|
|
|
Żabki do zasłon... które wybrać ? |
| Autor |
Wiadomość |
Ignas
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-01-15, 00:11 Żabki do zasłon... które wybrać ?
|
|
|
Mam u siebie szyny w kształcie T , w tym żabki w kształcie literki U całe z tworzywa i takie bardziej "domowe" z klamerkami na końcu.
Pytanie, które dokupić bo są lepsze / lepiej się sprawdzają.
Takie czy takie a może takie ? |
| |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-01-15, 05:41
|
|
|
Zależy...
Czy zależy na ... ?
Gdy szynę przysłania karnisz to można z kółkami , jak chcesz firankę / zasłonę, bliżej sufitu to przyszywasz te w kształcie litery U. Nawet trochę niżej końca zasłonki , na grubość szytny- wtedy ona jest do sufitu.
Na takich odległościch , gdzie łapiesz materiał tuż przy "żabkach" i przesuwasz jest wszystkie OK.
Dokup ograniczniki.
Np takie
http://www.go-market.pl/C...,categories.xml
[/b] |
| |
|
|
|
 |
Ignas
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-01-15, 18:35
|
|
|
Podpytuje by się nie okazało, że przepłacę 10x , a tu żadnej różnicy nie ma :-(
Rozrzut cenowy od 0,14 gr do 2 zł za sztukę to jest trochę przy ~200 żabkach do kupienia. |
|
|
|
 |
dominik
stary wyga

Twój sprzęt: FIAT DUCATO 2,3 Burstner Nexxo T740
Nazwa załogi: dominiki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Cze 2008 Piwa: 12/18 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-01-16, 11:25
|
|
|
| W Castoramie są różne żabki, kupowałem pasują, a kosztują dużo mniej niż "dedykowane do kampera" - woreczek tyle co ogranicznik w sklepie kamperowym. |
|
|
|
 |
jarko_66
weteran
Twój sprzęt: Ducato 3
|
Wysłany: 2016-01-16, 12:23
|
|
|
| dominik napisał/a: | | W Castoramie są różne żabki, kupowałem pasują, a kosztują dużo mniej niż "dedykowane do kampera" - woreczek tyle co ogranicznik w sklepie kamperowym. | |
|
|
|
 |
sator
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-01-18, 16:16
|
|
|
Najlepiej trzymają te stare poczciwe metalowe. Ja np. powymieniałem same żabki na metalowe bo dość miałem wyrywających się z żabek zasłonek pod wpływem własnego ciężaru, lub przez przypadkowe pociągnięcie
p.s. mam ciężkie nie przepuszczające światła zasłony. |
_________________ "Świat jest wielką księgą. Kto nie podróżuje, czyta tylko jedną jej stronę."
św. Augustyn
 |
|
|
|
 |
Ignas
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-01-18, 16:30
|
|
|
| Zamówiłem te z pierwszego zdjęcia, standardowa żabka mam nadzieję, że będą trzymały dobrze. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|