|
|
Przesunięty przez: janusz 2015-07-27, 11:33 |
wyjazd na Korfu |
| Autor |
Wiadomość |
jedrek49
weteran badz zawsze usmiechniety
Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Piwa: 50/3 Skąd: Rzeszow
|
Wysłany: 2015-07-15, 14:27
|
|
|
witam ponownie
juz naladowany laptop i dalej do roboty
W poprzednim wejsciu nie napisalem namiarow na te plaze w Spiridon i teraz podaje
GPS N 39 49 10.867 E 19 51 26.719
warto tam zakotwiczyc na pare dni ,dla odwaznych,w nocy cicho,spoko bez ludzi ,chyba ,ze ktos rozbije namiot i mysle,ze jest bezpiecznie ,w nocy nasi ochraniarze nawet nie szczekaly
i kilka kilometrow dalej po Korfu i juz dzika plaza ,ale juz z woda ,natryskiem i niedaleko z malym portem rybackim ,bardzo malo ludzi
,a to miejscowosc plaza Astrakeri GPS N39 47 45.317 E19 45 20.771
plaza piaszczysta ,ciepla woda ,niedaleko knajpki i sklepy,dobry dojazd,przyjemnie ,polecam dla camperowiczow lubiacych camperowac na dziko
po 2 dniach jedziemy dalej ,zwiedzamy Kanal milosci na polnocy wyspy,podjechalismy camperkiem po sam kanal,stojac na parkingu restauracji GPS N 39 47 46.57 E 19.41 56.45
jest co ogladac zwiedzac ,opalac sie na wspanialych kamieniach,mozna tez zostawic samochod na publicznym bezplatnym parkingu,przejazd przez kurort jest ciezki ,jednokierunkowa ulica waska,bardzo duzo barow ,kafejek itp,po kulku godzinc wyjazd w kierunku stolicy regionu czyli do miasta Korfu ,tam znalezlismy plaze z duzym parkingiem ,gdzie rozlozylismy campera ,kapiel w zatoce w goracej wodzie /36stC/piasek ,,mozna isc w wodzie po pas100m w glab zatoki i dalej woda wspaniala,plaza troche brudna ,smietniki nie opruzniane,spalismy tam jedna noc,bylo cicho ,spokojnie
GPS tego miejscs N 39 38 10.182 E 19 52 33.193.blisko do portu,centrum miasta ,zabytkow
rano wyjezdzamy w kierunku Lefkimmi i po drodze stajemy na klifie/w dole plaza ,kolo restauracjii plazy Prasoudi GPS N39 28 45.293 E19 51 42.010
jest super,woda,WiFi z restauracji /daja kod za darmo,dobry internet dobre jedzenie ,super plaze ,trzeba tyko zejsc z klifu na plaze po schodkach
parking darmowy,mozna stac w nocy
dzis jedziemy odwiedzi znajomych mieszkajacych stale na wyspie
pozdrowienia ,jak bedziemy mieli polaczenie internetowe to bede dawal namiary ,miejsc postojowych
Nie opisuje co,jak zwiedzamy,nie opisuje historii zabytkow,miejsc,kazdy jak bezie chcial moze poczytac w internecie ,
pozdrawiam wszystkich cztrajacych ten watek i szcze4golnie dziekuje tym co sluza swa rada i slowem
sliczne dzieki,moze sie kiedys komus to co pisze przydam
ja tez dfziekuje tym z ktorych rad skorzystalismy i bylismy w miejscach ,ktore oni odkryli
jedrek49 |
|
|
|
 |
BaWa
weteran

Nazwa załogi: JaroW
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Piwa: 36/62 Skąd: z kamperlandii
|
Wysłany: 2015-07-15, 18:23
|
|
|
Dzięki za cenne informacje |
_________________ Nie zawsze chce mi się gadać. A jak już mi się nie chce,to zwykle nie odzywam się,dopóki czegoś nie powiem.- P.Coelho
 |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2015-07-15, 20:05
|
|
|
Dzieki Andrzej Zaznaczylam wszystko na mapie,w przewodniku Korfu. Barbara.Nic się nie dzieje zobaczymy czy przeglosuja reformy |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-07-16, 06:39
|
|
|
