|
|
|
Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej? |
| Autor |
Wiadomość |
jarek73
weteran
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2014 Piwa: 72/94 Skąd: torun
|
Wysłany: 2015-07-13, 14:49
|
|
|
A ja uważam że dobra kupa nie może być luźna, musi być zwarta.
Nie wierzę w duże kupy, utrzymujące zwartosc przez długi okres czasu.
Członkowie kupy muszą
- ustalić dosyć sztywny plan np. Ile zwiedzamy, ile się byczymy, ustalenie tego na miejscu może być przyczyną konfliktów.
- przeznaczyć na wyjazd podobną ilość pieniędzy inaczej kupa zacznie się rozpadać, ktoś nie będzie chciał jechać autostradą, ktoś na campingu zaostrzedzic, a ktoś codziennie homary w knajpie jadać
- nie może być w kupie dużego pijaka , gdyż większość wypić lubi a permanentne chlonie na wczasach to bez sensu ,mamy przecież weekendy i masę świat.
- kupa musi mieć zbliżone możliwości jeśli chodzi o predkosc poruszania się żaden samiec jeżdżący np 120 km/h nie wybaczy koledze jazdę 80 km/h na długich odcinkach, chyba że wczesniejsza umowa będzie inna
- źle gdy w kupie np. Średnia wieku 50 + pojawia się młoda partnerka samca , który właśnie kupił motor albo cabrio to też może rodzić konflikty
- i jeszcze cała masa rzeczy
To że mamy campery to tylko przyczynek do przyjaźni czy chociaz znajomości,
co często w wielu postach na tym forum możemy zobaczyć
ps.
Ja osobiście choć poznałem nie wielu Was z tego forum żadnego chama nie spotkałem, wręcz przeciwnie |
_________________ DOBA MA 1440 MINUT I ŻADNA NIE WYKORZYSTANA NIE PRZECHODZI NA NASTĘPNY DZIEŃ |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-07-13, 15:00
|
|
|
Czyli każdy robi swoją kupę, na miarę swojej potrzeby.
Kamperowanie w kupie, oznacza pójście za potrzebą. wg. mnie.
Może być przyjemnie?
I Rolig Stones wokół... |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 256/625 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2015-07-13, 17:24
|
|
|
| Najlepiej mieć swoją sprawdzoną niewielką kupę |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 199/112 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2015-07-13, 19:44
|
|
|
| SlawekEwa napisał/a: | | Najlepiej mieć swoją sprawdzoną niewielką kupę |
Sławek może masz rację
swoja hermetycznie zamknięta mniej śmierdzi
Ja tam lubię czasami powąchać czyjąś kupę ale ci z zamkniętych małych kup nie lubią wąchać mojego zapachu
Pozostało mi wąchać swoja kupę samemu |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
|
Wysłany: 2015-07-13, 21:32
|
|
|
Sławcio oczywiście masz rację własna kupa nie śmierdzi. Uważam, że zawsze trzeba trzymać dystans i niezależność, nie muszę katować się z kimś cały urlop i vice versa, jadę dalej i spotykamy się za parę dni w miejscu które nas interesuje jak mamy dalej potrzebę patrzenia się na swoje gęby. Nauczył (uzmysłowił) mi to kiedyś podczas pierwszego wyjazdu nasz forumowy kolega prawdziwy Weteran, niektórzy są tylko Celebrytami ze statusem Weterana.
Fajne przemyślenia Meryl Streep ulubionej aktorki mojej Żonki:
“Nie mam już cierpliwości do pewnych rzeczy, nie dlatego, że stałam się arogancka, ale po prostu dlatego, że osiągnęłam taki punkt w moim życiu, gdzie nie chcę tracić więcej czasu na to, co mnie boli lub mnie nie zadowala. Nie mam cierpliwości do cynizmu, nadmiernego krytycyzmu i wymagań każdej natury.
Straciłam wolę do zadowalania tych, którzy mnie nie lubią, do kochania tych, którzy mnie nie kochają i uśmiechania się do tych, którzy nie chcą uśmiechnąć się do mnie. Już nie spędzę ani minuty na tych, którzy chcą manipulować.Postanowiłam już nie współistnieć z udawaniem,hipokryzją, nieuczciwością i bałwochwalstwem.Nie toleruję selektywnej erudycji, ani arogancji akademickiej.
Nie pasuję do plotkowania. Nienawidzę konfliktów i porównań. Wierzę, że w świat przeciwieństw i dlatego unikam ludzi o sztywnych i nieelastycznych osobowościach. W przyjaźni nie lubię braku lojalności i zdrady. Nie rozumiem także tych, którzy nie wiedzą jak chwalić lub choćby dać słowo zachęty. Mam trudności z zaakceptowaniem tych, którzy nie lubią zwierząt. A na domiar wszystkiego nie mam cierpliwości do wszystkich, którzy nie zasługują na moją cierpliwość.“ Meryl Streep |
_________________ Zawsze w stronę słońca
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
chris_voyager
zaawansowany

