|
Lodówka przenośna |
| Autor |
Wiadomość |
dodi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-12-15, 15:35 Lodówka przenośna
|
|
|
Chciałbym zakupić lodówkę Dometic RC2200 EGP. Poszukuje jakiś opinii na jej temat. Czy ktoś Was posiada taki model?
Czy taka lodówka dobrze sobie radzi na upałach czy lepiej "iść" w kierunku sprężarkowej, choć przyznam cena trochę odstrasza. |
| Ostatnio zmieniony przez dodi 2015-12-17, 20:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 144/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2015-12-15, 18:00 Re: Lodówka przenośna
|
|
|
| dodi napisał/a: | | cena trochę odstrasza. |
Cena odstrasza ale -20st C w każdych warunkach z instalacji 12V zachęca. |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
 |
dodi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-12-15, 18:05
|
|
|
Powiedzmy że nie zamierzam mrozić |
|
|
|
 |
rembacz
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2015-12-17, 18:03
|
|
|
Nie polecam. Mała sprawność, duży pobór prądu a na 12v działa jak każda termoelektryczna. Temat już przerabiałem. Jak szukasz tańszego rozwiązania dobrej lodówki sprężarkowej to polecam Nvox. Mam już taką czwarty sezon.
http://www.nvox.pl/pl/lod...rodukt/725.html |
| Ostatnio zmieniony przez rembacz 2015-12-17, 18:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dodi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-12-17, 18:07
|
|
|
| rembacz napisał/a: | Nie polecam. Mała sprawność a na 12v działa jak każda termoelektryczna. Temat już przerabiałem. Jak szukasz tańszego rozwiązania dobrej lodówki sprężarkowej to polecam Nvox. Mam już taką czwarty sezon.
http://www.nvox.pl/pl/lod...rodukt/725.html |
A czy ta o która pytałem nie bazuje na takim rozwiązaniu jak większość lodówek w przyczepach lub camperach? |
|
|
|
 |
koder
Kombatant (statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 10 Lis 2010 Piwa: 188/87 Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2015-12-17, 19:02
|
|
|
| dodi napisał/a: | | A czy ta o która pytałem nie bazuje na takim rozwiązaniu jak większość lodówek w przyczepach lub camperach? |
Bazuje, to absorpcyjna i w dodatku na gaz (na kartusz, z tego co widzę). |
|
 |
dodi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-12-17, 19:29
|
|
|
| koder napisał/a: | | dodi napisał/a: | | A czy ta o która pytałem nie bazuje na takim rozwiązaniu jak większość lodówek w przyczepach lub camperach? |
Bazuje, to absorpcyjna i w dodatku na gaz (na kartusz, z tego co widzę). |
Źle podalem końcówkę modelu. Teraz jest poprawione , powinno być Dometic RC2200 EGP.
Może być zasilana z butli.
Zastanawiam się czy jej skutczeność będzie taka sama lodówek w camperach lub przyczepach . |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2015-12-17, 20:11
|
|
|
| dodi napisał/a: | | Zastanawiam się czy jej skutczeność będzie taka sama lodówek w camperach lub przyczepach |
Skuteczność taka sama. Da się zrobić kostki lodu. Dołożenie z tyłu wentylatorka zwiększa wydajność. Używałem w czasach "przedkamperowych" w namiocie modelu RC1600 - mniejsza pojemność 31 litrów. Po zastosowaniu wentylatorka w nocy cała zawartość lodówki zamarzła. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
dodi
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-12-17, 20:33
|
|
|
| kaimar napisał/a: | | dodi napisał/a: | | Zastanawiam się czy jej skutczeność będzie taka sama lodówek w camperach lub przyczepach |
Skuteczność taka sama. Da się zrobić kostki lodu. Dołożenie z tyłu wentylatorka zwiększa wydajność. Używałem w czasach "przedkamperowych" w namiocie modelu RC1600 - mniejsza pojemność 31 litrów. Po zastosowaniu wentylatorka w nocy cała zawartość lodówki zamarzła. |
Właśnie pod namiot ją potrzebuje widzę że tak jak wspomniałeś 1600 ma tylko mniejszą pojemność a zdolność chłodzenia mają taką samą.
Powiedz mi czy masz doswiadczenie jak radziła sobie na upałach (bez tego dodatkowego wentylatorka) , przepowiedzmy 30-35st? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|