Miejscówki dla kampera w Polsce - FREE lub prawie ... |
Autor |
Wiadomość |
koder
Kombatant (statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 10 Lis 2010 Piwa: 188/87 Skąd: Będzin
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2015-06-12, 22:04
|
|
|
PRZYBYŁ NOWY KAMPERPARK FREE
...i to nad jeziorkiem
miejscówka 349
|
|
|
|
|
 |
yuras
weteran
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Piwa: 46/51 Skąd: 16 km od Pekinu
|
Wysłany: 2015-06-13, 10:08
|
|
|
[quote="BIORCA"]PRZYBYŁ NOWY KAMPERPARK FREE
...i to nad jeziorkiem
miejscówka 349
W lipcu sprawdzę tą miejscówkę. |
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2015-06-13, 10:47
|
|
|
[quote="yuras"] BIORCA napisał/a: | PRZYBYŁ NOWY KAMPERPARK FREE
...i to nad jeziorkiem
miejscówka 349
W lipcu sprawdzę tą miejscówkę. |
yuras.... czy fota w Twoim podpisie to okolice Sztutowa i stoisz na 128 ??? Jakoś znajomy widoczek , po drugiej stronie kanału ostatnio naniosłem 323 jeśli to jest to miejsce ???
czekam na recenzje z 349 ciekawe ile jeszcze lat będzie free , jak z unijnej kasy to przez 5 powinno być za darmoszke |
|
|
|
|
 |
yuras
weteran
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Piwa: 46/51 Skąd: 16 km od Pekinu
|
Wysłany: 2015-06-13, 22:17
|
|
|
BIORCA, Tak to ujście Wisły Królewieckiej.Po drugiej stronie jest Kobyla Kępa.Wodowałem tam jachcik żeby popływać na zalewie.Nad morze jest 0,5 h rowerem,jak ktoś lubi piach i zimną wodę. Rybki biorą jest cisza i spokój .Ale tam nawet psy dupami nie szczekają, a wrony nie dolatują. |
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2015-07-02, 12:34
|
|
|
czy ktoś wie jak wygląda aktualnie sprawa dostępności parkingu u ujścia Rzeki Czerwonej w Wieniotowie (gm.Ustronie Morskie)
Znajomy karawaningowiec odwiedził to miejsce na początku czerwca i twierdził że zastał tam kampery. Ponoć nikt ich nie kontrolował i nie dawał mandatów. Może ktoś to potwierdzić bo czerwiec to jeszcze nie sezon i potem może się wszystko zmienić ... |
|
|
 |
Czarna i Krzysiek
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,5 D 87` Zabudowa Dethleffs
Nazwa załogi: Żółwiki :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2015 Piwa: 29/24 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 2015-07-02, 12:57
|
|
|
A ja mam pytanie na temat miejscówki 186, Zalew Wióry, czy można się w nim kąpać i jak wygląda czystość wody ?? Z góry dziękuję za odpowiedź |
_________________ Czarna i Krzysiek
z dzieciakami
Fiat Ducato 2,5 D Pełnoletni |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2015-07-03, 10:49
|
|
|
SHADI napisał/a: | matro napisał/a: | czy ktoś wie jak wygląda aktualnie sprawa dostępności parkingu u ujścia Rzeki Czerwonej w Wieniotowie (gm.Ustronie Morskie) |
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale miejsce jest jakie było i parking także. Jeżeli pytasz o to czy w godzinach wieczorno-nocnych zajeżdża tam Policja to nie wiem, lecz jeżeli chodzi o mandaty to niby za co? Jeśli chcesz to mogę jutro podjechać o obadać sprawę oznakowania tego miejsca. |
Chodzi o to miejsce , w 2011 było hitem
http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=90 |
|
|
 |
qdlaty_78
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Beisl 94'
Nazwa załogi: Ekipa z BAZYLA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Lip 2013 Piwa: 19/22 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-07-03, 11:01
|
|
|
matro napisał/a: | SHADI napisał/a: | matro napisał/a: | czy ktoś wie jak wygląda aktualnie sprawa dostępności parkingu u ujścia Rzeki Czerwonej w Wieniotowie (gm.Ustronie Morskie) |
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale miejsce jest jakie było i parking także. Jeżeli pytasz o to czy w godzinach wieczorno-nocnych zajeżdża tam Policja to nie wiem, lecz jeżeli chodzi o mandaty to niby za co? Jeśli chcesz to mogę jutro podjechać o obadać sprawę oznakowania tego miejsca. |
Chodzi o to miejsce , w 2011 było hitem
http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=90 |
W zeszłym roku byłem tam trzy razy. Całodniowe postoje osobówką. Mijał nas codziennie traktor - śmieciarka i nic. Nikt nie przyjechał. Traktor wjeżdżał tam omijając szlabany tak jak ja.Większość parkowała po prawo przed mostem na łące przy rzece. |
|
|
|
 |
rigg
stary wyga

