|
Mercedes kamper prawie 300.000 km to duzo? |
| Autor |
Wiadomość |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 157/150 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2015-11-23, 15:52
|
|
|
Kamper fajny i te uchwyty na kapelusze - rewelacja. Muszę takie "wyhaczyć" - ciągle mam problemy - gdzie je wsadzić. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2015-11-23, 16:56
|
|
|
robert1965, moim zdaniem łóżko w układzie "U", to najgorsze z możliwych rozwiązań. Jest niepraktyczne i zabiera tylko dużo miejsca. Taki układ miałem w przyczepie kempingowej, nigdy więcej. Wielkim minusem jest brak schowka pod łóżkiem na szpej. Gdzie to wszystko położysz, na łóżku?
Poza kilkoma fotkami, o kamperze nie wiadomo nic.
Sorry jest kilka danych, np. "Waga (z opakowaniem): 10.00 [kg]".
Trzeba to dokładnie obejrzeć, wypytać o urządzenia pokładowe i sprawdzić je.
Fakt uchwyty na kapelusze rewelacja. Tylko, czy dla samych uchwytów warto kupować kampera? Może tak, a może NIE. |
_________________ Andrzej
 |
|
|
|
 |
vwyogi
zaawansowany

Twój sprzęt: James Cook
Nazwa załogi: Warmiaki
|
Wysłany: 2015-11-23, 17:37
|
|
|
| robert1965 napisał/a: |
ale znalazlem cos fajnego duzego i tez z poteznym przebiegiem 300.000km k |
że jakim przebiegiem? Potężnym? Ostatnio ktoś wrzucał tu takiego srebnego LT z przebiegiem 910tys i wyglądał spoko. ja mam takiego samego z przebiegiem 650tys i jest w takim stanie, że bez obaw jeżdżę za granicę. Oczywiście jak zawsze: jak dbasz tak masz, a w zasadzie jak dbał poprzedni właściciel i czy te 300tys jest udokumentowane |
_________________ Sprinter Westfalia James Cook 1998 2.9TD |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2015-11-23, 17:43
|
|
|
LT35 tylko silnik 2.5tdi. Pasek rozrządu trzeba wymieniać a w sprinterze nie bo jest łańcuch. |
|
|
|
 |
Jack_Daniel's
trochę już popisał
Twój sprzęt: jest na taśmie montażowej
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2015 Postawił 4 piw(a) Skąd: stąd
|
Wysłany: 2015-11-23, 17:56
|
|
|
| robert1965 napisał/a: | ...
spanko 1.90 odpada
... |
No, spora część kamperów mają łóżka jak dla pigmejów.
Ja też duży jestem, moje łóżko jest wzdłużnie a do tego nóżki/paluszki mogą swobodnie zwisać, u mnie akurat jakieś 20 cm między łóżkiem a oparciem fotela kierowcy.
Musisz zwrócić uwagę na ten drobiazg, nie ma nic gorszego jak ograniczone ścianami poranne wyro-ściąganie się. |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 67/71 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2015-11-23, 18:37
|
|
|
| robert1965 napisał/a: | | zielony mercedes z silnikiem 2.9 jak igla ,garazowany -naprawde warty polecenia ale |
- ten odpadł bo spanie za krótkie ... a co z tym
| robert1965 napisał/a: | | Kolejne Mercedes ktory wpadl mi w oko w podobnej cenie tylko 10 lat mlodszy z przebiegiem o 50.000km mniejszym |
| robert1965 napisał/a: | | jutro kolega w Krakowie bedzie probowal to autko obejzec. |
- jeżeli inspekcja zrobiona to co jest nie tak?
- w sprawie oferty VW:
http://allegro.pl/kamper-vw-lt-i5045897864.html
zadałem emailem sprzedawcy 31 października kilka konkretnych pytań - reakcji ZERO, minął prawie miesiąc i auto nie znalazło nowego właściciela,
(z treści ogłoszenia nic nie wynika ani rocznik ani przebieg ani silnik... o co chodzi?) |
|
|
|
 |
robert1965
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Aktualnie brak
Nazwa załogi: Monika i Robert
|
Wysłany: 2015-11-23, 18:52
|
|
|
Ten bialy sliczniutki najlepiej wykonany i wykonczony tez ten sam Problem u mnie podstawowy czyli spanie max 1.85 (czyli stan podkurczonych nog)
Natomiast co do silnika pomimo ze ma tylko 230.000km to wyswietla sie jakas informacja o czyms nie sprawnym i udaniu sie do serwisu ,pozatym znajomy ktory zna sie na tych autach dobrze to kategorycznie odradzal mi ten silnik to ponoc juz nie taki jak stary pieciocylindrowy 2.9
Stad zainteresowani kolejnym co prawda nie mercedesem lecz VW ale ze starym niezawodnym silnikiem 2.5 TD |
|
|
|
 |
vIrek
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 3.0 L3H2 automat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lut 2012 Piwa: 17/12 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: 2015-11-24, 08:40
|
|
|
To może lepiej kupić tego zielonego Sprintera i przerobić spanie na dłuższe?
Z fotek wygląda, że za łóżkiem jest jakaś szafka z szufladami, więc może ją zwężyć kosztem łóżka i ewentualnie wydłużyć blat stołu.
Jeżeli nie samemu przerabiać to można zlecić to np. Duniemu - myślę, że będzie to mniejszy wydatek niż długotrwałe poszukiwanie kampera odpowiadającego wszystkim kryteriom. |
_________________ vIrek |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

