Przesunięty przez: janusz 2009-02-02, 00:20 |
Uszczelka zaworu w zbiorniku wody szarej |
Autor |
Wiadomość |
hubert
trochę już popisał

Twój sprzęt: Arca Freccia 360 Super (na bazie Fiat Ducato)
|
Wysłany: 2007-05-08, 23:21 Uszczelka zaworu w zbiorniku wody szarej
|
|
|
Zbiorniki wody szarej jak i czarnej są u mnie zabudowane na stałe i mają płaskie zawory (kasetowe?) o średnicy około 8 cm. Niestety - zdaje się, że uszczelki tych zaworów są niespecjalnie trwałe - razem z kamperem dostałem jeden używany zawór ekstra - właściwie nie był zużyty, poza tym, że wytarta jest uszczelka przylegająca do części ruchomej.
Zawór wygląda bardzo podobnie do przedstawionego w katalogu movery:
http://www.movera.com/en/...=details&lang=2
pozycja 5.
Sama uszczelka ma kształt zbliżony do wypłaszczonego S:
rysunek:
zdjęcia:

przybliżone wymiary to: średnica zewnętrzna: 90 mm, średnica wewnętrzna górna 80mm, dolna 70 mm.
Wysokość około 9 mm.
Skąd wziąć taką uszczelkę? |
_________________ Klub Dorosłego Kampera
|
|
|
|
 |
louis_cypher
stary wyga

Twój sprzęt: a co dadzą
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Mar 2007 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: skąd chce
|
Wysłany: 2007-05-09, 07:24
|
|
|
Hubert zaglądnij do El-campa w Mogilanach lub Pamer , mają jedną siedzibę na Nowohuckiej
jednak niestety po części trzeba jechać do Facimiechu za Skawiną, ostatnio kupowałem tam kranik i wiem że mają sporo różnych szpejków |
_________________ Siema , Heyka , Narka , ITD ITP |
|
|
|
 |
hubert
trochę już popisał

|
Wysłany: 2007-05-09, 08:43
|
|
|
Wysłałem maila do El-campa i cisza. W Pamer też byłem i pytałem. Pamer proponuje ściągnięcie zaworu z niemiec (komplet - ponad 20EUR) przy czym nie wiadomo czy będzie pasował - poza zdjęciem w katalogu nic o nim nie wiadomo. Dlatego szukam na razie alternatywy, bo jakoś tak szkoda mi wyrzucić prawie 100 zł.
btw: jak to się stało, że jesteście Krakusami i ja nic o tym nie wiem??? |
|
|
|
|
 |
louis_cypher
stary wyga

Twój sprzęt: a co dadzą
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Mar 2007 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: skąd chce
|
Wysłany: 2007-05-09, 09:04
|
|
|
Kamperka mamy dopiero dwa tygodnie i tak jakoś schodziło, wcześniej robiłem te naklejeczki, potem weekendzik wieeeeeelki ale mam nadzieje że się spikniemy :-D |
_________________ Siema , Heyka , Narka , ITD ITP |
|
|
|
 |
Mirekmat
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2007-05-18, 19:36
|
|
|
Panie Hubercie jak z tymi uszczelkami poradził Pan sobie?Nie wiem czy dobrze rozumuję,przy zbiorniku ma Pan takie zasuwy które po przesunięciu ok.10cm powodują całkowite otwarcie otworu spustowego czy tak?Proszę o odpowiedż na forum lub pod maciekm85@o2.pl.Po niedzieli wybieram się po części zamienne więc może znajdę? |
|
|
|
 |
hubert
trochę już popisał

|
Wysłany: 2007-05-21, 00:46
|
|
|
Mirekmat napisał/a: | Panie Hubercie jak z tymi uszczelkami poradził Pan sobie?Nie wiem czy dobrze rozumuję,przy zbiorniku ma Pan takie zasuwy które po przesunięciu ok.10cm powodują całkowite otwarcie otworu spustowego czy tak?Proszę o odpowiedż na forum lub pod maciekm85@o2.pl.Po niedzieli wybieram się po części zamienne więc może znajdę? |
Wspaniale! gdyby udało się znaleźć taką uszczelkę to byłbym zobowiązany - moje dotychczasowe poszukiwania spełzły na niczym :-( |
|
|
|
|
 |
Mirekmat
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2007-05-27, 21:29
|
|
|
Wiadomość dla p.Huberta.
Mam poszukiwaną przez Pana uszczelkę.Jeżeli jest Pan dalej zainteresowany to proszę o kontakt pod 694 553 878 lub e-mail maciekm85@o2.pl.Mirek |
|
|
|
 |
hubert
trochę już popisał

|
Wysłany: 2007-06-16, 12:59
|
|
|
Komunikowaliśmy się już z Panem Mirkiem przez e-mail ale chciałem jeszcze raz, tym razem publicznie podziękować za pomoc i polecić wszystkim forumowiczom.
Szybko, skutecznie i profesjonalnie i jeszcze z niespodzianką - bo z katalogiem Movery. |
|
|
|
|
 |
Mirekmat
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2008-04-18, 22:40
|
|
|
Panie Hubercie czy to Panu miałem dokupić uszczelkę. 694 553 878 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|