwarantuje Ci ze zqplacisz jak za kampera,znam z autopsji.Tylko raz jak jeszcze oklejony nie byl,to sie pod dolina koscieliska pomylili,i potem o doplate jak wyjezdzalem wolali,ale to zlalem.Natomiast na kempingach i tam ,gdzie jest zroznicowana oplata kamper albo bus,juz oni doskonale wiedza ,ze to kamper.Zawsze ta drozsza wezma. :mrgreen:

klaudynka
zaawansowany

Twój sprzęt: ford transit carado
Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2015-06-27, 08:22   

Jak sprowadzacie camperka to nawet najwiekszy jako osobóweczka (akcyza) a póżniej na drogach pasowałoby żeby każdy to ciężaróweczka! :haha: :haha:

jerry1 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2015-06-27, 08:44   

Jak mamy naprawdę Busa to chyba łatwo się wykłócić pokazując dowód rejestracyjny, z camperów to jako Bus przejdą może te co mają unoszony dach, zwłaszcza T4 bo są nieduże.
Swoją drogą nieźle ździerają takie same auta, 4 koła, podobna masa i ilość pasażerów a cena albo 15zł albo 40zł :!:

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2015-06-28, 17:55   

nie wystarczy na magnetycznych naklejkach napisać bus i obkleic auto przed wjazdem na kemping. Wazne aby napis był BUS a nie BUC bo wtedy nic z podchodów za 20 zł dziennie :-/ :evil: :bigok

Odpowiedz do tematu