Twój sprzęt: Benimar Tessoro 468 NK
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lis 2014 Piwa: 26/14 Skąd: Kaszubowo
|
Wysłany: 2015-07-03, 16:38
|
|
|
SHADI napisał/a: | Chyba dopiero teraz złapałem, że chodzi Wam o wjazd obok barier aby podjechać pod samą plażę bądź rzeczkę.
Nie radzę. Policja może i nękać nie będzie ale teraz Urząd Morski zaczyna swoją letnią działalność a oni się nie patyczkują. Będzie słono.
Swoją drogą to po coś te bariery są prawda? Więc czemu tak "po Polsku" szukamy jak je objechać i tym samym "zadrwić" z zakazu z tych co te bariery po coś tam stawiali... ? |
Podobnie jest na Półwyspie Helskim, poza sezonem wjeżdżamy gdzie chcemy na plażę, ale teraz ..Urząd Morski kosi z obu stron! |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2015-07-03, 21:20
|
|
|
SHADI napisał/a: | Chyba dopiero teraz złapałem, że chodzi Wam o wjazd obok barier aby podjechać pod samą plażę bądź rzeczkę.
Nie radzę. Policja może i nękać nie będzie ale teraz Urząd Morski zaczyna swoją letnią działalność a oni się nie patyczkują. Będzie słono.
Swoją drogą to po coś te bariery są prawda? Więc czemu tak "po Polsku" szukamy jak je objechać i tym samym "zadrwić" z zakazu z tych co te bariery po coś tam stawiali... ? |
Mentorstwo też jest takie polskie .
Uchwała była w 2008 roku, szlaban postawili w 2012. Po prostu pytałem bo może coś się zmieniło. Do wyboru jest jeszcze parę fajnych miejsc choć te było najlepsze
Jak to KrzysztofCZ mawiał ...ahoj przygodo Do zobaczenia |
|
|
|
 |
Czarna i Krzysiek
weteran

|
Wysłany: 2015-07-06, 22:48
|
|
|
Tak jak obiecaliśmy, dodajemy nowe miejscówki sprawdzone przez nas osobiście na podczas trasy wakacyjnej, którą właśnie realizujemy
I tak, Miejsce przy Kamieniołomach w Szydłowcu. Można podjechać praktycznie pod sam kamieniołom. Kąpać się nie można, ale miejsce ciche, spokojne i urokliwe. My zrobiliśmy tam krótki postój na obiad i odpoczynek.
GPS: 51.21332 20.85717
Zdjęcia:
Miejsce drugie, również nad wodą, niestety bez możliwości kąpieli. Nad zalewem w miejscowości Wąchock. Z dala od ulicy, są altany ze stolikami i ławkami, miejsce na ognisko. Cicho i spokojnie. Dzisiaj tutaj nocujemy. Dojazd z drogi asfaltowej drogą polną, ale twardą, chociaż nieco dziurawą.
GPS: 51.08183 21.00854
Zdjęcia:
 |
z dzieciakami
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2015-07-06, 23:09
|
|
|
Dziękuję
357 i 358 to Wasze miejscówki |
|
|
|
 |
Czarna i Krzysiek
weteran

|
Wysłany: 2015-07-08, 22:10
|
|
|
Kolejne miejsce, właśnie przez nas testowane
Miasto Tarnobrzeg, miejsce nad samym jeziorem przy plaży miejskiej. Dojazd drogą asfaltową, piaszczysta plaża, baaardzo czysta woda, można się kąpać. Wjazd teoretycznie płatny 6 PLN, jednak my byliśmy po 19.00 i już nikt opłat nie pobierał. Wieczorem zapukała do drzwi Policja, spytała jak długo będziemy stać, czy wszystko OK, pożyczyli spokojnej nocy i pojechali. Miejsce godne polecenia, piaszczysta plaża i naprawdę bardzio, ale to bardzo czysta woda.
GPS: 50.55087 21.63711
Zdjęcia:
 |
z dzieciakami
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Czarna i Krzysiek
weteran

|
Wysłany: 2015-07-14, 00:19
|
|
|
Biorca chyba na urlopie, ale My nie próżnujemy Kolejne miejsca osobiście przez Nas sprawdzone
I
Kłodzko, parking obok straży pożarnej, prawie u podnóża twierdzy Kłodzko. Staliśmy tam jedną noc i pól dnia. Spokojnie, w cieniu.
GPS: 50.43958 16.64935
Zdjęcia:
II
Duszniki Zdrój. Miejscówka nad Czarnym Stawem, po drugiej stronie. Na jednej jest przystań z rowerami wodnymi, barem itp. Po drugiej stronie, parking, zadrzewiony, spokojny. Jedynymi osobami, które go odwiedzają są wędkarze. Cicho, spokojnie, bezpiecznie i w cieniu. Spaliśmy tam jedną noc.
GPS: 50.38724 16.37664
Zdjęcia:
III
Błędne Skały. Parking leśny przed wjazdem na Błędne Skały. W lesie, na wysokości prawie 800m n.p.m. Miejsce na ognisko, toalety, wyjątkowo czyste !!!. Nie muszę pisać o walorach widokowych :-) Cicho i spokojnie.
GPS: 50.46119 16.30979
Zdjęcia
Pozdrawiamy i pewnie będzie tego on Nas więcej ;-) |
z dzieciakami
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |