|
|
Przesunięty przez: Pawcio 2016-01-04, 08:19 |
kamper a tacho |
| Autor |
Wiadomość |
klemens
trochę już popisał

Twój sprzęt: HYNER ERIBA 598
Nazwa załogi: JACEK LIDKA JULKA
|
Wysłany: 2015-12-09, 09:22
|
|
|
| Fux napisał/a: | | Ale większość ludzi boi się zadrzeć z urzędem bo najczęściej nie ma czystego sumienia. | Każdy sądzi po sobie. Nigdy nie byłem przez ITD ukarany. Zadawałem pytania w kwestii interpretacji przepisów. |
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 539/112 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2015-12-10, 00:34
|
|
|
Mam kamperka powyżej 3500 kg. i najwięcej dowiedziałem się od inspektora ITD i funkcjonariusza ŻW/RD w czasie luźnej rozmowy...
Nie obowiązuje rejestracja czasu pracy kierowcy ponieważ kierowca nie wykonuje zawodu w czasie kierowania pojazdem specjalnym kempingowym którego jest właścicielem. Nie obowiązuje podatek od środków transportowych ponieważ pojazd specjalny kempingowy z założenia do tego celu nie służy (wyjątek może stanowić zarobkowy przewóz rzeczy tymże kamperem, przykładowo węgla luzem lub w workach w łazience czy salonie)... Ważne jak jest zarejestrowany... Co do kagańca - nie wypowiadam się, ale obowiązuje ograniczenie prędkości podobnie jak wszystkie inne kampery, a konkretnie - pojazdy specjalne. Ograniczenie to jest nagminnie olewane przez rajdowców nie tylko z CT |
_________________ .
.
"Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2015-12-10, 19:02
|
|
|
| klemens napisał/a: | | Każdy sądzi po sobie. |
Pudło.
Należy dewastować nieuków/leniów urzędników. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|