Twój sprzęt: BUERSTNER Viseo I 690 G
Nazwa załogi: YaskY
|
Wysłany: 2015-07-14, 21:29
|
|
|
A ja za ten cytacik z Marylki piwko posyłam i pozdrawiam, bo rzeczowy wielce jest i akuratny. Szkoda że Marylka kamperem nie jeździ... fajnie by było spotkać i porozmawiać.
Pozdrawiam
Krzyś |
_________________ https://picasaweb.google.com/yaskytour
http://camper.wschowa24.pl/
Nasz archipelag: Kreta, Thira, Thasos, Samos, Kos, Rodos, Kefalonia, Peloponez, Elefonisos, Naxos, Kithira, Amorgos, Lefkada, Skopelos ... |
|
|
|
 |
Mork
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato III 2008 r. 2.3 Chausson
|
Wysłany: 2015-07-16, 13:10
|
|
|
Widzę że wątek mocno się rozwiną... a my siedzimy sami w naszej rodzinnej kupce na końcu Peloponezu skąd forumowiczów serdecznie pozdrawiamy.
Adam |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2015-07-16, 14:40
|
|
|
| Mork napisał/a: | Widzę że wątek mocno się rozwiną... a my siedzimy sami w naszej rodzinnej kupce na końcu Peloponezu skąd forumowiczów serdecznie pozdrawiamy.
Adam | ,ale napisz coś więcej,jakie miejsca odwiedziles ,czy jesteś na kempingu czy gdzies luzem kolo plazy.Jakie nastroje,czy jest jakaś rożnica miedzy zeszłym rokiem.Pozdrawiam wszystkie plaze Peloponezu Barbara Muzyk |
|
|
|
 |
chemik
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 114/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2015-07-20, 17:06
|
|
|
Pozdrawiamy wszystkich forumowiczow z parkingu na wyspie Kithara czekajac na prom do Kissamo na Krecie. I jak to u grekow kasa kiedys bedzie otwarta ....dokladnie to nikt nie wie...
Zamiescimy troche zdjec' ale to po powrocie
Milego odpoczynku wszystkim |
_________________ Chemik |
|
|
|
 |
chris_voyager
zaawansowany

|
Wysłany: 2015-07-21, 23:09
|
|
|
Wystarczy się wspiąć na górę którą widać z przystani promowej by mieć w zasięgu wzroku kilka ciekawych miejsc na Kitihirze... ale Wy pewnie już jesteście w drodze na Kretę.
Powodzenia. |
Nasz archipelag: Kreta, Thira, Thasos, Samos, Kos, Rodos, Kefalonia, Peloponez, Elefonisos, Naxos, Kithira, Amorgos, Lefkada, Skopelos ... |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-07-22, 15:23
|
|
|
| chemik napisał/a: | | wszystkich forumowiczow z parkingu na wyspie Kithara czekajac na prom do Kissamo na Krecie. I jak to u grekow kasa kiedys bedzie otwarta ....dokladnie to nikt nie wie... | ,po przypłynieciu zaraz jest słynne Balos a na południe 60km w dól Elafonissos.Nalezy zaopatrzyć się w wode na na obu plazach woda prywatna,zamykana na specjalna klodke,Zbysiowi nie udało się uruchomic wody.Woda przy monastyrze.Mysle ze pokochacie Krete tak jak my Nasze dwie relacje winny dużo Wam pomoc.Ciekawa jestem jak długo będziecie na Krecie.Barbara |
|
|
|
 |
chemik
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 114/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2015-07-22, 18:59
|
|
|
Dorwalismy internet ' odpoczywamy na kampie na wschod od knossos, kirhare przejechalismy wzdluz i wszerz, a na krecie bedziemy , az sie znudzi, chcemy ja objechac zgodnie z zegarem, dzieki za informacje o wodzie ! Pozdrowienia! |
_________________ Chemik |
|
|
|
 |
Mork
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato III 2008 r. 2.3 Chausson
|
Wysłany: 2015-07-25, 01:04
|
|
|
| A my dojechaliśmy właśnie do domu ☺ |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-09-03, 21:18
|
|
|
chemik Co z Wami,na Krecie jest wszędzie internet,czemu nie dasz znać.Do nas piszą z Krety,ale w tym roku pasujemy.
wyspy Greckie ale bliżej lądu.Bardzo nam się tęskni za Kreta ale inne wyspy tez piękne,jak zwykle będę pisać. Barbara [/b] |
|
|
|
 |
chris_voyager
zaawansowany

|
Wysłany: 2015-09-03, 23:09
|
|
|
| My właśnie dotarliśmy do Zakopanego i stąd jutro dalej na południe. W tym roku chyba Peloponez. Jutro śpimy u Madziarów. Ktoś może na trasie ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|