Woda |
Autor |
Wiadomość |
Romus115
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugot J5 HymerCamp 46
Nazwa załogi: Samotny wilk
Dołączył: 10 Wrz 2015 Postawił 3 piw(a) Skąd: Kraków / London
|
Wysłany: 2015-09-10, 11:38 Woda
|
|
|
Dzień Dobry Wszystkim razem i Każdemu z osobna.
Wreszcie po wielu latach marzeń dopiąłem swego i nabyłem swego "kamperka". Wprawdzie to staroć(1989r) ale wszystko działa bez zarzutu (jak na razie odpukać). Teraz trzeba go przygotować do zimy a tu tyle wody i jak tu się jej pozbyć?? Czy ktoś posiada wiedzę w tej kwestii ?? Zależy mi na spuszczeniu wody by nie pozostała w kranie w łazience i w zlewie kuchennym oraz z bojlera ciepłej wody. Czy są jakieś zawory spustowe? Posiadam instrukcję w języku niemieckim ale przyznaję nie jest to język w którym cokolwiek rozumiem . Za wszelką pomoc będę wdzięczny myślę że temat był wielokrotnie poruszany tylko nie wiem jak go odnaleźć. Z góry za pomoc Wszystkim bardzo dziękuję.
Roman |
|
|
|
|
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga
Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 245/1223 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-09-10, 11:47
|
|
|
Witam |
|
|
|
|
chemik
weteran
Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 115/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2015-09-10, 12:07
|
|
|
witam!
Co prawda n ie posiadam Hymera, tylko Forda, przypuszczam jednak, iż instalacje z tamtego okresu były podobne. U mnie u mnie obok jest kran do spuszczania wody ze zbiornika głównego , kran pod bojlerem. Odkręcam krany w łazience i kuchni, otwieram spusty i wio!
Prawdopodobnie znajdziesz je bez trudu wchodząc pod samochód. Kran przy bojlerze jest obok bojlera.
Ale najlepiej byłoby, jeżeli wypowiedział by się ktoś posiadający taki sam lub podobny model. |
_________________ Chemik |
|
|
|
|
dominik
stary wyga
Twój sprzęt: FIAT DUCATO 2,3 Burstner Nexxo T740
Nazwa załogi: dominiki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Cze 2008 Piwa: 12/18 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2015-09-11, 12:14
|
|
|
A w zbiorniku czystej wody nie masz w dnie korków podobne do tych w umywalce, co do bojlera to powinny być zawory przy bojlerze na wężach. Zrób fotki tych miejsc ktoś doradzi. |
|
|
|
|
Tomcio
trochę już popisał
Twój sprzęt: Deathleffs 90 Just
Nazwa załogi: Ewa&Tomas
|
Wysłany: 2015-09-11, 21:40
|
|
|
Witaj u mnie jest przy głównym zbiornu zawór spustwy i przy bojlerze też, pamiętaj o odkręceniu wszystkich kranów spoko |
|
|
|
|
Romus115
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugot J5 HymerCamp 46
Nazwa załogi: Samotny wilk
Dołączył: 10 Wrz 2015 Postawił 3 piw(a) Skąd: Kraków / London
|
Wysłany: 2015-09-12, 11:44
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi daję radę.
Nowicjusz Roman |
|
|
|
|
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2015-09-14, 20:25
|
|
|
Ja radzę Ci odszukać korek spustowy w najniższym punkcie zabudowy. Często występuje obok takiej małej rozdzielni gazu w szafce poniżej zlewu i kuchenki gazowej.
W Hymerze to taka nie pozorna dźwigienka.
Fotki wiele by pomogły. Postaraj się, a pomoc będzie bogatsza.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|