|
|
|
No i już mam kampera i "kamperuję" :) |
| Autor |
Wiadomość |
Mandus
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 295
|
Wysłany: 2016-01-06, 14:45
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | Nie widzę problemu z bakiem. Ceny paliwa zrównują się na zachodzie. Ja właśnie wymieniałem nowy zbiornik i z powrotem założyłem 70l. Nie wiem też przy wymianie co założą za 1,5 tysia. Ode mnie do DucatoII za fabryczny chcięli 3800zł- kupiłem chińczyka. |
Zbyszku - wchodzi w grę 120L oryginał, ale oczywiście używka. Na aukcjach chodzą w kpl z obejmami i pompą za około 1400zł + ewentualny VAT + montaż, ale montaż w tym przypadku nie jest problemem, byle wprawny mechanik sobie poradzi, a pompa podobno pasuje ta sama, więc wolałabym swoją nową. Zbiornik z plastiku, więc nie problem, że używany byle był w dobrym stanie nieuszkodzony...
Z drugiej strony są firmy, co montują np. 230L za niewiele większą kasę, ale to jest już rzeźba przy aucie, problem przy ewentualnej kontroli (chociaż jest firma w Starachowicach co daje certyfikat czy homologację respektowane przez np. austryjacką policję) ale problem będzie największy przy ważeniu, więc odpuszczam ten temat.
A co do podobnych cen u nas i na zachodzie - no nie do końca tak jest, dla mnie różnice są spore i nie chodzi o samą cenę na dystrybutorze, ale każdy liczy po swojemu
Jeszcze jeden temat nie poruszyłem - auto kupiłem za pośrednictwem dealera Roller Teamu w Bedzinie i muszę powiedzieć, że wszystko było i jest w porządku we współpracy z Panem Marcinem, nie mam na co narzekać - nie jest to mega wielka firma karawaningowa, ale jednym słowem mogę ją polecić. Z resztą miałem kontakt też z dealerem w Bielsku Białej oraz rozmowę telefoniczną z Katowicami - i wszyscy reprezentowali wysoki poziom obsługi - co nie zawsze jest standardem. |
_________________ W tym sporcie... zawsze jest sezon w pełni... |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/470 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2016-01-06, 15:02
|
|
|
Mandus, gratuluję zakupu . Oby autko poprzestało na niespodziankach lodówkowych i śmigało dalej bezawaryjnie.
Osobiście z wymianą zbiornika paliwa ja bym poczekał. Myślę że do częstszego tankowania można się przyzwyczaić. W swoim McLouis'ie mam wprawdzie troszkę większy, jednak ogrzewanie jest na ON. W bagażniku wożę kanisterek 10l na czarną godzinę. |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-01-06, 19:50
|
|
|
Jeszcze taka uwaga- ja wymieniłem zbiornik po przejeżdzie przez Francję. Po 4 tys km i po podskokach po tych policjantach których przejechałem ze 100 , rozszczelnił się na szwie i zaczął przeciekać przy całym napełnieniu. Jak pomyślałem że przy 120l zacznie mi to zwisać choć 10 cm niżej to zrezygnowałem.Dodam że wypowiadam się jak laik. Mechanicy na pewno wyjaśnią to dokładniej. |
| |
|
|
|
 |
Witek G
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: CHAUSSON Flash08 2009
Nazwa załogi: RED CAMP
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Gru 2012 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2016-01-09, 11:40
|
|
|
Pociechy i niezapomnianych wrażeń |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
Mandus
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 295
|
Wysłany: 2016-01-16, 17:49
|
|
|
Postawiłem na oryginalny zbiornik 125L i zmiana w ASO Fiata. Zatankowałem do pełna i czekam na pierwszy wyjazd Wszystko szczelne, pompa taka sama, więc jest moja nowa przełożona, opaski montażowe musiałem dokupić oryginał, bo sprzedawca dołożył od innego zbiornika - w każdym razie mam nadzieję, że nic się nie rozszczelni i nie będzie żadnych niespodzianek. Dosłownie jak oryginał.
Lodówka też ogarnięta - wszystko działa po wymianie czujnika wewnątrz lodówki - 45zł (gwarancja)
Jeszcze mi zostało trochę zabawy - głośniki w tylnej części, czujnik gazu, więcej gniazdek 230V i 12V + instalacja do przetwornicy itp, wykładzina (dywaniki) z prawdziwego zdarzenia i pewnie jeszcze sporo więcej... |
_________________ W tym sporcie... zawsze jest sezon w pełni... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|