Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
Wysłany: 2015-12-16, 10:30
zbyszekwoj napisał/a:
Pozostało by nam 7 tyś kamperowców , a z rodzinami ok 15 tyś.
Myślę, że liczysz tak jak demonstrantów liczy HGW albo Policja.
Patrząc na nasze podwórko a nie jesteśmy jedynym "klubem" i nie jedynym forum w Polsce to uczestników życia internetowo-caravaningowego jest wszystkich około 10-20 tyś.
Razem na różnych forach zarejestrowane jest szacuję ze 20-25 tyś ludzi, z czego jakieś znaczna część jest na kilku forach albo i na wszystkich. Stąd te szacunkowe 15 tysięcy jednostek życia internetowego. Ze statystyk naszego forum widać, że dużo ludzi zarejestrowało się forum żeby zobaczyć co tu się dzieje. Jeżeli przyjąć kryterium, że caravaningowcem-internautą jest człowiek który napisał więcej niż 1 post bo przecież niezaprzeczalnie są zarejestrowani też tacy "prawdziwi karawaningowcy" którzy nie napisali żadnego postu to jest jakieś 1/3. Na innych forach przypuszczam, że jest podobnie.
Z tego mniej więcej da się wyciągnąć wniosek że jest nas, internetowych jakieś 5 tyś z rodzinami 10-12 tyś Z czego takich co i na CT są, szacuję jakieś 3 -4 tysiące. Tak zresztą pokazują statystyki członków którzy napisali u nas więcej niż jeden post.
Całkiem teoretycznie można przypuszczać że drugie tyle karawaningowców jest nieinternetowych. Razem moim zdaniem ludzi zainteresowanych karawaningiem w całej Polsce jest 10 do 15 tyś a z rodzinami nie przekracza ten rodzaj zainteresowań 50 tyś.
Drugie 50 tyś słucha opowieści tych którzy gdzieś byli kamperami i decydują się na wyjazd do hotelu z biurem podróży.
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy!
Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748 Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
Wysłany: 2015-12-16, 15:33
Napisalam Tadeusz do Ciebie na PW.W poniedziałek mam rezonans magnetyczny,jutro kamperowa kawka,to może przed świetami zabiorę się za relacje po 2,5 miesięcznym szwędaniu po Grecji i Balkanach.Barbara
Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 348/86 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-12-16, 18:38
Dokladnie przez ostatnie dwa tygodnie na forum było 966 uczestników więc uważam że całkiem sporo.
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2015-12-16, 20:00
Janusz ...Twoje wyliczenia to wróżenie z fusów Widać wielki optymizm w Tobie , fajnie że tak masz ... By było jasne bo widzę , że wielu z Was się merda ... jak dla mnie na tym forum może być zarejestrowanych i 20 000 dusz , bez względu żywych czy martwych , obojetne... licznik dodaje , dodaje i dodaje , suma zawsze jest ładna . Co innego jednak podniecać się tą liczbą i tu jest ten haczyk , który mnie osobiście śmieszy , to nie jest problem bolącego zęba czy zepsutego samochodu jaki by w realu miał jakąś konkretną wartość emocjonalna lub finansową ... to śmiech z tych wirtualnych na CT a przecież tu mamy się bawić nieprawdaż ??? Za bardzo sobie do serducha bierzecie tą wirtualna rzeczywistość , niepotrzebnie się tym martwicie , Tadziu niepotrzebnie się denerwuje i pały na mnie szuka ... Realne są tu tylko rachunki ponoszone przez Janusza , reszta to złuda problemu
Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2356 Skąd: Otwock
Wysłany: 2015-12-16, 20:10
BIORCA napisał/a:
Tadziu niepotrzebnie się denerwuje i pały na mnie szuka ...
Potrzebnie, Adaś, potrzebnie. Należy Ci się pałowanie za zawracanie głowy wydumanymi problemami.
Piszesz:
BIORCA napisał/a:
Co innego jednak podniecać się tą liczbą i tu jest ten haczyk , który mnie osobiście śmieszy , to nie jest problem bolącego zęba czy zepsutego samochodu jaki by w realu miał jakąś konkretną wartość emocjonalna lub finansową ... to śmiech z tych wirtualnych na CT a przecież tu mamy się bawić nieprawdaż ??? Za bardzo sobie do serducha bierzecie tą wirtualna rzeczywistość , niepotrzebnie się tym martwicie
A przecież to nie my tylko Ty podniecasz się tą liczbą i wracasz co i raz do tej sprawy.
Gdzie tu sens?
Jaka to różnica ilu jest zarejestrowanych, ilu czyta, ilu pisze?
Mówisz, że to tylko zabawa? To baw się.
I przestań się martwić o to ilu jest aktywnych uczestników forum. Szkoda zdrowia.
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze. Ks. Jan Twardowski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum