|
|
|
ASSISTANCE |
| Autor |
Wiadomość |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-10-25, 14:47
|
|
|
ubezpieczenie jest na osobę ,holowanie na samochód podany (można zmienić telefonicznie)
czytaj pakiet VIP, plus!!!!!!
Mając vip plus nie kupujemy pakietu zagranicznego !!!!! ja baran wykupiłem
Wprowadzasz trochę w błąd nie chce mi się polemizować ale poczytaj jeszcze raz , mylisz pakiety .
Nie bronię ale w razie wątpliwości zadzwoń i popytaj tel:. 223858463 ,
lub zainstaluj na próbę aplikację w smarfonie tablecie z sim i pogadaj z konsultantem .
Na gębę wygląda to inaczej .
Stety , niestety nie udało mi się sprawdzić, nie miałem awarii , w Vip Plus 1x do domu w Polsce i do warsztatu za granicą , samochód natychmiast hotel pięć dób Itp
I po za tym masz też w chacie pewne działania.
Warto zadzwonić , są mili i otwarci.
Boże za trzy stówy al incusiv ? za trzy stówy !!!
Jak wszędzie ideału nie ma |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2015-10-25, 15:06
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | Na gębę wygląda to inaczej |
Niestety,zawsze liczy się to co na papierze a nie "na gębę" |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2015-10-25, 15:54
|
|
|
| Bronek napisał/a: | ubezpieczenie jest na osobę ,holowanie na samochód podany (można zmienić telefonicznie)
czytaj pakiet VIP, plus!!!!!!
Mając vip plus nie kupujemy pakietu zagranicznego !!!!! ja baran wykupiłem
Wprowadzasz trochę w błąd nie chce mi się polemizować ale poczytaj jeszcze raz , mylisz pakiety .
Nie bronię ale w razie wątpliwości zadzwoń i popytaj tel:. 223858463 ,
lub zainstaluj na próbę aplikację w smarfonie tablecie z sim i pogadaj z konsultantem .
Na gębę wygląda to inaczej .
Stety , niestety nie udało mi się sprawdzić, nie miałem awarii , w Vip Plus 1x do domu w Polsce i do warsztatu za granicą , samochód natychmiast hotel pięć dób Itp
I po za tym masz też w chacie pewne działania.
Warto zadzwonić , są mili i otwarci.
Boże za trzy stówy al incusiv ? za trzy stówy !!!
Jak wszędzie ideału nie ma |
Bronek, ściągnąłem dokument Warunki Ubezpieczenia Assistance PZMOT 2.2 dla członków Klubu SOS PZMOT. Dokument z 23.03.2011 - z ich strony www.
Co do ubezpieczenia masz rację, że członkiem jest osoba, ale świadczenie może być wyłącznie na zgłoszony pojazd, a to już spore ograniczenie, bo np. w ADAC, w par.2 masz:
1.Ubezpieczone są wszystkie samochody zarejestrowane na członka ADAC, jego żonę/męża lub na niepełnoletnie dzieci. Mogą być to następujące pojazdy: motorowery, motocykle, przyczepy, samochody.
Naprawdę nie jestem orędownikiem ADAC-a, ale siadam drugi raz do porównań (ostatnio rok temu) i ... dalej nie widzę rozsądnej alternatywy. Piszesz o al-inclusive za 300?! Do ADAC dorzucasz ledwie 80-90 zł. W pakiecie w PZMOT masz fachowców do napraw awarii w domu ... z limitem 200 zł jak pamiętam.
Niekwestionowaną zaletą SOS PZMOT jest załatwianie spraw w języku ojczystym (piszesz dodatkowo: mili i otwarci). W sytuacjach stresowych - to ważne. |
_________________ Byle do przodu |
| Ostatnio zmieniony przez Rav 2015-10-25, 15:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-10-25, 15:57
|
|
|
Tak na papiearze
Nie bronię sam jestem ciekaw ,ale wolę nie sprawdzać
http://www.sospzmot.pl/ vip plus
| Cytat: | Zawiera usługi:
Działa w Polsce
Działa za granicą
Obejmuje także wypadki
Naprawa na miejscu awarii
Wymiana koła
Dowóz paiwa
Pomoc w otwarciu pojazdu (w razie zgubienie lub uszkodzenia kluczyków)
Transport pojazdu (do najbliższego czynnego warsztatu, a przy jego braku - na parking strzeżony)
Transport pojazdu do domu (w przypadku zdarzeń w Polsce, raz w ciągu roku, od 14 dnia okresu ubezpieczenia)
Transport pasażerów z miejsca awarii (tam, gdzie transportowany jest pojazd)
Transport przyczepy (tam, gdzie transportowany jest pojazd)
Parking strzeżony
Nocleg w hotelu (Jedna doba zawsze, gdy nie można naprawić pojazdu do końca doby. Cztery kolejne, gdy usprawnienie pojazdu nie jest możliwe w ciągu 24h)
Wynajem pojazdu zastępczego (5 dób, od razu, gdy naprawa jest niemożliwa przy drodze)
Transport powrotny (do miejsca zamieszkania, gdy nie można naprawić pojazdu w ciągu 24 godzin)
Odbiór pojazdu (podróż dla jednej osoby po naprawiony pojazd)
Usługi informacyjne
Usługi concierge
Zwiększone rabaty na usługi PZM
Rabaty europejskie Show your Card
Rabaty Eurorabat |
zresztą kupując ubezpieczenie zdrowotne staram sie wybrać pakiet z assistance. Pakiet zdrowotny zawsze full. Na NFZ nie liczę ale też biorę
Następnie.....mam trochę gotówki , sztangę fajek , telefony do prawdziwych kumpli. I karę kredytową z limitem na pochówek i transport zwłok wystarczającym. |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2015-10-25, 16:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2015-10-25, 16:00
|
|
|
| Bronek napisał/a: | Tak na papiearze
Nie bronię sam jestem ciekaw ,ale wolę nie sprawdzać
http://www.sospzmot.pl/ vip plus
| Cytat: | Zawiera usługi:
Działa w Polsce
Działa za granicą
Obejmuje także wypadki
Naprawa na miejscu awarii
Wymiana koła
Dowóz paiwa
Pomoc w otwarciu pojazdu (w razie zgubienie lub uszkodzenia kluczyków)
Transport pojazdu (do najbliższego czynnego warsztatu, a przy jego braku - na parking strzeżony)
Transport pojazdu do domu (w przypadku zdarzeń w Polsce, raz w ciągu roku, od 14 dnia okresu ubezpieczenia)
Transport pasażerów z miejsca awarii (tam, gdzie transportowany jest pojazd)
Transport przyczepy (tam, gdzie transportowany jest pojazd)
Parking strzeżony
Nocleg w hotelu (Jedna doba zawsze, gdy nie można naprawić pojazdu do końca doby. Cztery kolejne, gdy usprawnienie pojazdu nie jest możliwe w ciągu 24h)
Wynajem pojazdu zastępczego (5 dób, od razu, gdy naprawa jest niemożliwa przy drodze)
Transport powrotny (do miejsca zamieszkania, gdy nie można naprawić pojazdu w ciągu 24 godzin)
Odbiór pojazdu (podróż dla jednej osoby po naprawiony pojazd)
Usługi informacyjne
Usługi concierge
Zwiększone rabaty na usługi PZM
Rabaty europejskie Show your Card
Rabaty Eurorabat |
|
Bronek, to co napisałeś jest prawdą. Rozwinięcie poszczególnych punktów masz tu:
http://www.sospzmot.pl/files/WU2012.pdf |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
wojtekd
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,8 Elnagh Joxy
Nazwa załogi: Marzanna i Wojtek
|
Wysłany: 2015-10-25, 20:12
|
|
|
| Ass sprzedawane przez firmy ubezpieczeniowe na kampery ma tylko firma Gothaer.Transport pojazdu uszkodzonego na terenie kraju bez limitu kilometrów. |
| Ostatnio zmieniony przez wojtekd 2015-10-27, 16:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-10-25, 20:15
|
|
|
Miałem w PZU 2012/2013 pakiet dilerski, w porozumieniu z Fiatem PZU i realizował to ADAC.
Dzwoniłem do Fiat Assistace , a przyjechał ADAC , jak się zatrzasnąłem |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2015-10-25, 20:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
wojtekd
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,8 Elnagh Joxy
Nazwa załogi: Marzanna i Wojtek
|
Wysłany: 2015-10-25, 20:17
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | Miałem w PZU 2012/2013 |
Pzu kamperow już nie wozi. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|