Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wypad na 4 dni do cro-polećcie cos(istria)
Autor Wiadomość
IAAN 
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Piwa: 31/9
Wysłany: 2014-08-18, 22:52   

właśnie wróciłem z Chorwacji byłem na 3 kempingach Laterna kamper 2 dorosłych i 2 dzieci 7 i 9 lat stałem na 2 palcerach 1 noc konfort i 6 na standart zapłaciłem
360,46 euro kemping ok warunki super
byłem na Amarin za 4 dni 202 euro jednak tu to nieporozumienie cena nieadekwatna do standartu plaża, basen ok sam kemping też ok duże palcere na zboczu stałem praktycznie w ostatnim rzędzie na górze ale blisko do plazy i basenów ,rowerkiem blisko do Rovinij ,jednak zaplecze sanitarne to okres chyba póżne lata 80 choć w folderach pisze że odnowiony całkowicie w 2005 roku ciekaw jestem jak tam wygladało wczesniej
że ja tam stałem to nie dziwi ale skąd tam i za co płacili tyle ci niemcy i holendrzy tego nie wiem
byłem też poraz kolejny na Polari z drugiej strony Rowinij za dobę na kamper stopie zapłaciłem 38 euro ,na kemping nie wjeżdrzaem bo założenie miało byc takie że zostajemy 2 dni a na camper stop mozna max 48 godzin i jest taniej ok 14 euro na dzień
musze przyznać że od tamtego roku pośli z rozmachem przebudowali miejsca na których można było stać bez ładu i składu na palcere ,pobudowali domki letniskowe ,jednym słowem pośli w dobrym kierunku ,w drugim dniu popołudniu zaczeło padać więdz wyjechałem z cempingu szerokim łukiem do Niemiec i do domu
wyjechałem z domu 2 wróciłem 18, jeden dzień do południa padało ,woda w morzu wyjątkowo ciepła jak na Istrię
Postaw piwo autorowi tego posta

DarKu 
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford E450 Chateau Thor 31L
Piwa: 9/10
Wysłany: 2014-08-19, 10:24   

Tez bylem na Lanterna jedna noc, strefa K to fajna strefa, bez tlumow i nad samym morzem, niestety noc kosztuje 68 euro, kamping tak jak piszesz czysty i zadbany, za strefa K objezdzajac jakies 5 km jest duzo dzikiego miejsca pod sciana skalna, za mna jak robilem zdjecie jest zejscie do wody, jest to zatoka,nie wiem czy mozna tam kamperowac na dziko, ja nie probowalem ze wzgledow technicznych, wciaz mam problem z zasilaniem 12v ktore sie wylacza i w tym przypadku lodowka nie chlodzi.

Ogolnie zauwazylem ze Istria jest dosc droga w porownaniu do pozostalych czesci Chorwacji, srednio nocleg na 2+2 wychodzi okolo 50 euro wzwyz, na Krk placilismy 33 euro, dzieci maja gratis do 10 lat w Kamo Skrila, sanitariaty sa nowe i niejeden kamping moglby pozazdroscic im tego, teraz jestesmy w Sukosan na prywatnym kampingu, niestety do plazy trzeba podejsc 100metrow :szeroki_usmiech i placimy tu za noc 18 euro.

IAAN 
weteran

Wysłany: 2014-08-19, 12:23   

ja byłem na Laternie w strefie G jedną noc musiałem się przenieść bo parcela była zarezerwowana i A standart
G od A różniła się tym że nie było żywopłotu pomiędzy parcelami ale parcele były numerowane miałem wodę i prąd na miejscu i jakieś 300 m2 wolnego terenu wokół ,stałem na przedostatniej parceli ostatnia była wolna wokół las do plaży jakieś 100 m z górki do łazienek ok 50m
płaciłem ok 50 euro za noc

miejsce.JPG
Plik ściągnięto 3333 raz(y) 61,26 KB

DarKu 
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford E450 Chateau Thor 31L
Piwa: 9/10
Wysłany: 2014-08-20, 16:25   

W dniu kiedy przyjechalismy mieli awarie systemu komputerowego i nie wiedzieli co maja zarezerwowane a co nie, pani nas poinformowala ze kolega poszedl rozpoznac miejsca standardy ktore sa wolne i za 20 minut bedzie mozna zaparkowac auto, po 30 minutach uslyszelismy ze jeszcze 10 minut musimy poczekac, po kolejnych 20 minutach juz nie uslyszelismy ile trzeba czzekac, w sumie chyba czekalismy okolo 2 godzin, w koncu stwierdzilismy ze pojedziemy na okoliczne kampingi, niestety cena nie byla adekwatna do standardu kempingow wiec wrocilismy na Lanterna kamping, system w tym czasie juz dzialal, niestety uslyszelismy ze nie maja juz wolnych miejsc choc wczesniej pani nas zapewniala ze miejsc wolnych jest pod dostatkiem, otrzymalismy jedno wolne miejsce na jedna noc, zrezygnowani cena oraz obsluga ktora sama w sumie doprowadzila do chaosu przez niedzialajacy system i sami nie wiedzieli co maja mowic ludziom wciaz oczekujacym postanowilismy wyjechac z tamtad, lecz sam kamping byl fajny.

Johny_Walker 
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Piwa: 45/20
Wysłany: 2014-08-20, 17:22   

Obserwowałem pogodę na Istrii i północnej Chorwacji od połowy lipca. Ogólnie tam większość czasu było kiepsko. Dziś są burze.
https://www.facebook.com/...?type=1&theater

IAAN 
weteran

Wysłany: 2014-08-20, 19:08   

byłem na Istri od 4 sierpnia do 16
5 padało do ok 14 godziny ,zaczeło padać ok 12 godziny więc wyjechaliśmy w drogę do domu
woda w morzu wyjątkowo ciepła a ostatni tydzień w okolicach Rovinij powiedział bym że wyjątkowo ciepła
Ja jestem zadowolony z opalenizny i wyjazdu

tom-cio 
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Piwa: 68/144
Wysłany: 2015-07-02, 21:29   

Podniose,znowu mi Chorwacja po glowie lata.Panowie wiecie,czy twn camperplatz za 15 euronow dalej czynny? :spoko

Odpowiedz do tematu