Na wyspach chyba nic się nie dzieje ale podpytaj te znajoma o sytuacje,oraz czy mogą inne kampery do niej przyjechać na rozmowe,lub porade.Czy ty nie umiesz wklejać zdjeć na dobre śniadanie Barbara |
|
|
|
 |
wędrowiec
weteran

Twój sprzęt: burstner privilege t690
Nazwa załogi: Marzena i Przemek
|
|
|
|
 |
KrzySówka
weteran
Twój sprzęt: Fiat Ducato Autostar
Nazwa załogi: Krzysztof i Iwonka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2015 Piwa: 16/25 Skąd: Mysłowice/Zawiercie
|
Wysłany: 2015-07-19, 09:26
|
|
|
Na pewno Twoje informacje zostaną w przyszłości wykorzystane. Dziękujemy za relacje , pozdrawiamy i czekamy na cd. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy |
|
|
|
 |
BaWa
weteran

|
Wysłany: 2015-07-19, 11:54
|
|
|
| wędrowiec napisał/a: |
Porto Palermo to była najbardziej urokliwa miejscówka. | Napisz coś więcej na ten temat. |
_________________ Nie zawsze chce mi się gadać. A jak już mi się nie chce,to zwykle nie odzywam się,dopóki czegoś nie powiem.- P.Coelho
 |
|
|
|
 |
jedrek49
|
Wysłany: 2015-07-22, 10:40
|
|
|
witam
mamy dzis jako taki internet i jestesmy na duzej kilkukilometrowej plazy miedzy duzym jeziorem a morzem od strony Wloch ,zolty piasek ,plaza dzika,sa male tawerny,sa prysznice,droga do jeziora asfaltowa ,ale miedzy jeziorem a morzem droga jest zwirowa
woda w morzu jest czysta,czasem podloze w morzu kamieniste,mozna spac,camperowaqc ,
wg nas miejsce super na kamperowanie na dziko
a oto namiary gps N39 27 03.880 E 19 52 42.064 polecamy te plaze ,biwakowalismy tam przez 5 dni ,bylo super dla nas i naszych psow
z tamtad ruszylismy do portu w Lewkimmi.Maly port ogrodzony,mozna parkowac cala noc,teren oswietlony
GPS N39 24 55.308 E20 05 49.180
cena przeprawy campera plus 2 osoby to 42 euro,duzo taniej niz do portu Korfu bo tam to koszt 77Euro
czas przeprawy to 1 godz
reasumujac pobyt na Korfu to byl udany i wspanialy ,zwiedzilismy wiele,odpoczywalismy fajnie spokojnie ,bez nieprzewidzianych sytuacji,ludzi bardzo przyjazni,mozna wszystko kupic w sklepach,
tylko co zauwazylismy,to kolejki ludzi rano przed bankami i bankomatami/przewaznie starsi ludzie
Zadnych uchodzcow nie widzielismy,choc duzo jezdzimy roznymi drogami,zycie toczy sie jak w latach poprzednich/jestesmy w Grecji 6 raz/
Po opuszczeniu wyspy stranelismy na ladzie w Ignumentisie ,zatankowalismy paliwo po 1,24 E ruszylismy w kierunku jeziora Ohryd w Macedonii
Wybralismy jazde autostrada i koszt to 12E,jechalo sie super
dotarlismy do Ohrydu i nocowalismy na parkingu tawerny plazowej Kadmo skad widac stare miasto na wzgorzu z kafejki mozna dostac bezplatny WiFi /Kadmoplaza2015 to jest password/w nocy bardzo glosno,bo wszedzie dyskoteki od 23.oo do miasta deptakiem na jeziorem 15 min GPS N41 05 59.92 E20 48 17.99
bylismy tam tylko 1 noc ,bo bylo za glosno do 3 na ranem
rano zwinelimy majdan i pojechalismy wzdluz jeziorai znalezlismy fajne miejsce nad samym jeziorem/5m od wody,na dziko niedaleko bo ok 100m jest camping skad bralismy wode do picia
jest super ,dla nas i psiakow,na miejscu sklep,jest internet z Tawerny Elesec5 o passwordzie Elesec192 GPS N41 02 20.776 E20 48 18.935
woda jest czysta ,ciepla ,troche turystow,brak camperow,dobre jedzenie w restauracjach
narazie tu stoimy i jest fajnie
Paliwo zatankowalismy po 53,5din/l
wszedzie trzeba bardzo uwazac na waskich drogach bo jezdza samochodami i skuterami jak wariaci,scinaja niewidoczne zakrety
Zwiedzamy okolice jeziorai miasto
Nie bede opisywal i przepisywal przewodnikow ksiazkowych i wiadomosci z internetu,kazdy moze znalesc najlepsze informacje z internetu,natomiastpodaje miejsca dobre do parkowania i stania kamperem,miejsca w ktorych stalem i jestem zadowolony,moje dane moga sie przydac lubiacym zycie na dziko a moze i zwolennikom kamperowania na kampingach
jestesmy juz 4 tydziek w drodze ,bez podlaczenia pod prad 230V,mamy baterie sloneczna chyba 100W,czesto wlaczamy TV sat,lodowka chodzi non stop na gaz z przerwa kiedy jedziemy to jest zasilana na 12V z alternatora
pozdrawiam
do uslyszenia z nastepnego polaczenia z internetem w nastepnym miejscu
pozdrawiam spotkanych po drodze kamperowiczow z CT
jedrek49 |
| Ostatnio zmieniony przez jedrek49 2015-07-22, 14:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
BaWa
weteran

|
Wysłany: 2015-07-22, 11:11
|
|
|
Bardzo dziękujemy za cenne informacje. a Masz namiary na tą tawernę Elesec5 |
 |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-07-22, 14:46
|
|
|
| jedrek49 napisał/a: | | cena przeprawy campera plus 2 osoby to 42 euro | BAWA, sprawdzila promy i dawno mowila ze stad jest bliżej i taniej z Lefkimmi. Jedni pisali powyżej post by kupować bilet open w dwie strony.No my jak dotrzemy to będziemy tam miesiąc.Podziwiam ze ty sercowiec a zawsze jedziesz w upały lipcowe.My w 2012 uciekliśmy z Halkidiki do Bułgarii,najgorsze noce,dzien,ja mogę siedzeć w wodzie.Andrzej dziekujemy za wiadomości,nie napisales mi gdzie ta wioska tej znajomej czy nad morzem Ja stawiam Tobie piwko. Barbara |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-07-22, 14:50
|
|
|
| BaWa napisał/a: | Bardzo dziękujemy za cenne informacje. a Masz namiary na tą tawernę Elesec5 | ,czy dobrze stawiasz te pifka,,Andrzejowi postawilas już 2 a pokazane jest w Twoim awatarze ze postawilas jedno.Druga Barbara |
|
|
|
 |
jedrek49
|
Wysłany: 2015-07-22, 14:54
|
|
|
Witam
Uzupelnilem namiary GPS wyzej w poscie
Basiu
moja znajoma mieszka kilkanascie km od Korfu w gorach ,bardzo ciezki dojazd ,napisalem Ci na priv,przeczytaj odpowiedz moja na priv do Ciebie
Dzieki wszystkimza mile slowa,podaje namiary GPS ,moga sie komus przydac,poniewaz ja kozystalem z wielu namiarow podanych przez kamperowiczow CT moze je zmodyfikowalem i korzystam dalej z porad milych czlonkow CT,dziekuje
jedrek49
nie mozna bylo kupic bilety w 2 strony na prom,wtedy na pewno cena byla by lepsza |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2015-07-22, 15:10
|
|
|
Ok ,czytałam ale chodzilo mi o slowo czy nad morzem ,u nas tez upaly ja w bikini rwe maliny,przyszlam do domu się ochłodzić,nasz puszek tez woli w domu bo tu chłodniej.Na j.Ochrydzkim jest miasteczko drewniane na wodzie,tam staliśmy na pozwoleniem kasjera.Czy Wy już wracacie?? a monastyr Neum,a monastyr Bigrodzki najpiękniejszy po Rylskim/w Bulgarii/. |
|
|
|
 |
jedrek49
|
Wysłany: 2015-07-23, 19:25
|
|
|
witam
my jeszcze nie wracamy ,jedziemy przez Serbie ,Rumunie,Wegry
napisze wszystkie dobre miejsca podczas wyjazdu
pozdrawiam
jedrek49 |
|
|
|
 |
jedrek49
|
Wysłany: 2015-07-23, 19:28
|
|
|
witam
Mamprosbe do prowadzacych CT o przeniesienie mojego tematu Wyjazd na Korfu do dzialu Grecja o ile to bedzie mozliwe,zle wprowadzilem moje opowiesci w Jugoslawie
Dziekuje
jedrek49 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|