Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?
Autor Wiadomość
Bronek 
Kombatant

Piwa: 475/981
Wysłany: 2015-06-29, 10:35   

Przy E 75 Cserkesolo sa w odl. 40 km . Uwaga radary w miejscowościach Grzegorzaleksa trafili .
Nie jestem specjalistą od Term ,
Ale byłem zadowolony z kempingu
Dzieciaki tez będą zadowolone , bo baseny są OK .
Postaw piwo autorowi tego posta

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2015-06-29, 12:28   

Niee.....no ludzie to wy chcecie jechac w szczycie sezonu turystycznego w Grecji i mażą wam się "dzikie plaże".Do głowy by mi nie przyszło wpaść na taki pomysł. Ścisk i komercha jak to napisał kolega będą wszech obecne i należy o dzikiej plaży w tym czasie zapomnieć tak szybko jak o przymrozkach w tym okresie w Grecji. Owszem da sie znaleść dziką plażę ,ale dojazd do niej dla kampera jest wykluczony.Stromizna i szuter umożliwiają wjazd tylko pojazdom 4X4 i to o określonej masie. Na Chalkidiki na pierwszym palcu znaleźliśmy piękną dziką plażę ,ale jak pisałem wjazd do niej tylko w jedną strone bez powrotu tak był stromy.Tam gdzie sie da normalnie dojechać jak nie ma turystów,to są obozowiska cyganów różnej maści i narodowości,lub plaże tłumnie odwiedzane przez samych Greków.I śmiecących potwornie .Sterty butelek,po napojach,papierów i innego dziadostwa. Jak zobaczycie to przyznacie mi rację. Wszystko o tej porze można znaleść po za dziką plażą,ciszą ,spokojem i prywatnością.Za tym należy jechać jak już pisałem we Wrześniu,Październiku,po wakacjach :spoko

Mork 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato III 2008 r. 2.3 Chausson
Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2015-06-29, 13:23   Dzikie plaże...

Witam,

ja nie mam innej opcji bo dzieciaki do szkoły normalnie śmigają, więc dla mnie niestety tylko ten czas wchodzi w grę, ale też nie nastawiam się na dzikie, puste plaże, to znaczy nie spodziewam się. Mam nadzieję jednak że w związku z problemami będzie troszkę luźniej.
Pozdrawiam,
Adam

krzysmoc 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FFB EUROPA 650 PEUGEOT J5
Nazwa załogi: krzysmoce
Otrzymał 8 piw(a)
Wysłany: 2015-06-29, 15:36   

WINNICZKI napisał/a:
Niee.....no ludzie to wy chcecie jechać w szczycie sezonu turystycznego w Grecji i mażą wam się "dzikie plaże".Do głowy by mi nie przyszło wpaść na taki pomysł. ....................................Za tym należy jechać jak już pisałem we Wrześniu,Październiku,po wakacjach :spoko

Tomek nie zgodzę się z Tobą. Nawet w szczycie sezonu można znaleźć w Grecji spokojne miejsca (nie mówię o pustych "dzikich" plażach) czyli takie gdzie ilość ludzi jest do ogarnięcia a poziom komercji jest do zniesienia. Niestety Olimpic Beach takim miejscem nie jest i raczej zniechęca do wyjazdów do Grecji (ale to oczywiście kwestia osobniczych standardów i oczekiwań a jeśli moje są zbyt wysokie to sorki - nic nie poradzę).

WINNICZKI 
Kombatant

Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Piwa: 76/86
Wysłany: 2015-06-29, 22:04   

Ale tam jest piasek,i można jak człowiek wejść do wody,a nie na czworakach z bijącymi kamolcami po kostkach. Jak już wszędzie ludzi tłum to niech chociaż będzie przyjemnie leżeć na piasku .

