Przesunięty przez: Pawcio 2018-08-14, 14:36 |
Gdzie "koczować" Kraków |
Autor |
Wiadomość |
qdlaty_78
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Beisl 94'
Nazwa załogi: Ekipa z BAZYLA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Lip 2013 Piwa: 19/22 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-07-11, 00:45 Gdzie "koczować" Kraków
|
|
|
Jak w temacie, moja luba ma szkolenie w Krakowie od środy do piątku. Uzgodniliśmy że może pojedziemy całą bandą kamperkiem. Trzy dni opękamy w Krakowie a na łyk-end udamy się w okolice Zakopanego. I teraz od Szanownego grona kolegów i koleżanek oczekuje masy propozycji gdzie stanąć by było sympatycznie i nie drogo.
Sprawdziłem dwa kempingi i wychodzi za naszą trójkę , dwójkę bo młody za free jeszcze, jakieś 80-90pln. To chyba drogawo. |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2015-07-11, 10:42
|
|
|
Ponieważ jest z Wami male dziecko,to tylko kemping.Dorosle osoby,parking za 50 zl w centrum krakowa ul,Karmelicka duzy parking na tylach woj.bibl.publoicznej.Rowniez firma camperowa Elkamp ma letem platny parking całodobowy. |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2015-07-11, 10:43
|
|
|
O co chodzi z tym małym dzieckiem i koniecznością mieszkania na kempingu? Nie rozumiem. |
|
|
|
 |
Czarna i Krzysiek
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,5 D 87` Zabudowa Dethleffs
Nazwa załogi: Żółwiki :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2015 Piwa: 29/24 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 2015-07-11, 10:45
|
|
|
My byliśmy w Krakowie dwa dni temu. Bardzo drogo. Parking pod Wawelem za kampera 80zl doba, dalej od starówki taniej, ale ponizej 60 nic nie znaleźliśmy. Darmowych miejsc raczej brak, Odnośnie kempingów nie powiem, bo My nie korzystamy |
_________________ Czarna i Krzysiek
z dzieciakami
Fiat Ducato 2,5 D Pełnoletni |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2015-07-11, 11:01
|
|
|
A okolicę kopca Kościuszki? Trochę dalej od centrum ale parkingi za free no i widoki piękne szczególnie nocą. |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2015-07-11, 11:52
|
|
|
Zbigniew Muzyk napisał/a: | Ponieważ jest z Wami male dziecko,to tylko kemping. |
Basiu....niestety z Twojej wypowiedzi wyłoniło się ŚREDNIOWIECZE . Uwierz, następne pokolenie już się tak nie obsrywa z małymi dziećmi .choć i takich kilku się znajdzie |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2015-07-11, 21:25
|
|
|
qdlaty_78, szukasz raczej miejsc całkiem darmowych czy np. parkingu strzeżonego czy po prostu campingu? Faktycznie w Krakowie z campingami lekko nie jest, polecał bym camping Clepardia, połączenia do miasta są bardzo dobre a camping w przyzwoitym standardzie:
http://www.clepardia.com.pl/pl/campsite
Jeśli chodzi o parking strzeżony, to zamiast szukać pod Wawelem czy w okolicach ścisłego centrum, polecał bym np. parking przy ulicy Dajwór. Ostatnio ktoś z forum tam stał i nawet dogadał się w kwestii prądu. Jest to w sercu Kazimierza, dzielnicy którą też baaaardzo warto zobaczyć, a do centrum jest dwa kroki na nogach lub szybciej - tramwajem dwa-trzy przystanki. Co do cen - musisz zadzwonić:
http://parking-krakow-centrum.vizz.pl/dajwor.html
Jeśli chodzi o stanie za darmo, mogę polecić tylko kilka miejsc których osobiście nie sprawdzałem (jak się tu mieszka to nie bardzo jest potrzeba żeby stawać kamperem na dziko). Spokojne i godne polecenia są okolice zalewu Bagry, ulica Kozia, parkingi przy osiedlu czy przy klubie żeglarskim Horn. Blisko do tramwaju więc łatwo dotrzeć do centrum a można też skorzystać z zalewu Bagry jeśli pogoda pozwoli.
http://www.openstreetmap....50.0344/19.9921 |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
rjas
stary wyga

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 25/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: 2015-07-11, 22:03
|
|
|
Jest jeszcze kemping Smok - http://www.smok.krakow.pl. Nigdy tam nie byłem więc ciężko coś powiedzieć, jakkolwiek z Clepardii bliżej do centrum.
Jeśli szukacie czegoś darmowego, to coś podpowiemy.
Dulare - z tego co widzę to jesteśmy prawie sąsiadami - ja dwie wioski dalej |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/85 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2015-07-11, 22:49
|
|
|
Ha..... stanie w Kraku temat rzeka,ale spróbuję i ja coś konkretnego.
1). Parking pod Tesco przy ul.Kapelanka (ulubione miejsce do nocowania przez grupy włoskich kamperowiczów.
2).Wszystkie stacje benzynowe pierwsza przy ul.Księcia Józefa Orlen wzdłuż stacji benzynowej biegnie ul.Wioślarska lub na samej stacji,lub koło stacji jest hotel Eva ma miejsce gdzie spokojnie można przycupnąć(pytać w recepcji)-mieszkam 800 metrów od tego miejsca w razie problemów dzwonić podjade pomoge.
3)Kemping Smok uwaga zawsze był malarycznie drogi myślę ,że i w tym roku podobnie.
4)Plac na Stawach na Salwatorze za placem jest parking dla kupujących, bezpłatny w nocy chyba do 10 rano Jeden miejscowy kamper-blaszanka śpi tu na co dzień.Rano może być troche głośno przyjeżdżają straganiarze z towarem.
5)można spróbować podjechać na samą górę kopca Kościuszki w forcie po austryjackim jest radio RMF na dziedzińcu jest miejsce pytać na portierni może w nocy nikt nie będzie protestował. Te wszystkie miejsca są oddalone jakieś 2 kilometry od rynku i bez strefy w dzień. po za Placem na Stawach.
6.Troche dalej od centrum okolice kempingu Smok w Przegorzałach jest odcinek "starej drogi"równoległej do nowej ,ale oddalonej o 20-30 metrów.Spórzcie najpierw w google jak to wygląda ,może być troche głośno od drogi ,ale miejscówka pod starym kasztanem super.Wjeżdrzając w ul.Jodłową po prawej stronie jest sklep"Jubilat" spożywczy , a za nim parking asfaltowy,parking rano służy do podjazdu zaopatrzenia ,ale jest na tyle duży ,że jak staniecie po drugiej jego stronie to nikomu nie będziecie przeszkadzać.Sklep czynny od 6 rano i fajnie zaopatrzony ,a ceny troche wsiowe czyli dużo taniej niż w centrum. Miałem kampera piszę jak sam miał bym tam stawać. czyli za free. Jak coś tel w awatarze dzwońcie ,podobnych miejsc w okolicy mnóstwo,tylko długo by tłumaczyć jak dojechać. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 358/407 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2015-07-11, 23:17
|
|
|
To ja się puknelam w głowe ,przeciez my parkujemy i spimy pod Parkiem Wodnym na Dobrego Pasterza, oczywiście kamperem ,jeszcze nigdy nam nie zwrócono uwagi,z tym ze mamy wymowke,rano basen,a mamy karnety miesięczne do aqva parku,ale widujemy tam kampery inne tez.Zaraz jest nowy Auchen,no i Multikino.Barbara :haha:Ps właśnie jutro tam podjedziemy bo ja nie lubię wczas wstawać a o 8 mam aqva aerobik,no i Lidl rano o 7 ważny zakup dla pieska. |
|
|
|
 |
qdlaty_78
stary wyga

|
Wysłany: 2015-07-12, 17:23
|
|
|
Dziękuję za wszystkie propozycję. Gdy dostanę dokładny adres gdzie odbędzie się to szkolenie podpasuję którąś miejscówkę |
|
|
|
 |
maga
weteran

Twój sprzęt: Roller Team Granduca Garage P
Nazwa załogi: Ewa i Maciek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Maj 2007 Piwa: 79/187 Skąd: Zaniemyśl (Wlkp)
|
Wysłany: 2015-07-12, 22:20
|
|
|
Bez problemu staniesz na kilka dni przy sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Łagiewnikach.
Parking dla autobusów pilnowany i na noc zamykany,dojazd od ulicy Tadeusza Motarskiego.
A stamtąd do centrum fajny dojazd - kilka przystanków tramwajem.
Byliśmy tam dwa dni w czerwcu - polecam |
_________________ Pozdrowienia z Pyrlandii !
Czołem wiaruchna kochana !!
 |
|
|
|
 |
Rafał76
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Rimor Katamarano 12p
Nazwa załogi: Górasie
|
Wysłany: 2015-07-13, 08:29
|
|
|
można stanąć na parkingu strzeżonym ul.Dajwor,przy starej synagodze.20 zł doba.pod bokiem masz muzeum techniki,na wawel 15 min. pieszo. |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
qdlaty_78
stary wyga

|
Wysłany: 2015-07-22, 18:17
|
|
|
dulare napisał/a: | Jeśli chodzi o parking strzeżony, to zamiast szukać pod Wawelem czy w okolicach ścisłego centrum, polecał bym np. parking przy ulicy Dajwór. Ostatnio ktoś z forum tam stał i nawet dogadał się w kwestii prądu. Jest to w sercu Kazimierza, dzielnicy którą też baaaardzo warto zobaczyć, a do centrum jest dwa kroki na nogach lub szybciej - tramwajem dwa-trzy przystanki. Co do cen - musisz zadzwonić |
Dzwoniłem bo to bardzo blisko ul. Józefa gdzie odbędzie się szkolenie. Ale pracownik sypnął 50 pln za dobę. W piątek będę rozmawiał z szefem. |
|
 |
|