|
Wysłany: 2015-11-24, 19:32
|
|
|
| vIrek napisał/a: | | Jeżeli nie samemu przerabiać to można zlecić to np. Duniemu |
oznajmiam wszem i wobec... w opisie zielonego Mercedesa zawarta jest informacja, że cyt.: "zabudowa wykonana w 2012 na zamówienie przez firmę DUNI z Nowego Sącza,kto się interesuje to wie" koniec cytatu...
otóż ośmieliłem się zweryfikować tą informację, wykonałem telefon do firmy Duni (601 877 515) i... nic im o takiej przeróbce nie wiadomo, nie wykluczają, że być może część wyposażenia mogła być u nich jedynie zakupiona...
nic z tego oczywiście nie wynika, fakt jako taki nie dyskwalifikuje samochodu ale czemu ma służyć nieprawdziwa informacja? która po jej weryfikacji odniesie wręcz odwrotny od oczekiwanego skutek... |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2015-11-24, 19:52
|
|
|
| ZEUS napisał/a: | | czemu ma służyć nieprawdziwa informacja? |
Zachętą do kupna. Duni ma dobrą opinię na CT. |
|
|
|
 |
robert1965
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Aktualnie brak
Nazwa załogi: Monika i Robert
|
Wysłany: 2015-11-24, 19:54
|
|
|
No wlasnie!
Wiec juz wiemy a przynajmniej podejzewac mozna ze nie tylko kilometrami sie kreci.:(
Stad checi i rozpatrywanie aby rozpoczac budowe swojego upragnionego auta od samego poczatku takiego w ktorym wiadomo co w trawie piszczy.
Dzieki , jest to wazna informacja do sprawdzenia bo do konca jeszcze nie zrezygnowalismy z tego ladnie wygladajacego Mercedesa.
Jednak do budowy pozostalo mi przekonac moja malzonke ktora znajac mnie podchodzi to tego tematu pomalutku i bardzo ostroznie |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 256/624 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2015-11-24, 20:17
|
|
|
| robert1965 napisał/a: | | tad checi i rozpatrywanie aby rozpoczac budowe swojego upragnionego auta od samego poczatku takiego w ktorym wiadomo co w trawie piszczy. |
W takim razie musisz kupić "nówkę" bazę co by kręcona nie była |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

|
Wysłany: 2015-11-24, 22:49
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | Zachętą do kupna. Duni ma dobrą opinię na CT. |
cytując klasyka to "oczywista oczywistość" ... dlatego na końcu zdania się skrzywiłem, co czynię po raz drugi |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER Camp Swing 544
|
Wysłany: 2015-12-07, 20:58
|
|
|
| robert1965 napisał/a: | http://allegro.pl/mercedes-sprinter-315-cdi-kamper-6-osob-i5806066596.html
Kolejne Mercedes ktory wpadl mi w oko w podobnej cenie tylko 10 lat mlodszy z przebiegiem o 50.000km mniejszym.
Ale ponoc nie tak wytrzymaly jak znaleziony poprzednio.
A wy jakie macie zdanie? |
Interesowałem się tym samochodem. O ile stan techniczny nie najgorszy, to silnik w jak najbardziej paskudnej wersji. Ponadto ma kręcony licznik. W wieku lekko ponad 3 lat miał już 375 000 km przebiegu. Resztę dopisz i dolicz sobie sam, wiedząc, że kamperem jest od niedawna. |
|
|
|
 |
marius
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER Camp Swing 544
|
Wysłany: 2015-12-07, 21:08
|
|
|
| ZEUS napisał/a: | | zbyszekwoj napisał/a: | | Zachętą do kupna. Duni ma dobrą opinię na CT. |
cytując klasyka to "oczywista oczywistość" ... dlatego na końcu zdania się skrzywiłem, co czynię po raz drugi |
Tak się składa, że tego zielonego sprintera oglądałem osobiście. Firma Duni wykonując zabudowę zrobiła wszystko by ją spieprzyć. Między innymi łazienka ma tylko jedno ujęcie wody (ordynarny zaworek od spłuczki) bez mozliwości regulacji podciagniete wprost z termy, która nie jest w stanie wytworzyć żadnej przyjaznej temperatury. Na dodatek Terma ta wg słów sprzedajacego jest zasilana tylko 12 V. Moim zdaniem, firma Duni poszła po bandzie, wydarła kasę od zapewnne nieświadomego zamawiajacego ityle w tym temacie.
Ogólnie samochód ten jest w stanie bardzo dobrym jak na swój wiek, sprzedajacy jest na poziomie, tylko ta schrzaniona zabudowa... |
|
|
|
 |
|
|