Ryszard O. 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Transit Ferber Reisemobile Stromboli
Wysłany: 2015-07-03, 14:18   

Witaj bryzby, mu ruszamy w kierunku Lefkady w poniedziałek 6 lipca. Lecimy przez Czechy, Słowację, Wegry (postój na termach), Chorwacja (kilka nocy), Czarnogóra (Kotor, Ulcinj), Albania (Szkodra, Ksamil) - Lefkada. Noclegi w ciekawych miejscach. Mamy 20 dni. Pozdrawiam

bryzby 
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Granduca 2,8 JTD
Nazwa załogi: bryzby
Piwa: 5/6
Wysłany: 2015-07-03, 20:19   

Ryszard O. napisał/a:
, mu ruszamy w kierunku Lefkady w poniedziałek 6 lipca.

Nam jak pisałem zależy na Bułgarii i Rumunii a następnie Grecja, wyruszamy 8 lipca. :spoko :spoko

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 107/7
Wysłany: 2015-07-12, 13:44   Re: Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?

Mork napisał/a:

podjęliśmy decyzję, że lecimy kamperkiem do Grecji. Wyjazd pewnie od początku lipca i w sumie doszliśmy do wniosku, że może jakaś ekipa również jedzie w tym kierunku, może w kupie by było raźniej.

Będę brutalny - nie byłoby raźniej :wyszczerzony: "Kupą" można jechać z rodziną, jeżeli trzeba, albo z bardzo wypróbowanymi przyjaciółmi. Jazda z obcymi osobami jest bez sensu. To że ktoś inny ma kampera nie znaczy że poza tym Cokolwiek was łączy. Jedziesz na wakacje, co cię obchodzą potrzeby i upodobania kulinarne, cielesne, życiowe i inne jakichś obcych ludzi ? 8-) To nie wczasy z fwp w Kołobrzegu :wyszczerzony:

Bajaga&Instruktori

galileo 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Burstner Fiat Ducato
Nazwa załogi: rodzinnka1
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2015-07-12, 21:42   

Witam w dniu 17.07 jedziemy w kierunku Dubrownika chętnie się podczepimy pod jakąś karawanę
Fiat Ducato Burstner 2,8 jtd szybkość przelotowa 110-130 wyjazd z Gdyni

krzysmoc 
doświadczony pisarz

Otrzymał 8 piw(a)
Wysłany: 2015-07-12, 22:46   Re: Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?

[quote="Bajaga"]
Mork napisał/a:

Będę brutalny - nie byłoby raźniej :wyszczerzony: "Kupą" można jechać z rodziną, jeżeli trzeba, albo z bardzo wypróbowanymi przyjaciółmi. Jazda z obcymi osobami jest bez sensu. To że ktoś inny ma kampera nie znaczy że poza tym Cokolwiek was łączy. Jedziesz na wakacje, co cię obchodzą potrzeby i upodobania kulinarne, cielesne, życiowe i inne jakichś obcych ludzi ? 8-) To nie wczasy z fwp w Kołobrzegu :wyszczerzony:

Nie masz racji kupą jest raźniej. Im większa "kupa" tym lepiej. Po pierwsze zawsze znajdziesz chętnych żeby posiedzieć i napić się wina, zawsze ktoś pójdzie nad morze itd natomiast jak nie masz ochoty to się wyłączasz na czas pewien z obiegu i tyle. Jazda kupą nie oznacza niewolnictwa tylko zapowiedź fajnej zabawy. Moje zdanie poparte jest sporym doświadczeniem (najlepiej wspominam wyjazd na 8 aut).

PS Dodatkowym plusem jest: w kupie siła. Kolega oddalił się na chwilę i aborygen wjechał mu w tyłek gdy on zahamował przed skrzyżowaniem a policja z jakiegoś dziwnego powodu nie rozumiała co się do nich mówi i zmierzała do ukarania go mandatem. Gdy pojawiliśmy się w liczbie kilkunastu osób i rozmawiając w kilku językach łącznie z łamanym aborygeńskim sprawa ułożyła się w jedyny zgodny z prawdą sposób.

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 199/112
Wysłany: 2015-07-13, 11:17   Re: Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?

[quote="krzysmoc"][quote="Bajaga"]
Mork napisał/a:
Jazda kupą nie oznacza niewolnictwa tylko zapowiedź fajnej zabawy. Moje zdanie poparte jest sporym doświadczeniem (najlepiej wspominam wyjazd 8aut

Co do zabawy to powinna być przednia ile uczestników tyle pomysłów :lol:

Co do jazdy no to według mnie juz mniej zabawnie chyba ze każdy dojeżdża do umówionego punktu sam.
Jazda tak dużą grupą z omijaniem kempingów to juz duże wyzwanie logistyczne bo nie wszyscy mają takie same oczekiwania chyba,ze grupa spotkała się na paru wyjazdach w kolo komina wczesniej
Najlepsza opcja to wyjazd w 2-3 kampery max.

Jazda paroma samochodami do wyznaczonego punktu a paroma kamerami to nie to samo

Jary70 
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
Piwa: 18/13
Wysłany: 2015-07-13, 12:12   Re: Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?

[quote="Bim"][quote="krzysmoc"]
Bajaga napisał/a:
Mork napisał/a:
Jazda kupą nie oznacza niewolnictwa tylko zapowiedź fajnej zabawy. Moje zdanie poparte jest sporym doświadczeniem (najlepiej wspominam wyjazd 8aut

Co do zabawy to powinna być przednia ile uczestników tyle pomysłów :lol:

Co do jazdy no to według mnie juz mniej zabawnie chyba ze każdy dojeżdża do umówionego punktu sam.
Jazda tak dużą grupą z omijaniem kempingów to juz duże wyzwanie logistyczne bo nie wszyscy mają takie same oczekiwania chyba,ze grupa spotkała się na paru wyjazdach w kolo komina wczesniej
Najlepsza opcja to wyjazd w 2-3 kampery max.

Jazda paroma samochodami do wyznaczonego punktu a paroma kamerami to nie to samo

Kupą raźniej i zabawniej ale jest jeden warunek: trzeba eliminować tzw Biorców. Biorca to "Cwaniak" jak go poczęstujesz paroma kieliszkami, przyjdzie nad ranem zawinie flaszkę ze stolika i paliwo spuści. Coś się należy, to samemu Biorcy należy się wszystko to co przygotowane dla wszystkich, wyrzuci bo sam nie zeżre, ale do kampera zawinie - znacie takich ?. :spoko

krzysmoc 
doświadczony pisarz

Otrzymał 8 piw(a)
Wysłany: 2015-07-13, 12:28   

Patologia jest wszędzie ale w takim przypadku trzeba być asertywnym - WON!!!!!!!!!!!

Bronek 
Kombatant

Piwa: 475/981
Wysłany: 2015-07-13, 14:04   

Kupą lepiej na wiejskiej zabawie, to pewne

Generalnie kupą lepiej, jak towarzystwo "tronkowe', to pozwala wytłumaczyć dlaczego chlamy codziennie.... : bo to Rysiek, bo to Czesiek, Bronek , i w ogóle trzeba. , bo nie wypada(vide- zloty i spotkania )
Taką kupę uwielbia pewna część podróżników :mrgreen:

Kupą bezpieczniej, też prawda

Kupą bardziej męcząco, też fakt., i to może komuś się podobać, czują sie mocniejsi (to tzw żołnierze)

Pomimo powyższych pewnych zalet..... nie lubię kupy. :!:

Gdy potrzebowałem, ją zrobić...... zawsze znajdzie się możliwość przy pewnym wysiłku stworzenia kupy na bierząco.
Kupę można zrobić wszędzie. :pifko

Powiem więcej : Stara kupa utrudnia powstanie nowej kupy.

A ta mogła by być milsza? ładniejsza itp.

" Nie każdy kto cię z kupy wyciągnie, jest twoim przyjacielem" np. jak lis dla wróbelka.

Dlatego znoszę kupę krótko, i tylko w celu ustalonym dla pewnego zadania.
Wypoczynek nie jest tym zadaniem, natomiast może to być element wypoczynku.

Po trzech dniach kupa staje się dla mnie właśnie kupą :bajer

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 351/396
Wysłany: 2015-07-13, 14:20   

Pierwszy raz zgadzam się z Bronkiem.Barbara

Odpowiedz do tematu