| 

|  | 
 |  

| Kamperem troche inaczej ,pomalutku ale bardziej na sportowo. |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | robert1965   doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Aktualnie brak
 Nazwa załogi: Monika i Robert
 Piwa: 2/11

| 

|  Wysłany: 2015-11-20, 09:59   Kamperem troche inaczej ,pomalutku ale bardziej na sportowo. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam Co prawda na dzien dzisiejszy jeszcze kamperka nie posiadamy ale to kwestia paru miesiecy i bedzie bo przyszloroczne wakacje mamy zaplanowane.
   Przegladajac w roznych miejscach odnosnie kamperowania w zachodniej Europie trafilem na fajny opis z wyprawy po spotach do uprawiania sportow wodnych jak windsurfing czy kitesurfing.
 link ponizej.
 http://www.sieplywa.pl/na...erem_po_Europie

Ale chlopaki podrozowali glownie  we Francji a mnie ciagnie jeszcze dalej Hiszpania lub Portugalia.
 Czy ktos widzial,plywal i zna moze takie specjalne miejsca gdzie mozna przyjechac,rozbic sie kamperem i bawic na wodzie?

| I-love-Kitesurfing.jpg 
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 4687 raz(y) 11,69 KB |  
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Pierrot   trochę już popisał

Twój sprzęt: Knaus Sport 650 MEG / Ducato
 Piwa: 23/23

| 

|  Wysłany: 2015-11-21, 00:29 |   
 |  
               | 
 |  
               | Mekką kitesurfingu  jest Tarifa w Hiszpanii. Wiatr przez okrągły rok. Miejsce które wskazuję jest bezpłatne. W barze obok internet i serwis keita. W miasteczku opodal Lidl i po drodze stacja benzynowa. 
 Tarifa

a tutaj zdjęcia google z taryfy
 Zdjęcia z google

a tutaj temperatury
 Temperatury
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Roberto   weteran

Twój sprzęt: EuraMobil 555 + Jumper H3L3 (w budowie)
 Nazwa załogi: techserwis
 Piwa: 69/30

| 

|  Wysłany: 2015-11-21, 13:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | Potwierdzam. Byliśmy tam w tym roku.
 Jak ogarnę się trochę z czasem to wrzucę kilka naszych fotek.
 W odległości kilku kilometrów od miasteczka, wzdłuż plaży, jest dłuuugi parking (darmowy).
 W miasteczku znalazłem bardzo tanią stację paliw (ze wskazaniem dla kitowców i kamperowców). Zatankowałem 10 centów taniej na litrze, a oprócz tego woda i serwis za free.
 Dużo serwisów zajmujących się sprzętem i osprzętem dla kitów.
 Miasteczko bardzo pozytywnie nastawione i przychylne kamperom. Nigdzie nie widziałem takiego zagęszczenia kamperków stojących w bocznych uliczkach. Nikt tam nikogo za to nie ścigał - przynajmniej ja nie zauważyłem...

Na trasie między Lizboną a Porto trafiliśmy też na plażę ze świetną (również darmową) infrastrukturą, gdzie swój raj "odnaleźli" surferzy. Warunki do surfingu fantastyczne. Plaże szeroka i czysta. Widać było ślady znacznych różnic w poziomie wody (przypływ-odpływ). Nie wiem czy to ma znaczenie przy surfingu, ale fanów tego sportu były tam dziesiątki...
 Jak znajdę namiary tej plaży to też podam
   |  
				| _________________ pozdrawiam
 Robert

PS.
 Używajcie polskich znaków !!  Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE...

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Michal   trochę już popisał

Twój sprzęt: Pickup4x4+Terrano+?????
 Nazwa załogi: Michal Alicja AnnaMaria JanGustaw
 Piwa: 1/2

| 

|  Wysłany: 2015-11-21, 17:13 |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam ponownie po kilku latkach....nieobecnosci na tym pozytywnym portalu.Pewnie dlatego ze Bodzio zostal sprzedany i dozywa swych dni na Fuerteventurze....  Z racji tematu moge polecic nasza  plazke niedaleko Sant Pere Pescador . Czyli pierwsza sensowna plazka od wjazdu z Francji do uprawianaia Kitesurfu. Moj synek po kursach na Helu jest obecnie w temacie... a ja jako jego wsparcie rowniez.  Wiele plaz tutaj ma ogranicznik wysokosci do 2.15m ale w tym rejonie jak sie pobuszuje to mozna zatrzymac blisko plazki.  Drugie fajne miejsce to 2km na poludnie od Estartit. Piekna plaza z widokiem na wyspy Medes. Mila atmosfera i co najwazniejsze mozna blisko plazki stanac kamperkiam. Oba miejsca dzieli ok 10 km.  Sa to miejsca gdzie prawie zawsze wieje , dlatego Club Mistral ma tylko 2 spoty w Hiszpanii na Tarifie i na kemping Balena Alegre niedaleko Sant Pere Pescador.   Jakby ktos sie wybieral i bylbym na miejscu to sluze rada. Akutrat jutro ma wiac Tramontana czyli urywajacy glowe wiatr z polnocy . Dzis wial do 35 wezlow.... jutro ok 25 ma byc i chyba skoczymy zobaczyc czy da sie cos poplywac.  Jest taka stronka http://www.spotfav.com/spot/sant-pere-pescador/cam Mozna po zalogowaniu bezplatnym zobaczyc ile wieje i jak .... Pozdrawiam wszystkich kamperowcow i plywajacych jednoczesnie.Michal  PS juz zaczalem poszukiwania jakiegos kamperka.....

| 2015-11-21_165405.png Plazka 400 m na polnoc od kempingu La Gaviota to raj dla kitesurfowcow. Zawsze ok 100 latawcow w akcji jak wieje.
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 65 raz(y) 183,41 KB |  

| 2015-11-21_170031.png Plazka miesci sie ponizej miejscowosci Estartit
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 69 raz(y) 172,77 KB |  
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: 2015-11-21, 17:32 |   
 |  
               | 
 |  
               | Fajnie ze temat ruszyl:)ja juz wszystko skrzetnie notuje i zapisuje. A do tego sie kroi ze na dniach kamperka w koncu kupimy:)
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: 2015-11-21, 17:36 |   
 |  
               | 
 |  
               | Fajnie ze temat ruszyl:)ja juz wszystko skrzetnie notuje i zapisuje. A do tego sie kroi ze na dniach kamperka w koncu kupimy:)

| Screenshot_2015-11-21-18-35-27.png 
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 4418 raz(y) 24,32 KB |  
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach